User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Peugeot Bipper Kalkışlarda Delirtiyor

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Peugeot Bipper Kalkışlarda Delirtiyor

2009 model bipper bazen kalkışlarda gazı dip yapmama rağmen gazı yemiyor devir ibresi yavaş yavaş kalkıyor 2000 deviri geçince araba fırlıyor. Sorunun ne zaman meydana gelip gelmeyeceğini kestiremiyorum kafasına göre takılıyor. Ankarada bulunan 2 bayi servisi de kontrol etti ama hiçbir hata bulamadılar. Aracı sıfır aldım aldığım ilk günden itibaren şu ana kadar (18bin Km) hala devam etmekte bu konuda düşüncesi olan var mı?

gokhan035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynısı bizde fiorino olarak var ve ben araba 8000 deyken kullanmaya başlamıştım şu anda 24 000 de.

eğer ki sizinki de 1.3 ise ki büyük ihtimalle öyledir bu anlattığınız durum bizde de var. bu bir sorun değil, aracın yüklendikten sonra turbo açana kadar kıçını kaldıramamasından kaynaklanıyor, yani turbosu dolmaya başlayıncaya kadar motor sanki ölü gibi ama 2000 de turbosu dolmaya başlıyor 2400 gibi doluyor zaten biskrem kadar turbosu var o da biyere kadar yetiyo

sorun etmeyin yani bu hepsinde böyle yüklü olmayınca biraz daha iyi oluyor ama yüklü olunca baya ağır davranıyor 1.3 motor yetmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhan035 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynısı bizde fiorino olarak var ve ben araba 8000 deyken kullanmaya başlamıştım şu anda 24 000 de.

eğer ki sizinki de 1.3 ise ki büyük ihtimalle öyledir bu anlattığınız durum bizde de var. bu bir sorun değil, aracın yüklendikten sonra turbo açana kadar kıçını kaldıramamasından kaynaklanıyor, yani turbosu dolmaya başlayıncaya kadar motor sanki ölü gibi ama 2000 de turbosu dolmaya başlıyor 2400 gibi doluyor zaten biskrem kadar turbosu var o da biyere kadar yetiyo

sorun etmeyin yani bu hepsinde böyle yüklü olmayınca biraz daha iyi oluyor ama yüklü olunca baya ağır davranıyor 1.3 motor yetmiyor.
    kafasıan göre takılıyor bazen dokunuyorum hemen devirleniyor bazen basıyorum 0-2000 devir 6-7 saniye sürüyor

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesela 1.3 dizelde 1. vitesten den 2. vitese biraz erken geçerseniz gene çekmiyor , ama sonrasında sorun yok...

Otomatiğini de manuelini de kullandım, ikisinde de aynı durum söz konusu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Safak-e30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesela 1.3 dizelde 1. vitesten den 2. vitese biraz erken geçerseniz gene çekmiyor , ama sonrasında sorun yok...

Otomatiğini de manuelini de kullandım, ikisinde de aynı durum söz konusu.
    başkan benim sorunum hep sıfırdan kalkışlarda vites aralarında sorun yaşamıyorum. yani araçta motorun turbonun küçüklüğünden ziyade başka bir sorun var.
    örnekle anlatmam gerekirse düz yolda 2000 devire 1.5 saniyede çıkarken bazen aynı yolda 5 saniyede çıkıyor dip gaz yapmama rağmen 2000e geliyor araba ışınlanıyor

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öyle yaptığı zamanlarda debriyaja bas bir ara gaz ver tekrar yürü.ben öyle yapıyorum şahsen.
    komançero garage

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bipper 1.4 hdi ise ((yani multijet deilde fransız hdi motorsa)) benim eski c3teki olayı aklıma getirdi...Bazen düşük devirde gaza fazla basıyosam araba normale göre hantallaşıp turbonun dolduğu devire geç gelip o zamana kadar da çok ağırlaşıyodu.Sonrasında turbo dolunca uçuyodu.Gaza ani yüklenince kendine zarar gelmesin diye elektronik olarak turboyu doldurmuyor demişti birisi ama ne kadar doğrudur , bi mantığı varmıdır bilmiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öyle yaptığı zamanlarda debriyaja bas bir ara gaz ver tekrar yürü.ben öyle yapıyorum şahsen.
    aynen öyle yaptım bir kere araba baskıyı bıraktı oracıkta nerden tutsam kopuyor

Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bipper 1.4 hdi ise ((yani multijet deilde fransız hdi motorsa)) benim eski c3teki olayı aklıma getirdi...Bazen düşük devirde gaza fazla basıyosam araba normale göre hantallaşıp turbonun dolduğu devire geç gelip o zamana kadar da çok ağırlaşıyodu.Sonrasında turbo dolunca uçuyodu.Gaza ani yüklenince kendine zarar gelmşti biri ama ne kaaror demiesin diye turboyu doldurmuy doğrudur , bi mantığı varmıdır bilmiyorum
    anlatmak istediğim olay

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşımın 206hdi da bu sorun vardı. Debriyaj müşürünün soketini sökmüş birisi. O yüzdendi. Söketi yerine takınca düzelmişti. Servis bilgisayarında arıza kaydı çıkmıyodu.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gaz pedalı telli değilse, araca zarar gelmesin diye turbo dolana kadar araç gaz yemiyor. Çok duydum, motorun uzun ömrü için araç kendi yapıyor.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soyledikleriniz mantikli, dizellerde mazot pompasi hassas bir parcadir ve turbonun dolamadigi alt devirlerde tam gaza oturup hizlanmaya calismak mazot pompasini zorlar. Bunu engellemek icin sizin tam gaz emriniz motora az olarak iletiliyor olabilir.

cupra_bkr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende fiorino var aynı sorun bendede var 2500 gibi canlanıyo sorun yok onların hepsi öle acaba 1.9 turbosu koysak ne olur :d

fatihmef
    Misafir

Unhappy Bipper

Arkadaşlar biz az yaksın diye bipper aldık acaba yanlışmı yaptık

dzkul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende şirket aracı olarak 2009 model fiorino kullanıyorum aynı sıkıntı bendede var hatta bu yüzden bi kere ciddi anlamda tehlike de atlattık :S:S hiç hoş bir durum değil :S ama ben bunu genelde motor soğukken gözlemledim ..

fatihmef
    Misafir
    Aracı aldık binek olarak kullanıyoruz az yakar fiyatı uygun diye aracın yakıtı 8.2/100km km ise 9100 de düşmüyor. anlamadım gitti bende sektördeyim ama anlam veremedim :S

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu araçlara chiptuning i kesinlikle tavsiye ediyorum..

burda bahsedilen hantallık tamamen ortadan kalkıyor ve %15 kadar ekonomi elde edebiliyorsunuz..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

fatihmef
    Misafir
    Araç garantide sıkıntı olurmu ?

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç 1.4 hdi ise belirttiğinz sorunları bende yasıyordum turboyu açana kadar gaz 1-2 saniyede alıyordu zaten gaz tepkileri çok geç oluyor araçta ağırdı bir hayli chip ile biraz daha eli yüzü düzelmişti

edit : 307 hdi için yazdım ben aracıma k&n kutu içi düz boru sona spor susturucu kat boş ve chip tuning vardı

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kalkışta biraz devirli kavrama yapın.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)