Yanlış anlamada öyle ufak bir hata yapacak bir usta toplamadı bu motoru.En azından ben öyle düsünüyorum.
en basit örneği
sanzıman toplarken dişlilerinin arasını tamir kitabına göre sentil ile ayarlayan bir usta savaş abi.
Printable View
arkadaşım insan beşer bazen şaşar , paşaoğluna dil falan uzatmıyorum kesınlıkle ancak tövbe estagfurullah allah yapısı değil ya bu kul yapısı nıhayetınde herkes hata yapabılır önemlı olan sorunun gerçekten montajdan mı yoksa kullanılan ekıpmanlardan mı oluştugunu tespıt edıp çaresıne bakmak , ancak yıne söylüyorum resımlerde benım gördüğüm şey krankın orta ana yatagında salgı oluşması ve dıkkat edersen yan yataklarda az sarma söz konusu
Büyük geçmiş olsun diyecek bir söz bulamıyorum bu ve buna benzer bir çok olaya şahit oldum.Babamda otobüsçüdür bu işlerden başıma ne zaman iş alsam ''Araç sahibiysen tek suçlu sensin boşuna yorma kendini'' der.Kime laf anlatsan top başka tarafa gidicek anlıyorum az paralar değil ama Allah bi yerden verir kolaylığını inşallah en kısa zamanda atlatırsın.Yıpratma kendini inan değmez.Bende bi süre sonra titremeler başladı sinirsel bozukluklara yol açtı cana da gelmesin.
aslında motoru dağıtırken resimlseydiniz,
yani şu yatak şu gözden, şu kol şu gözden çıktı gibi.
abi senin tecrüben daha büyük tabiki,
fakat
resimlerde de görünüyor zaten kol yataklarında birşey yok,
senin söylediğinden benim anladığım eğer krankın o bölgesinde bir kaçıklık olursa kol yataklarınında bozulacağı,
ama bence öyle olmamış, burada kol yatakları bozulmamış, oluşan salgıdan dolayı gömlekler çizilmiş, yani kol yatağına binmesi gereken yük gömleğe binmiş gibi görünüyor.
yani her halukarda ölçüsel bir kaçıklık var.
ok beyler heralde birbirimizi tam anlamiyoruz, DENON arkadasimiz orta keb civatasi tam torklanmamis olabilir dedi, eger yanlis isem duzeltin, bende diyorumki boyle bir durum olmasi mumkun degil. ben kol yataklari bozulmus demiyorum.
tamam duzeltim hemen :) pardon
öncelıkle geçmiş olsun dıyorum,kötü bir durum ama 3 sn içinde yataklar o hale gelmez senın motorun bana gore yatak olcunlerınde sıkıntı varmış,zaten bırısını bozsa diğerlerıne giden çapaklar talaşlar diğerlerınıde bozmaya yeter,gorunduğü kadarıyla toplandıktan sonra yavaş yavaş dokulmeye başlamış yatakların ordan egzantrığe kadar gitmiş çapaklar piston eteklerındekı aşıntıdan bellı zaten uzun suredr zaten varmış senın aracında yatak dokmesı bence motorunuzu retefiye yapan ustalarla goruşun onlarında fıkırlerını alın zaten onlardan kaynaklanan bır problem varsa elınden gelenı yapacaklarına ınanıyorum şimdiden kolay gelsın
Volkan abinin anlatmak istedigini anlayamamış olabilirsin ben birkez daha açıklayıcı olarak yazayım
diyorki
o gözde salınım olsa yada tam torklanmamış olsa yada yatak boşlugu cok verilmiş olsa
o gözde yag basıncı oluşmucak ve bu şekilde o güzn karşılıgındaki kolda yaglanmıcak ve o kolun yatagının sarması lazım.
ama orda bir hasar olmadıgından dolayı torklanmada bir hata yok ve salınımda yok gibi diyor
Ama yatak ölçüsü sıkı olabilir diyor sanırsam dogrumu volkan abi