Yarbay Nickli Üyeden Alıntı
şimdi burası BMW'ye nasıl saplanır öğretisi olan modifiye sitesi olurdu dediğinize eyvallah derdim şahsen sitenin üyeside olmazdım ama burası bir paylaşım platformu, burada gerek küçük gerej büyükleriniz size kendi tecrübelerini en optimum şekilde nasıl kullanırsınızı öğretmeye çalışan bir paylaşım platformu.
örnek vereyim:
bütçe: 40-50bin tl
hedef: tarz bir araç gönül DS3 diyor diyelim
arzu: performans
tecrübeli arkadaşın tavsiyesi:
uğraşma dizele vaktini harcama git direk THP al, yakacağı 2.5lt fazla olsa yakıt fiyat farkıda dahil 30binde (ort 2.5sene) en az 4000-4500 fazla yakacakki oda dizele yatıracağın masrafa denk yada az bile gelir üstelik her türlü yüklediğin dizelden daha seri olacak dahada önemlisi daha sağlıklı ve stock olacak.
teknik anlamda çok araştırmacı ve içi kıpır kıpır olan arkadaşın tavsiyesi:
dizel 90lığı daha seri yapmakla uğraşma direk turbo,enjektör,sensör değiştir ve 110luk haline dönüştür sonra git yazılım attır 140hp olsun
kim ne derse desin dediğimi yaparım edasında saygı duyduğumuz oldukça genç arkadaşlar:
lan 90ı alırım yazılım atarım üzerine box atarım,pedal booster atarım,wastegate,downpipe, düz boru, intercooler üzerinede bir hybrid turbo attımı dört köşe karşılaştığım herkese saplarım harbuki gerçekte bazı şeyler pratikte teorideki gibi olmaz bir sürü vakit para harcar sonunda 140hp yada az üretir , bir sürü arıza, lokomotif gibi duman vs
özetle bu konuda bile arkadaşı işlemleri yaptırdıktan sonra pek rastlamadık rastladıkmı? dynı vs göremedim kimbilir ne dertlerle uğraştı sonundada araç satılık ve kusura bakma ama en son almak isteyeceğim durumda gerek görsel gerek sağlık anlamında.
tecrübelileri dinlemek isteyen dinler dinlememek adına ısrarlı olanlar muhtemelen maddi anlamda az yada çok zarar görecektirki oda bu sektörün vazgeçilmezi o sebeble saygı duyarım ne diyim :)