%5 ile %10 arasında etkiler. Yani yakıt ekonomisi açısından verimli bir 4 mevsim lastik ile aynı şartlarda 3.8lt/100km değerine kadar düşebilir
Printable View
şu an tr şartlarında en az yakan polo 1.2tdi fındık motor heralde
peder bey avcılar silivri arası sabit 80le gidiyor 3.5 ortalama sudan ucuz :D
hafta içi her gün Beylikdüzü - Atatürk Havalanı / Atatürk Havaalanı - Beylikdüzü , hafta sonları da Bostancı/Erenköy - Bdüzü yapıyordu kuzenim 1.2 tdi polo ile, net 1000 km yi görüyordu her depoda :)
Thy teknikte çalışıyor kendisi.. vardiyalar biraz farklı, 15-23 / 7-15 saatleri arasında denk gelir genelde ona .. Geceden sabaha görmedim yıllardır. :)
Mersin adana otoban 81km/h ortalama hiz 49km yi 2.9lt/100 km ile geçmistim.
http://youtu.be/n1DhGf3S3nw
Daha azini daha görmedim :)
Araç polo bluemotion 1.2tdi, hedefim de 2.8lt\100km onuda belirteyim :D
Edit: araçta 3/4 den fazla yakit, eşim ve ben varız, bagaj boş
Ortalama yakıtları yazan arkadaşlar,
Araçta kaç kişi olduğunu veya bagaj dolu boş vs. tarzında bilgiler verseydi, çok güzel olurdu :)
cordoba 1.4 tdi az yakar çok ses çıkarır ;)
Peugeot 301 1.6 HDI 2014 mod 38.000 km'de
100 km / 2.1 lt yakıt tüketimi ile şehirler arası 390 km yol yaptım
Edit: zayıfından iki kişi ve bagaj boş karadeniz sahil yolunda :)
LPG'li mi yoksa dizel Cordoba mı diye düşünüyorum. lpg burda 1 lira 10 kuruş civarı, mazot 3-3,5 lira. LPG daha ekonomik gibi ama vagın pancar motoru kanser eder diye çekiniyorum. Dizelin en azından torku var gitmese de gidiyormuş gibi hissetirir.
hyundai i20 aldım 1,4 crdi 6 vites şehir içinde 4,6 lt yakıyor nornal kullanımda, sakin kullansam dahada iner herhalde
En az yakan gibi bir iddiam yok:) zaten mümkün de değil. Mazot kaçıran tandem pompamı değiştirdikten sonra yakıtta da olumlu değişim olduğunu düşünüyorum.
Şehir içi akıcı trafikte yakıt tüketimim. Yakıt için durduk, yıkamaya girdik çıktık, sanayide gezdik, kısa süreli duraklamalar oldu. 4-5 kez marş bastık. Otobanda ortalama 100km/s hızda 5.5lt yakan tiptronik bir araç için şehir içi 5.8lt bence çok iyi ne dersiniz? Yağ filtre bakımına da 3.000km var. Bagaj boş, tek kişi.
https://www.youtube.com/watch?v=8mcI1mFyWYU
sırf 0.5lt daha az yakıyor diye sırıfını gidip 55-60bin tlye para bayılıp serviste rakiplerine göre %100 daha pahalı hizmet ödeyip, yedek parçasına %1000 fazla ödeyip ikinci el satarkende 15binlt değer kaybedenlerin mantığını anlamıyorum.
bence en az yakandan çok en az maaliyetli olanı daha önemli çok para takıntısı biriyse bence tercih bariz şekilde corsa C,Corsa D,G.Punto evet bir 1.2tdi kadar az yakmaz ama geçen Frenler,debriyaj,su pompası,triger kayışı,map sensörü,maf sensörü,yağ ve filtreler vs değişimi yaptık hepsi 1200tl tuttu :) oda kaliteli parçalarla.
hesabını yapalım diyelimki sizdeki o mucizevi araç 0.5lt daha az yakıyor (diyelim diyorum çünkü parmakla göstermek istemesemde bazı yorumlar abartı değil artık komik olmuş)
15000km de yılda yaptığınızı farz etsek litre fiyatı 3.5tl mazotdan 260tl civarı yapar,vayy anaamm vayy :)
maliyetlerin içine aracın işletme maliyetinide katmak gerekiyor, sigorta, bakım, alımve satış arasındaki deer kaybı gibi
2007 grande punto 1.3 multijet 3k,
ankara-kuşadası istikametinde sabit 100km ile 3.9lt/100km ortalama
2011 Renault Fluence 85'lik Bursa-Adapazarı 100Km/h ile 5.4lt
Sakin kullanım şehir içi 6.2lt
tam depo 2000 i geçer herhalde menzil :D (fluence)
http://i.hizliresim.com/A7Rmbq.jpg
fluence kaç litreydi 60 mı 65 mi