User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Aşırı Motor Suyu Eksiltme

df3210 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Aşırı Motor Suyu Eksiltme

Merhaba arkadaslar,

Aracim 1.4hdi 307 araca su koydugum andan itibaren su eksiltmeye basliyor turbonun alt tarafa alt kapak tarafi civari biyerden seri bir sekilde su akitiyor su depoma yagda karismis hortumlari kontrol ettik yag sogutma contasindan supheleniyoruz yorumlarinizi bekliyorum

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende direk contadan şüpheleniyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yag sogutma contasi ndan mi supheleniyosunuz?

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır silindir kapak contasından süpheleniyor haklı olarak.
    Ama conta yakan arabada dışarı su vermez araba benim bildiğim, alt blokla kapak arasında yalıtımı tam sağlayamadığı için silindirlerin içine su girer ve buharlaşır ısıyla, egzozdan çıkar gider.
    Sizin durum biraz daha farklı bence, suyu duşarı veriyorsa belli ki bi yerde kaçak var. Bu sizin için daha mujdeli bi haber olur cunku, nerden kaçırıyorsa değiştirip kurtulursunuz ama contanın çaresi tek, kapak açılır conta değişir bu da maliyetli olur işçilik olarak.

Edit: ben "de" contadan süpheleniyorum demiş eren abi, orayı farketmemişim. o da sizinle aynı fikirde yani.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır silindir kapak contasından süpheleniyor haklı olarak.
    Ama conta yakan arabada dışarı su vermez araba benim bildiğim, alt blokla kapak arasında yalıtımı tam sağlayamadığı için silindirlerin içine su girer ve buharlaşır ısıyla, egzozdan çıkar gider.
    Sizin durum biraz daha farklı bence, suyu duşarı veriyorsa belli ki bi yerde kaçak var. Bu sizin için daha mujdeli bi haber olur cunku, nerden kaçırıyorsa değiştirip kurtulursunuz ama contanın çaresi tek, kapak açılır conta değişir bu da maliyetli olur işçilik olarak.

Edit: ben "de" contadan süpheleniyorum demiş eren abi, orayı farketmemişim. o da sizinle aynı fikirde yani.

burak kardeşiminde dediği gibi silindir contası olsa eksilen su yanma odasına girer ve aracın performansı,yakıt verimliliği düşmesinin yanında gözle aynadan dahi görülebilecek düzeyde arkadan beyaz,mavimsi duman atardı araç ve akan su motor bölgesinde olmazdı.

motor bölümünde akan bir miktar yada ciddi oranda su varsa aynen arkadaşında belirtmiş olduğu gibi hortum,su pompası,kasnak vs.den şüphelenmeli ve aynende arkadaşın dediği gibi durumun bu olması adına dua edilmeli sevinmeli zira silindi başı contası daha pahalıya patlar.

tavsiyem çok fazla vakit harcamadan acilen sanayide göstermeniz, yetersiz su ile çalışacak mekanik parçalar hızlı bir şekilde zarar görüp durumu ciddi değilken ciddi hale getirebilir ve ozaman silindir contasından tutunda turbodan tutunda komple motor rektifiyesine kadar uzayabilir derdiniz.

tekrardan söylüyorum vakit kaybetmeden gösterin, su motorun en hassas olduğu şeydir sussuz kalan sistem hızlı,ani hızlanmalarda motor içindeki sıcaklığı hızlı şekilde artırır ve bu artışlar esnemelere sebeb olur, contada yakarsınız piston,krankta kastırırsınız,turboda öldürürsünüz.

dc_crx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herhangi bir hortum devirdaim yağ soğutucusu patlamış olabilir onun yanı sıra motor blok tapaları eskidiyse ordanda atmıştır.
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence termostat gövdesinden kaçırıyordur, yağ soğutucu patlamış olabilir, su tankının içinde yağ varmı balçık balçık beim başıma gelmişti eğer oysa, ciddi bir para 207 için olanı 600 TL almıştım.
    DRİLL
    Dr.Ecu

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ soğutucusu çatlar 1.4hdi 307lerde sık sık. Genelde yağı suya verir, fiyatıda orjinali 280TL yan sanayisi 120TL idi 4 ay önce.

Blok çatlatma sonucu direk suyu dışarı veriyordu aynı kısımlardan benim aracımda ama bariz belliydi sıkıntının blokta olduğu, inşallah öyle bir durum yoktur

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kırmızı antifriz koyun arabaya, ertesi gün çıkar nereden suyun kaçtığı.

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bu mevzu hallolana kadar arabayı sürekli gözlem altında tutun. kırmızı antifriz ak g** kara g** ortaya çıkartır. dikkatli olun, su eksikken kilometre yapmayın.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abicim herkes fikir verir sana, biri şudur der biri budur der ve olasılığı olabilecek 20 parça sebeb yine çıkabilecektir. böyle internet üzeri dart oynar gibi oyun oynamaktansa acilen aracını sanayide iyi bir ustaya göster derim.

öncedende belirtiğim gibi bir motoru kalbi beyni su ve yağdır, yetersiz su ile asla yol yapılmaz.

kimi cahil insan abi suya ilave et haftasonuna kadar idare et der ama peki ya su pompan kasılmış dönmüyorsa ne olacak? emin olun daha fazla zarar görmeden sanayide olmak en mantıklısı,aracına sanayi yolu haricinde 1km bile binme derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok aracı kapımın onunde yatırıyorum çalıştırmıyorum devirdaim hortumlarında bişi gözükmüyo kontrolunu sagladık motor blok tapaları ıse motorun arka yuzunde kalıyo su motorun on yuzu tarafından bır yerden gelıyo sanayıye goturucem ekonomının bıraz sıkıntılı olması suan yatırmamı gerektırıyor tam olarak arızayı cozmeye calısıyorum yorumlarınız ıcın tesekkur ederım

yiğit205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam olarak arızayı konusarak cozumleyemezsın kardesım.anlayan bılen bı ustanın bakıp netıcelendırmesı gerek.ınsallah buyuk bı sıkıntısı yoktur.gecmıs olsun
    DİMMA 205 GTİ 16 V

1.
    2.
    3.

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    söylediğinize göre turbonun tam karşı alt tarafında hava almak için tıpa bulunmakta. hava almakda kullanılan sibop kapağı vardır o kapak atmışsa ordan akıtıyor olabilir.

maxima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor üzerinde tam turbonun altında bi tapa var o delinmiştir. onu batkır ve yeni tapa koydur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)