p.tesi bi antalya yapıcam yıllık tatil hesabı :D 30unda burdayım kısmetse gelince heran herzaman denerim çok zevkli oluo geçilmek auahuah :D
tememmm sökelim o zmn yarın :D
Printable View
bana geliyo yicez paraları ruslarla sonra yazılım parası kalmıcak emrenin bora yine saplıcak :D
Geçenlerde mercedes 300gd sonradan turbolayan bir kişi ile tanıştım 2000tl harcamış asıl istediğide alt devirlermiş sorunsuz herşey normaldi. Ben sizin yerinizde olsam torbolarım maksimum 3000 tl ye şimdikine göre köpek gibi olacağı kaçınılmaz.
ahmetcim iyiyim yaa ne olsun. Ben zaten uzunca bir süre tatildeydim ramazan öncesi geldim. Görüşelim müsait olunca.
yok yok ben de öyle sanıyordum ama hiçbirşeyle aynı değil... ingiltereden gelme düz dizel 87 model elektronik değil imiş.. sonradan millet takmaya uydurmaya çalışıyormuş onu... ama en güzeli herhalde çıtırdan turbolamak herhalde... verim de alınabiliyorsa ne ala...
http://img525.imageshack.us/img525/1447/25tdi.jpg
2.5 TDI yürürümüz geldi..
içine koyacağımız arabamızı seçiyoruz..
Yeni L200 lere çok iddialı olmayan bir yazılımla birlikte yaklaşık nekadar güç alınır?
yeni l200 lere yazılım yapılamıyor henuz türkiye de..
pigyback takılmak lazım..
A3 ve Golf 5 te kullanılan 2.0 TDI motorlar nasıl sorunsuzluk ve yüklenebilirklik açısından?
yoo bildiğin 130 luk transporter makinası
2.5 litre Hmm neler beklıyor gene bizleri:D:D
kalkışlardan birinin videosu..
merak edenler vardı..
0-100 5sn mi :D maşallah ben merak ediyordum.
ibre hoplaya zıplaya gidiyor maşallah :D
100 den sonra 20 şer 20 şer yükselio yanlız sanki yavaslamıs gibi hissetirio dikkat etmeyince
1.9 jtd motorlar hakkında bilgisi olan var mı? Kat ve egr iptalleri ve chip sorunsuz yapılabiliyor mu? Arıza lambasız vs.. Birde motor ömürleri hakkında bilgisi olan var mı acaba :)
Polo'nun hızlanması ne kadar sapıkça ya :D tekrardan Maşallah . :)
walla geçen bi muhabbette duydum aynen o motorları ducato minibüslerde kullanıldığını söyledi
Sanayiden bi servis işleten abimizin 1.9 Doblosu var.
Chip + Büyük turbo palleri + Kat İptali + Box(bizle beraber gazlarken ) Kat iptali var.
Adam biri yolda kalsada gazlayarak gitsem derdine düştü okadar zewkli bi dizeller
chip üstüne box nasıl sonuç veriyo?
bol dumanlı aslına bakarsanız ben karşıyım o zamanında dünya para verip almış onca para verdim takmassam olmaz diyor.Şuan içinde arcı gayet güzel aracın kilosu + içerde belki 150 kg lik bi takım arabası olmasına rağmen oldukça güzel gidiyor.İzmirde bi dizelcileribir araya getirmedik getirsem yaptırıcam bi rolling
ya dizelciler nerde ya yokmu sole dizel tune muhabbeti
ayıpsın olmazmı:D , chipten sora turbo ulumaya başladı benim inceden inceden , mehmet abiye gidicem bu hafta içi.Ama millet şu sarma işini nası çözüyo anlamış değilim , benimki chipten sora temiz asfaltta 2 de birden dipgaz yaparsam bayaa bayaa sariyo.Çokta değil ,260 nm... millet o kadar artırıyo gücü , ne yapıyolar , nası aktarıyolar yere anlamıyorum.
kaçak vss gibi bi hava sesi değil , balans sesi muhtemelen , kaçak sesini eski c3 ümden tanıyorum çünkü.Çekşite yakışta vss en ufak sıkıntı yok çünkü.Turbo tamir takımı değişimi ,kurum temizliği ve carbonclean için gidicem mehmet abiye.
Lastikler dunlop , 17''le böyle sarıyosa ,kışlıklarla tenekeleri takınca ne olucak onu merak ediyorum :D
sen sattım arabayı temiz dizel bulamadım benzınlı alacam :p
Eğer turbonda balans var ise tamir takımı ile kurtaramassın.
Biz önce mil yada pervane balansına bağlıyoruz.Balanslı parçayı bulduktan sonra Kartuş balansı sonra ses balansına bağlayıp inceliyoruz.Eğer atıorumki egzoz mili eğik önce balanslı yeri taşlıyoruz baktık kurtarmıor o parçanın sıfır yada müşteri isteğine göre 2.el takıyoruz tekrar bu işlemlere maruz bırakıyoruz.Ve kesinlikle turbo tamir takımını dğeiştiriyoruz.Yani sadece tamir kitiyle balansı kurtaramassın
sadece tamir takımı dedim ama chip sorası aramızda geçem yazışma şu şekildeydi arka sayfalarda.Ne gerekiyosa yapılıcak artık , uzun vadede kullanılıcak gibi gözüküyo çünkü.Bu gün satsam ne alırım dizel diye hala bi cevap veremedim kendime çünkü:D
Aslına bakarsan ciddi kurum problemi vag grubunda bizim kurum problemi tamamen yakıt ile ilgili.Mehmet abininde dediği gibi vntler tıkanıyor.Ve vnt tam açamadığı için gaz içerde sıkışıyor ve turbonun egzoz milini kafa bölümünden eğmeye başlıyor.Bundan dolayıda turbo ıslık çalmaya başlıyor.Ve yanlış anlaşılmasın Mehmet abi yazılımını yaptı die demiyorum.Eğer yanlış yapılan yazılım uygulamalarında fazla yakıt ve basınç verildiğinde turboda vnt alt kanatçıklarının ucu yanıyor.Aynı şekilde turbonunda kanatları yanmaya bşalıyor bundan dolayıda ötmeler başlıyabiliyor.Birde 1.5 accent dizellerde vnt kanalcıkları hatalı yazılımdaki basınç artışından dolayıda burda gaz sıkışıyor ilk anlattığım gibi turbo mili kafadan eğriliyor.+ bide şu var sıcak havalarda özellikle ani gaz yüklenmelerindede turbomili eğriliyor