User Tag List

18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Peugeot 206 Tekleme Sorunsalı...

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Peugeot 206 Tekleme Sorunsalı...

Arkadaşlar aracımda nedenini anlayamadığım bir sorunla karşı karşıyayım; Aracım Peugeot 206 1.4 benzinli, tiptronik şanzıman, atiker LPG kit uygulanmış, 37k km'de, 1 ay önce 3. yıl rutin bakımları yetkili serviste yapılmış, yine LPG bakımları 1 ay önce yapılıp, LPG filtresi değişmiştir. Kısaca aracımın durumundan bahsettikten sonra gelelim sıkıntımıza; aracımı sabah işe gitmek çalıştırıp yola çıktıktan 5 dk, yaklaşık 6 km sonra, aynı yokuşta 2 kez gaz yemeyerek, verdiğim gazlara tepki vermeyerek stop etti ve tekrar marşa basıp aracı çalıştırmak istediğimde araç marş alıyor fakat devir saati 0,8 rpm'de kalmayıp düşüp, araç tekrar stop ediyordu, tekrar tekrar bastığımda yine aynı şeyler oluyordu. Yaklaşık 10 dakika bekleyip marşa bastığımda sorunsuz şekilde araç çalışıp gaz tepkisinde sıkıntı olmadan yoluna devam ediyordu. Daha önce bı sıkıntıyı yaşadığımda direkt LPG'den şüphlenip LPG ustama götürdüm aracı, inceledi gereken yerlere baktı LPG ile ilgili herşeyin normal göründüğünü, ateşleme ile ilgili bir sıkıntıdan şüphelendiğini, yetkili servise gidip bilgisayara bağlatmamı önerdi, akabinde gidip yetkili serviste bilgisayara bağlandığında ise araçta bir sıkıntı, bir hata okunmadı. Arkadaşlar şimdi bilmek istediğim, bu tür bir sıkıntıyı daha önce yaşayanınız oldu mu, sizce neden kaynaklanabilir, ilgili arkadaşların yardımını bekliyorum, pazartesi günü aracımı yetkili servise incelenmek üzere bırakacağım, cahil bir şekilde gitmek istemiyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fikri olan yok mu arkadaşlar ?..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel...
    10 krktr

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu süre ıcınde benzınlemı ilerlıyosunuzz.
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır, aracı ısınana kadar hareket ettirmeyip motor LPG geçiş ısısına kadar rolantide bekletilip, LPG'ye geçiş ısısına ulaşıp geçiş sağlandıktan sonra hareket ediyorum.

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aklima birsey gelmiyo ama enjektorlu ise enjektor kontrolu yaptirun karbrator ise benzin memesi gaz kelebegi emmesi bujiler bakim yapilmistir ama belki atlanan birsey vardir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benımde aklıma o gelmıstı ama tupe gectıkten sonra dıyınce yuttum atiker degilde pejolar ıcın genelde brc onerıyolar .. arastırma yapmısmıydınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüpün markası atiker, 2 yıl oldu takılalı, yaşadığım ilk sıkıntı şu anda, ayrıca teklemeler benzinde kullanırken daha fazla hissediliyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    enjektor o zaman ya hatalı yada pis baska acıklama yok atesleme bobını yada yada bujıler ... ama bakımda bujıler degısmedı dımı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bujileri LPG'yi taktırdığımda değiştirmiştim, bakımda kontrol edildi, sorunsuzlardı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bı arkadasım basına geldı enjektrlerın birtanesi arzalıymıss servıse gıttı bı kac kez bulamadılar sonra sanayınde hallettı enjesıyon tesıtıne bı gır oda olmasa atesleme sısıtemıne bak bujı ve kablolarına sonra gerı yorumu yazarsın aklıma gelen bunlar ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim ilgine, yarın yetkili servise bırakacağım arabayı, orada kalacak, gelişmeleri yazarım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç Peugeot Kdz. Ereğli yetkili servisi Delta Oto'dadır şu anda, sabırsızlıkla beklemekteyim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ne oldu haberlerr .. aracın durumu nasıl sorun neyden mı halledebıldın mı ...

OMTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen başka bir konuda da lafı geçmişti aynı spec'de bendede tiptronik bir 206 var. ben arabayı alalı 20 gün tüpü taktıralı 1 hafta oldu. aynı sıkıntı bende de gerçekleşti. sadece rolantide değil hareket halindede tekleme ve stop etme olayı vardı. bende arabayı alınca rutin bakımlarını yaptım. bobin keyfi olarak, bujiler ise gerektiği için değişti. buraya kadar herşey normaldi. tüpten sonra bu tekleme olayı oldu. ateşleme sıkıntısı olduğu gün gibi ortadaydı. bende çıkardım bi baktım ki bujilerde su var. nerden nasıl oluştuğunu anlayamadım. ama kurutunca hiç bir sıkıntı kalmadı. sadece marşa basınca 5 saniye kadar sarsıntılı çalışıyor ardından saat moduna geçiyor. sizin kilometrenizde oldukça düşük ama genede bir ateşleme tesisatını ve lpg ayarını bir kontrol ettirin derim. Geçmiş olsun.

1.8 turbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    enjektorler kurum baglamıs olabılır, bujı bobınlerınden bırınde kucukte olsa bır catlak olabılır,lpg gaz kacırıyo olabılır. bu gaz pıstonların ustune dolar araba bogulma ve tekleme arası bır sey yapar.benzın pompası dusuk basınc verıyor olabılır. gaz kelebegı emme manıfoldu asırı kırlenmıs olabılır.

bu yazdıklarımın hepsı bugune kadar farklı araclarda basıma gelen sorunlardandır
    E30 M50 TURBO & F30 320i ED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akadaşlar cevaplar için çok teşekkür ediyorum hepinize, aracımı servisten almış bulunuyorum, sizlerden de almış olduğum bilgilerin de katkısı bulunarak şüphelendiğim her unsur dahil olmak üzere aracım 2 iş günü serviste incelendi, bütün ateşleme aksamları, yakıt aksamları ve sorunuma sebep olabilecek ustanın da şüphelendiği her türlü unsur kontrol edildi, herhangi bir parçada bir arıza tespit edilmedi, aracımın beynine yazılım güncellemesi yapıldı ustanın her türlü test sürüşünde (tespitime göre 43 km), ve benim aracı servisten alışımdan sonraki kullandığım sürede ( şu an için 100 km'yi geçti) henüz bir sıkıntıya, teklemeye vb. bir duruma rastlanmadı. Sizce sadece yazılım güncellemesi yapılarak bir sıkıntının üstesinden gelmek mümkün müdür, yoksa bu geçici bir çözüm olabilir mi?

OMTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam yazılım güncellemesinin çözüp çözmeyeceğinden çok, ayarının nasıl bozulduğunu irdelerdim ki ilerde tekrar başınızı ağrıtmasın. 143km'de herhangi bir sıkıntı çıkmadıysa bundan sonrada çıkacağını sanmıyorum. Ama keşke Lpg'niz Atiker değilde, Brc olsaydı. Bu 206'lar biraz nazlıda Neyse sonuç olarak sorul kalmamış. Tekrar geçmiş olsun..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)