User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Marş almıyor punto

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Marş almıyor punto

Arkadaşlar punto evo dizel sahibiyim.Suan araba çalışmadı yarım kontak yaptım Mars hic almıyor kıpırdama hic yok akü 1 sene once değişti ışıklar felan yanıyor sorun akü degil ama neden bunu yapıyor vurdurarak çalıştırdık stop ettik yine çalışmıyor.arac 88 binde

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Kızdırma bujisi? lambası sönüyor mu kontak açınca Onur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kızdırma bujisi? lambası sönüyor mu kontak açınca Onur?
    Levo sımdı aracı vurdurarak çalıştırdık stop ettım yıne vurdurdum çalıştı ama kızdırma bujısı kontrol edın yazdı sondu ondan olabılır mı veya marş motoru veya kömürü

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    muhtemelen kızdırma bujisi, arkadaşın corsanın da bitmişti geçen yıl 3 yaşında falandı araba. değiştir devam et derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    balata spreyi varsa emme tarafından sıkın çok az çalışcaktır

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kizdirmalarin 4ü patlak olsa çalışmayabilir ki onda da hava cok soğuk değil calisir yani.
    Mars dinamosuna baktirin derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurrolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marşta hic hareketlenme yok diyor,balata spreyiyle nasil calissin. Yakıt sorunu degil ki spreyle calistirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç hiç kontak basmıyormu? orayı kaçırmışım, aracın marş motorunun kömürleri bitmiş veya otomatiği takılı kalmıştır büyük ihtimal. sert bi cisimle marş motoruna vurursanız çalışabilir araç

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marşta hic hareketlenme yok diyor,balata spreyiyle nasil calissin. Yakıt sorunu degil ki spreyle calistirsin
    orayı kaçırmışım marş basıyo ama çalışmıyor zannettim ben dostum..

sirhot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    marş motoru.. revize edilmişi 250 tlydi en son.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç bugün yapıldı marş motoru sokuldu otomatıgı degıstı ama sonradan fark ettık sorun - kutubun şaseye giden yerı temas etmıyormus yanı boşa marş motoru sokuldu ama ılk 2-3 defa çalısınca bujı arızası vardı neden yapar sımdı de 2. Marş da alıyor neden olabılır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muhtemelen kızdırma bujisi, arkadaşın corsanın da bitmişti geçen yıl 3 yaşında falandı araba. değiştir devam et derim.
    Kizdirmalarin 4ü patlak olsa çalışmayabilir ki onda da hava cok soğuk değil calisir yani.
    Mars dinamosuna baktirin derim
    araç hiç kontak basmıyormu? orayı kaçırmışım, aracın marş motorunun kömürleri bitmiş veya otomatiği takılı kalmıştır büyük ihtimal. sert bi cisimle marş motoruna vurursanız çalışabilir araç
    orayı kaçırmışım marş basıyo ama çalışmıyor zannettim ben dostum..
    Alıntı sirhot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    marş motoru.. revize edilmişi 250 tlydi en son.
    Alıntı Le10ur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç bugün yapıldı marş motoru sokuldu otomatıgı degıstı ama sonradan fark ettık sorun - kutubun şaseye giden yerı temas etmıyormus yanı boşa marş motoru sokuldu ama ılk 2-3 defa çalısınca bujı arızası vardı neden yapar sımdı de 2. Marş da alıyor neden olabılır
    Şuan 2. Kez de marş neden alır akü boşalmış olabılır mı uzun yol mu yapmak lazım

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kızdırma bujısının herhangı bırınde hata olunca, kızdırma bujı arızası lambası yanıyor..

kızdırma bujısınde arıza bıle olsa marşa basınca marş vermesı lazım, kızdırma bujısının bozuk olması soğuk havalarda aracın zor çalışmasına sebep olur..

2/3 ay once yaz gunu kızdırma bujısı arızası vermıştı aracım (2007 grande punto mjet), servıse gıttım aracı stop ettım, servıs danışmanı aracı ıçerı almak ıçın marşa bastı araç çalışmadı neyse bana gerı donuş yaparsınız dıyıp aracı teslım ettım, 1 saat sonra aradılar sorun marş motoruydu yanlış hatırlamıyorsam 240tl ye yenısını taktılar(yakup oto)..

servıse gıdene kadar 1 hafta kızdırma bujısı arızası ıle aracı kullandım göstergede ışık yanmasından başka herhangı bır sorun yoktu..

demem o kı buyuk ıhtımal marş motoru..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Faruk_Vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kızdırma bujısının herhangı bırınde hata olunca, kızdırma bujı arızası lambası yanıyor..

kızdırma bujısınde arıza bıle olsa marşa basınca marş vermesı lazım, kızdırma bujısının bozuk olması soğuk havalarda aracın zor çalışmasına sebep olur..

