bazı araclarda düğme gibi birşey oluyor yan tarafa dogru bastırıyorsun pompayı çekiyor löp diye yakıtı,biraz daha dolduruyorsun,poloda filan otomatiktir sanırım bekleye bekleye baya alır.benim aracımda da cok ufak ufak dolduruyorum baya alıyor
Printable View
Polo 1.2 lt TDI 75 PS yeni kasa düşünürsün fiyatları da uygun yakıtı da ;)
abi bodruma istanbuldanmı çeyrek depo ile geldiniz??? :D
bide kaç ile geldiniz 90-100?
vallahi istanbuldan ise ciddi anlamda cok güzelmiş maşallah diyelim artmasın yakıt :D
g.punto 1.3 70 hp ehm gitmiyor hemde aşırı yakıyor.
konu kapatilabilir ciddi anlamda az yakmıs :D :D
cruise bende de olsaydı :( :(
erhan ben yazılımı yaptırdım.. yazılım öncesi 86 hp çıktı arabanın gücü.. hadi sıra sende..
en azı değil ama
2001 model 224,000de 1,9 dti laguna ile 1 kişi boş bagaj 4,5 litre yakabildim en az istanbul tekirdağ arası. :)giderken ve gelirken otoban gişeleri ile tekstilkent arası trafik vardı sadece.
uygun bir zamanda 4,2-4,3 kasıcam:D
Arabanız 2006 model ve üstü ise cruise control takılıyor. Teyp direksiyondan kumandası sinyal kolundan bağımsız altta tek ufak olan şekildeyse oluyor. Aynı kolun Cruise control için olanı diğer tarafa takılıyor direksiyon kolon plastiğini sökerseniz görürsünüz yerini. Plastiktede ufak bir kesik yapıp kol geçmesini sağlıyorsunuz.Servis bilgisayarından Cruise Control açılıyor o kadar.
Cruise control için ecu'nun desteklemesi, fren ve debriyaj müşürü olması lazım(dizellerde var benzinlilerde sadece fren var), elektrik tesisatı ve Cruise Control kolu gerekiyor dediğim gibi arabanız 2006 model ve üstü ise daha dorğusu resimdeki gibiyse Teyp kolunuz arabanıza 130tl maliyet ile Cruise Control oluyor(sadece kol ve programlama).
teyp kumandası
http://barbarosoto.com/upload/image/...GMES%C4%B0.jpg
Cruise Control kumandası
http://www.autoevolution.com/images/...010-531_17.jpg
Orjinalden tek farkı sizde hız sınırlama olmayacak kolu ona göre almanız gerekiyor.Hız sınırlama olması için gaz pedalının değişmesi gerek.
5 litre yakıyorum ama dün 3,82TL'den alınca koydu biraz :D
Peugeot'un kullandığı cihaz özünde aynı olmasına karşın yazılımı farklı olmaz büyük ihtimal, özel servislere bakabilirsiniz. Kolu kendiniz bile takabilirsiniz çok basit soketler falan herşey hazır.
Servisler bu konuda çok bilgili değil, yada çoğuna uyarı geldi böyle eklentiler yaptıkları için:) 206,207,307,308 bütün hepsine sonradan takılıyor aynı şekilde c2,c3 gibi arabalarada takılabiliyor(2006 üzeri olanlar). Parçacıdan kolu bulduktan sonra(peugeot, citroen aynı zaten), lexia3 olan bir özel servistede donanımı açtırabilirsiniz.
Nasıl oluyor yahu?
Bodrum - İstanbul arası, yaklaşık 800 km.
3.8 lt / 100 km x yaklaşık 800 km = 29.6 lt.
Bunun çeyrek depo olabilmesi için, aletin yaklaşık 120 lt. deposu olması lazım :D
Bu arada dizeller hız sabitleyici ile gidince cidden az yakıyorlar
Benim Focus II TDCI İstanbul'dan Mersin'e (960 km.) 3.9 lt. yaktı
Yaklaşık 1000 km. yapıp İstanbul'dan geldiğimde daha çeyrek depo yakıt vardı arabada :)
biÇok dizelde ilk ceyreğin bitmesi hemen hemen yarım depoya tekabul ediyor..