işlerden gidebilsem turbocuya olaya gelişme katıcam :D kısmetse bu hafta içi gidicem abi
Printable View
işlerden gidebilsem turbocuya olaya gelişme katıcam :D kısmetse bu hafta içi gidicem abi
Valla turbo mevzunda senden haber bekliyorum. Fren için çıkmacı ile konuştum komple sisteme 1000 TL dedi. Bugün ustam sıfır alırsak kaça alırız onu çıkaracak parçacıdan. Eğer fark az ise sıfır olarak toplayacağız arka freni. 1000 TL fazla geldi açıkcası çıkma için.
bende 2006 c3 1.6 hdi sahibiyim özellikle turbo kısmında yapacağınız değişikliği takip ediyorum.konunuzun takipçisiyim. inşallah istediğiniz sonuçları alırsınız.
aracım 1.6 dizel olsaydı dizelin 1.6 grubu için ürettiği en büyük turboyu takardım accent blue 128 lik turbosunu takardım 1549vb olarak geçiyor isterseniz oem no verebilirim hbrit olmadan bile +170 hp gibi güçler alırsınız büyük ihtimal flanşlarınız olmucak ama biraz tadilat la işini iyi yapan bir usta onu rahatlıkla oturtur oraya belki up pipe gerekebilir. k&n kutu içi iyi bir yerden alan şnorkel ( panjurdan yada sis farı) aracı biraz hafifletmeyle çok zevkli olur bence aracınız...
aracın net kg si nedir ?
evet Cenker'in VNT'siz hybrid uygulaması sonrası ben yine 1244VZ üzerine yoğunlaşmış durumdayım.
Şimdi bunlarda GTD ve GTC olmak üzere 2 model var. GTC'leri HDi'larda kullanıyorlar GTD'leri TDi'larda fakat önceden bilgisini paylaştığım ingiliz eleman GTD kullandığını belirtmişti ve soft yazılım ile 140 hp civarı almıştı. GTC için parça kodunu kolaylıkla service.citroen den buldum fakat GTD için maalesef bulamıyorum. bu 2 turbo arasındaki farkı bilen arkadaşlardan destek bekliyorum.
abi bırak VNT'yi yap hybrid miss gibi :D bakalım 150 oldu yeter bana şuanlık üst hpler için manifolt vs kesilmesi lazım
Sabah alttan girdim ustten ciktim bluehdi larda da gtd oldugunu ogrendim. Psa da 1600 tl vw de 2400 tl gtd1244vz :) saka gibi
Arkadaşlar 1.6 hdi 110luktan çıkan garrett 1544v turbo var elimde kanatlarda sorun yok. Ama ya burçlarının filan değişmesi şart. İsteyen olursa pm den ulaşabilir. 1.6 hdi 90lıklara bolt on uyuyor yağ giriş dönüş aynı
1.4 hdi a takanlar bile var.
Bayadır güncelleme yapmamıştım.
Ufak dokunuşlar :)
https://i.hizliresim.com/Manrja.jpg
O zaman bi güncelleme daha alalım iyi gidiyordu :)
Cumartesi muayene var. Biraz önce DPF falan takılı gittim egzoz ölçümü yaptık geçtik sıkıntınız. Cumartesi sabahtan da muayene. Sonra İkitelli'ye Yener turbo ya geçicem. GTD1244VZ'yi almak için. Güçlendirilmiş pal falan uygulanmış buldum bir tane. Turbo sıfır ve yeni paller de sıfır.
İntercooler için RCZ cooler önerisi aldım. Bostancı sanayideki kale radyatör 850 TL dedi 760 - 175 - 60mm ölçülerindeki cooler için. Fiyat yüksek. RCZ cooler 650 liraya alınıyor. Yarın eğer müsait olursam bi Fidex Performans Ahmet'e gidicem. RCZ takarsak borular vs işçilik nasıl olur diye ona göre hareket edicem.
Şimdilik bu yönde olsun güncellemeler. Bu arada kromları hala takamadım havalardan dolayı. AA bide bugün K&N kutu içi filtrem geldi. :)