2/3 ay once yaz gunu kızdırma bujısı arızası vermıştı aracım (2007 grande punto mjet), servıse gıttım aracı stop ettım, servıs danışmanı aracı ıçerı almak ıçın marşa bastı araç çalışmadı neyse bana gerı donuş yaparsınız dıyıp aracı teslım ettım, 1 saat sonra aradılar sorun marş motoruydu yanlış hatırlamıyorsam 240tl ye yenısını taktılar(yakup oto)..

servıse gıdene kadar 1 hafta kızdırma bujısı arızası ıle aracı kullandım göstergede ışık yanmasından başka herhangı bır sorun yoktu..

demem o kı buyuk ıhtımal marş motoru..
    Faruk marş motoru tamırı yapıldı şuan araç çalışıyor ama 2. Kez denemede alıyor bazen bujı lambası da sabah yandı 2 kere bu daha hıc yanmadı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu 2ncı ve duşuk ıhtımaldı çünkü evo'larda bu sorun ortadan kalktı dıe bılıyordum, bır daha aynı şeyı yaparsa yanı marş vermezse bırı aracın ıçınden marşa basarken başka bırı akünün yanındakı şase kablosunu gererek akım gıtmesıne yardımcı olabılır buyuk ıhtımal ucundakı tellerde kırılma var, ucunu duzeltıp tekrar yerıne takılması lazım..

2. marşta alma olayına anlam veremedim, bıde şöyle denermısın;

kontağı açıp 10 sanıye bekle
    kontağı kapat
    tekrar açıp 10 sanıye kadar daha bekleyip marş verırmısın, tek seferde çalışacak mı bakalım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Faruk_Vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu 2ncı ve duşuk ıhtımaldı çünkü evo'larda bu sorun ortadan kalktı dıe bılıyordum, bır daha aynı şeyı yaparsa yanı marş vermezse bırı aracın ıçınden marşa basarken başka bırı akünün yanındakı şase kablosunu gererek akım gıtmesıne yardımcı olabılır buyuk ıhtımal ucundakı tellerde kırılma var, ucunu duzeltıp tekrar yerıne takılması lazım..

2. marşta alma olayına anlam veremedim, bıde şöyle denermısın;

kontağı açıp 10 sanıye bekle
    kontağı kapat
    tekrar açıp 10 sanıye kadar daha bekleyip marş verırmısın, tek seferde çalışacak mı bakalım..
    Her zaman yapmıyor Faruk bazen yapıyor bu 30 kere alıyor bı kere almıyor veya bazen arka arkaya 2-3 kere almıyor yan sanayı marş motoru otomatıgı degıstı ondan yapar mı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Her zaman yapmıyor Faruk bazen yapıyor bu 30 kere alıyor bı kere almıyor veya bazen arka arkaya 2-3 kere almıyor yan sanayı marş motoru otomatıgı degıstı ondan yapar mı
    daha once boyle bır sorun yoksa ve marş motorundan sonra bu sorun ortaya çıktıysa, mantıken marş otomatığınden dolayı yapıyordur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç yapilmadiysa orjinal kömür kullanin marş motorunda. Problem kesinlikle o.

SNCKTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar herkes marşa vs gidiyorda fiat kulllanıcıların en çok dikkat etmesi gereken nokta akünün altından çıkıp şanzımanın ön tarafına bağlanan şase kablosudur bu kablo kısa sürede nedense kopuyor sanzıman baglantı yerinden ben çok karşılaştım bu durumla akünün altına eğilince ne demek istediğimi anlarsınız ha bu kopsa ne olur araba çalışmazmı çalışır ama motordaki şase ihtiyacını artık hangi civataya dokunuyorsa yükü oraya bindirir dikkat etmek gerek kopsada malıyeti 1 tl bişey kablo kafası alıp takıcaksınız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler