bana orjinal yazılım lazım 207 1.4hdi için mesela.. varsa elinde yedeği olan falan varsa :)
Printable View
bana orjinal yazılım lazım 207 1.4hdi için mesela.. varsa elinde yedeği olan falan varsa :)
Arkadaşlar konu dağılmasın sorunum devam etmekte yardımlarınızı bekliyorum
Abiler, arkadaşlar sorunum hala devam etmekte yokmudur başka çözüm önerisi olan
bence bir dynoya çık yazılımı ilk yaptırdıgınla şuanki durumu hakkında bilgin olur.basıncın nekadar açıldı,şu anki basıncın nedir onuda bilmiyorsun anladıgım.
kat.duruyormu.
klasik olucak ama mazot filtreni,hava filtreni degiştinmi.veya pompayı konturol ettinmi.
Tokat'ta yaşıyorum dyno yok burda işlerden ötürü başka yerede götüremiyorum, kat duruyor, mazot filtremi yeni değiştirdim havayı değişeli 2 bin kilometre oldu baskı yüzde 60 civarı bitmiş onuda bu hafta içi değiştireceğim ama bana pek baskıdan oldu gibi gelmiyor bulamıyorum bir türlü sebep olan şeyi bakalım baskıdan kaynaklıysa düzelir ama dediğim gibi pek sanmıyorum
Noldu sorunu hallettiniz mi?
Kusura bakmayın foruma pek giremedim, sorun devam etmekte malesef o çekiş yok yine yürüyor bir düzeyde ama dediğim gibi yaptırdıktan 1 ay sonra bariz düşüş oldu öyleki 80lik meganle nerdeyse kafa burun gidiyor ilk yapıldığı haliyle 110luk fluence'le denedik oda benim aracım 140 civarına kadar 3 boy civarı önde oluyordu her türlü meganle fluence'ı denedik kalkıştan itibaren fluence açarak gidiyor yani psikolojik değil ortada bir sorun var baskıyı değiştirdim yakıt düştü çekişte bir fark olduğu söylenemez hızlanma ölçümlerindede şuan üzerinde 15 inç kışlıklar ve teneke jantlar var 0-100 11 saniye geliyor ilk yapıldığında 17 jantla 10 saniye ölçüyorduk sorunu çok aradım ama bir türlü bulamadım
akışmetre(maf) , wastegate , turbo selenoid valfi ve intercooler hortumlarını sistemde basınç varken kontrol edin bunlardan biri ile alakalıdır yakıt ve yakıt sistemiyle alakalı olduğunu sanmıyorum baskı bitikse yenilemeniz iyi olacaktır yakıt artıyor bitik baskı ile
Akışmetre soketini söktük denedik değişen olmadı arabaya baktılar turbodan bir kaçak varmı diye kimse turboda bir sıkıntıya rastlamadı bu ay sonunda İstanbul'a gitme durumum var belki o arada göstereceğim Tokat'ta çözüm bulamayacağız sanırım çünkü bir çok yere sorduk hiç bir sıkıntı göremiyorlar arabanın baskı balata seti değişti zaten bu ay ama oda pek bir etki yapmadı sadece yakıt tüketimi düştü
Würth enjektör temizleyici kullanın. Bence eskiye nazaran fark edecektir.
