Budapesteden selam ve kolayliklar dilerim,,
forumunuza yeni uye oldum...aracim Peugeot 307 sw 2005/1,6 hdi / 109 hp dizel /chip tuning/ TEMPOMAT/panorama/4 otomatik cam,,,
Budapestede butun peugeot servilserini ve diger ozel servisleri gezmeme ragmen p0238 "Turbo Şarj destek sensörü - A devresi yüksek" hatasinin nedenini bulamadilar.
hatayi 4,cu veya 5,ci viteste gaza basip hizlanmaya basladigimda veriyor.soyle 2 -3 saniye kadar devir dusuklugu oluyormus gibi yapip sonra tekrar araba eski kuvvevtine geliyor,,,
Hatayi bulmak icin simdiye kadar yapilan islemler siraysiyla... ;
Turbo ve cooleri degistirdim.
enjektorler bakima gitti geldi
solenoid Valve degisti
maf temizligi yapildi,,
yag su ve diger filtre bakimlari km si geldiginde yapilir ve geciktirilmez
sensor temizlikleri yapildi hepsi saglam ve sorunsuz calisiyor...
turbonun yanindaki valf te kontrol edildi,sorun yok...
shell den baska yakit almam ve her 2000 km de dizel temizleme ve enjektor temizligi icinde kulanmama ragmen sorun cozulmedi.
egr degisti
kablo ve turbo borulari SIKI ve saglam. gerekli olan yerlerde degisti
yazilim 4/4.. (yazilimi iki sene once yaptirdim ve öncesindede cikiyordu,,yazilim sonrasindada)
butun bu islemler icin 3500 euro ödedim ama hala o lambanin neden yandigini bulamadilar,,,(arabanin kendisi 3400 euro)
beyler yardimci olursaniz inan cok ama cok sevinecegim..
hepinize simdiden tesekkur eder iyi yillar dilerim.
note : forumda daha once p0238 ile ilgili konu acilmis ama 2011 tarihli...cok eski oldugundan yorum sahiplerinin artik ilgilenmedigini dusunerek tekar baslik actim..anlayisiniz icin tesekkur ederim.
BR
Mavi Matyas