@
izmirlicem
konu hakkında Özgün'n kendisine ulaşıp görüştünüz mü?
eğer görüşmediyseniz buradan özel mesaj atın veya mail ile bilgilendirin.
Mutlaka bir çözüm için yardımcı olacaktır.
Bende kendi deneyimlerinden birşeyler eklemek istiyorum.
Bu güne kadar yazılımlı 7 farklı aracım oldu. 5'inin yazılımını ben yaptırdım.
2 tane de 2.0 TFSI aracım vardı ama onların yazılımı benden önceki sahiplerine aitti ve ikisi de Revo idi.
2010 yılında, '08 Seat ibiza 1.4 TDI 80 hp (Revo)
2013 yılında, '12 Audi A3 1.6 TDI 105 hp (Powershop)
2013 yılında, '12 Peugeot 308 1.6 e-HDI 112 hp (Powershop)
2014 yılında, '14 Skoda SuperB 1.6 TDI 105 hp (Powershop)
2018 yılında, '06 Peugeot 307 SW 1.6 HDI 110 hp (Ecufast)
Yukarıda belirttiğim sıralama ile bu yazılımları yaptırdım, bunlardan sonuncusu hariç hepsinde yazılımı anında bariz bir şekilde fark etmiştim.
Sadece 2006 model 307 SW aracımın yazılımını ilk yaptırdığım gün sanki pek bir şey değişmemiş gibiydi ama bir kaç gün sonra farkı hisseder olmuştum. Bu aracım zaten yazılım yaptırdığımda 130bin kmdeydi ve o zaman sakin bir yazılım istediğimi belirtmiştim.
Sizin de aracınızda anında farklı hissetmeniz gerekirdi.
Dyno konusunda da şöyle bir tecrübem oldu;
2010 yılında Revo yazılım yaptırdığım ibizam sıfır km aldığım bir araçtı ve 12bin kmde iken yazılım yaptırmıştım.
Powershop tarafından Revo yazılım yaptırmıştık. Bayçu'nun belirttiğine göre 1.4 TDI motorda Revo yazılım yaptıran ilk ve tek araçtım.
Yazılımı duyan iki arkadaşım benimle denemek istemişti.
İkisi de ibiza, biri yazılımlı ve biri standart.
Bir akşam denemeye çıktık ve yazılımlı diğer ibiza'yı bile 4-5 boydan fazla geçmiştim.
Yazılımsız olan zaten gözükmüyordu..
Aradan 3-5 ay geçti, bir arkadalım PSchiptuning'den aracına yazılım yaptırdı ve benimle denemek istedi.
Aracı 120bin km civarındaydı.
Onu da 2-3 boy geçmiştim.
Sonrasında bir gün hep dyno isteğim vardı ama o zaman için Powershop'un dynosunun fiyatı bana pahalı geliyordu.
Bir gün denk geldi ve Pschiptuning maslakta dyno'ya çıktım.
Bir kez ölçtük, şaşırdık.
Rica ettim, bir kez daha ölçtük ve şaşkınlığımız değişmedi.
Orjinali 80 hp olan aracım, Revo yazılım ile Pschiptuning'in dynosunda 82 HP çıkmıştı.
Tabi bu esnadan mevcut yazılımım için bazı kötüleme cümleleri de dinledim.
Gittim Bayçu'ya danıştım, kontrol etti benim için, yola çıktık log falan aldı baktı ve her şey normal. ( buradan kendisine tekrardan teşekkür ederim.)
Akşamına Pschiptuning'den yazılım yapan aynı arkadaşım ile bir deneme daha yaptık ve sonuç yine aynı öndeyim..
Lafı uzattım ama diyeceğim o ki her dyno da güvenilir değil.
Son olarak da 6 ay önce 307 SW aracımı sattığımda ekspertiz firması dynosuna soktu aracı ve orjinali 110 hp olan, Ecufast tarafından yazılımlı aracı yaptığı ölçüm ile 85 HP gördü.
Bir de raporlarına "Motor %85 kondüsyondadır." ibaresi not düştüler.
Gülüp geçtim :D