Bende maf bozuldu arıza vs vermiyordu dumanlı yazılım duman atmaz olmuştu bayiye götürdük tahminimiz maf bozulmasından dolayı aracın kendini korumaya aldığı bu esnada koruma map i gibi bişeye geçtiği (tahmin) kendi kendine yazılımını orjinale çevirmişti çünkü sizdede öyle bi durum olmuş olabilirmi ? Yakıtı nerden alıyorsunuz ? Depo katkılarının söylediğiniz gibi 2-3 sn lik bi kaybı geri getireceğini sanmıyorum. Şahsi fikrim yazılımı tekraf attırmanızdan yana
Edit : bende tokatta yaşıyorum ama hiç denk gelmedim aracınıza :)
Valla Ankara motor yenileme özel bakım servisi benim arkadaşımın onlar baktı bir sıkıntıya rastlamadı yani mekanik olarak başka bir kaç yerede gösterdik kimse sorun göremedi, yakıtı genelde opetten alıyorum İstanbul'da shell'den aldığımda oluyordu burdada bir kez shell'den aldım sonra araç çekişi düştü ama ondan olduğunu pek sanmıyorum çünkü daha sonra yakıt filtresini değiştirdim katkı zaten attım, benim araç duman atıyor yine yüklenince ama dediğim gibi eski gidiş yok İstanbul'a bu arabayla gidersem bi göstereceğim artık tekrar. Tokat merkezdeyim bende sanayi, novada taraflarında oluyorum genelde bir de üniversitede :)
emme manifoldunun içi pislikten tıkanmış olabilirmi? biz 207ninkini söküp temizleyince baya bi topladı kendini
Yani olabilir ama araba 55 binde yazılım eylül ayında yapıldı 1-1.5 ay sonrası bir düşüş yaşadık ve şuan yine stabil aynı şekilde sanki yazılımı kısmış gibi çok ani gelişti zamanla olmadı çünkü ben 3008'le denedim arkadaşımın 112hp dizel, 0'dan kalkınca araya iki tır falan girerdi sanırım rollingte daha yakın oldu ama ondada açarak gidiyordum yani en azından 4-5 boy civarı oluyordu ve bu adam megane'la deneyip rahat rahat geçen bir arabaydı sonra bir düşüş yaşadık şimdi benimki megane'la kafa burun gidiyor nerdeyse, yani max 2 boy geçiyor ondada megane yüksek hızlarda yetişip geçecek gibi oluyordu şimdi manifold temizleteceğim bilmiyorum sorun o mu değilse böyle deneye deneye nereye kadar gidecek bilmiyorum ondan bi istanbula gidersem sanırım daha iyi bir çözüm bulacağız
çekiş düşüp siyah duman arttıysa turbodan emme manifoldu dahil arada boru, intercooler, kelepce, dump valve, blow off, basınç göstergesi.. ne varsa basınç verilerek hava kaçağı bulunmalı. gözle veya rölantide gaza basarak aramayın bulamazsınız. eğer yoksa bir adet basınç göstergesi bağlatın. onun hortumunu kompresörden hava basıp boruları sisirmek icin de kullanabilirsiniz. bu işlem 1 saatinizi alır ve sorunu çözer.
Aynen benim focusun fotolarını çektim novada altında karşıda sizin araç varmış fotoda görünüyo sonradan farkettim yazılım için istanbula gitmek zorunda değilsiniz dr.ecu mevcut samsunda hayvanat bahçesinin karşısında paşaoğluyla yan yana safa ilgileniyor delikanlı esnaftır yardımcı olur.
Turboda kaçak olmadığı kanısına nasıl vardınız ? Belki oringlerden kaçırıyordur ? duman testi yapıldı mı ? Maf işine gelince sizin aracınıza yeni mafı alıp taktınız mı ? Hata kodunu sildiniz mi ? 308 imde vardı bir kere yakıt aldım bir yerden egzoz emisyon hatası verdi araba mazot filtresini değiştirene kadar kağnı olmuştu. Değiştirdim yazılım yapmış gibi hızlanmıştı. Bakımları ne alemde adam akıllı anlayan birinin 2-3 yerden test etmesi gerekiyor. Turbon bozuk diyip turbo kilitlerler , sensörün bozuk diyip sensör kilitlerler . Dikkat edesin.
Benim ustam en yakın arkadaşımın babası olur usta müşteri ilişkisi değil yani bizimkisi aracımın bi sorunu olsa söyler sorun göremiyorlar arabayı kaldırdık turbo girişlerine intercoolera vs herşeye baktılar kaçak görmediler resimleri atmıştım zaten sizde bakabilirsiniz aracın dumanı öyle ahım şahım değil yani bi değişim olmadı gidiş olarak bi düşüşe uğradı hepsi o o aralıkta baskı balata değiştirdim, mazot filtresi değiştirdim enjektör temizleyici katkı attım bakımını ber 10000 de bir yaptırıyorum hatta 10000 bulmadan diyebilirim bütün parçaları orjinal takıyorum sonra yağ olarak castrol edge kullanıyorum , istanbula sırf yazılım için değil abimlede görüşelim diye gideceğiz o arada onuda aradan çıkarttırırım dedim bakalım kesin değil zaten