Corsa B çok güzel olmuş yaaa.. Bileydim air olduğunu ona özel fotoğraflar çekerdim, istanbul park' da :) Kazasız belasız inşallah :)
Printable View
Corsa B çok güzel olmuş yaaa.. Bileydim air olduğunu ona özel fotoğraflar çekerdim, istanbul park' da :) Kazasız belasız inşallah :)
Ewet 1 seans pistteydim voglant 4 cm lik yay mevcuttu onları cıkartıp airı takınca cok korkmustum yol tutuşu nasıl olucak diye şu kadar söyliyim iki tur tam performans kullandım pisti ezbere biliyorum çizgiyi bozmadım ne önden nede arkadan kayma yaşadım :) Ki yağmurda yağıyordu g gurubundaydım. ilk turda raptor öndeyken ciddi vurdum dreksiyona banamısın demedi ki yoldada denedim bi kopma yaşamadım ama siz nasıl kullanırsınız bilmiyorum ben memnunum.
mersedes dusundugum gıbı mıs olmus cıkartma kapakları
Coiloverın gideriyle Airrideın gideri arasında dağlar kadar fark var.Coiloverın işten anlayan bir tornacıda çok rahatlıkla yapabilir.
Misal olarak söyleyeyim kullanılan rekorlar boyutlarına göre fiyat farklılığı göstermekte en küçük kullanılan rekorun fiyatı 3€ en büyüğü 15€ bir araçta farklı büyüklükte neredeyse 25 tane rekor kullanılıyor 1 körüğün fiyatı 65€+KDV kullanılan kompresörün özelliğine göre fiyatı 450-650 TL arasında kullanılan tank 150-300 arasında sadece torna işçiliği 750-800 TL tutmakta Amortisör işçiliği 350-400 TL arasında ki kullanılan amortisör aracın kendi amortisörü ise eğer kendi amortisörü değilde başka amortisör kullanılacaksa + amortisör parası.
Uzaktan görüp yaa 1.500 e mal edip 3.500 diyip 2.000 lira para kazanmak gibi bir olay yok yani.
O yüzden kimse rekabet arttı fiyat düşer diye birşey beklemesin giderler ne zaman düşerse fiyatta o zaman düşer :)
coil sadece bir örnekti zaten dediğin gibi coilin bir gideri yok yapılan gider , kazanılan paranın yanında hiç bişey :)
air ride sisteminin ne kadara patladığını az çok biliyorum ,zamanında sistem toplamaya kalkmıştım :)
O sebepten ötürü ben rekabet arttıkca fiyat düşüşü olcağını tahmin ediyorum hatta eminim.
fiyat düşerse bu air ride yaptırcağım anlamına gelmiyor kendim adıma konuşmuyorum fiyat için. Benim adıma 5bin olmuş 2 bin olmuş farketmez bununda altını çizmek isterim.
3500 4000 tl ye bu işi yapıyorlarsa çok kaliteli bir coilover alırım kafam rahat dolaşırım yav.kimse kusura bakmasın ama air e o kadar para vermem.
yurt dışından sipariş edildiğinde de aynı paralara geliyor gibi.
s.özenin dediği gibi fiyatların düşeceğine bende inanıyorum.
yapılıpda çoğalınca düşmeyen bir fiyat gösterin :) illaki düşer. eğer airciler bir sendika yada oda kurmazlarsa.
faruk işleriniz güzel gözükyor hayırlı işler :)
Fiyatlar zamanla illa ki düşer hem rekabet hemde işleri açılan esnaf toplu mal almaya başlar daha ucuza alır vsvs
Sadece Air işi yapanlar için birşey diyemem ama biz sadece Air işi yapmıyoruz bugün bitirdik desek yine diğer işlerimize devam ederiz he bize şurda şu fiyata yapıyolar diye gelenlere zaten orda yaptırın diyoruz bizim fiyatımız belli düşmeyeceğinide net olarak söylüyorum.Kimse rekabet için 4 tane takılacak körüğü 2 tane takmaz ben orda giderleri yazdım toplu aldığında yapılan iskontoda çok büyük şeyler değil çünkü pnömatik malzemeleri genelde yurtdışından ithal edilen ve döviz kurunda satılan malzemeler bu nedenle fiyat düşmez. He kimse rekabet edicem diye 300 lira içinde 1 hafta 10 gün bir araçla uğraşmaz gideri yüksek olan bir iş bu o nedenle fiyatların düşmesini beklemeyin arkadaşlar.
Eyvallah Serkan abi sağol :)
Tamamen zevk meselesi Turgay abi kimisi coilover takıp gezmeyi sever kimi yay ile kimi air ile.Bundan kusura bakılacak birşey yok burda yapılanların yurtsdşından bir farkı yok zaten kaldıki yurtdışından aldığın bi malzemeyi ya bu valf bozuldu gelinde şunu değiştrin diyemezsin.
air olayında malesef fiyatların düşmesi biraz zor :)
he düşer aldığın körüğün kompresörün daha uygununu bulursun ve bunu fiyata yansıtırsın. Şu anda yapılan sistemlerden malzeme kalitesini düşürerek fiyatı çok uygun hale getirebilirsin ama malzemeden dolayı en ufak bi problem yüzünden doğacak sonuçları kimse göze alamaz. :)
erdı burası turkıye ucuza yqpıcak goz karada bulunur taktırıcak cesaretlıde bulunur. Ve techturkeydeyız birisi bu malzemelerın net fıyatını bulur yazar bizde ne kadar düsüceğine daha iyi karar veririz:) miami abi yazmstı bı konuda yıne görürse yazsın xenon farları kac senesınde kaçliraya almışlar şuan o paraya aksesuar dukkanı kuranlar var :))) faruk mesele acıklams bız bu ısı yapmıyorz sadece başka iiş ilede dönderiyoruz mantkılı bence. Ama bu fiyatlar dusmez demek cok gercekcı değil sonucda bi vtec değil airride :) 6 ay olmaz 36 ay olur ama ılla düşer.