bilen bilir bilmeyen örnek alır olmuş bu :D
Printable View
Tünay'ın söylediği garaj ile benim garaj aynı sanıyorum... Tünay'ın dediklerine +1 diyorum...
Kanka bir arabanın motorunu toplarsın
Buna garanti verirsin
peki senin aracını ben alayım oldugu gibi üzerine turboyu takayım 45 psi basayım kırayım buna garanti verilirmi ?
1 karının 1 kocası olur
Ben bir aracın Setupını yapsam - motorunu toplasam - rodajını bitirsem - ayarını yapsam - beynine de kilit koysam - her bakımında yagını suyunu bujisini de ben değiştirsem
ancak bu şekilde garanti veririm
Sıfır araba aldıgın zaman bile bakıma sanayiye götürsen garanti dışı kalır
Çünkü moruk Tork garajın işleri dagınık degil
arac yapılıyor ayarı yapılıyor teslim ediliyor
ve müşteriside hart hurt dakikada bir aracını elletip durmuyor
elletse gene torka elletip ayarınıda yaptırtıyor
neden garanti vermesin ?
neyse konuyu garaj muhabbetine çekmeyelim amacının dışına çıkmasın
sinan bu konuyu açtığın ve tecrübeli arkadaşların bilgilerini bizimle paylaştıkları için teşekkür ederim, motora bişiler olduktan sonra sebebinin ne oldugunun nasıl anlaşıldıgını bilmezdim, bu hususta yorumların beraberinde neyin ne olduğunu daha iyi anlıyor insan, motor toplanırken nelere dikkat edilir, kilit noktalar nerelerdir son kullanıcı olarak bunları daha iyi görüyor. bilinçli yorum yazan herkesin bilgisine sağlık...
kimsenin günahını almak doğru olmaz anlatılanlara göre ustanın tavrı yanlış...
geçmiş olsun daha hızlısını daha iyisini yaparsınız umarım.
bi 10 sayfa önce yazdım yine yazıyorum :) hala yağ basıncı yataklar sıkmış vs diyenler var bu yataklar sıkmış olsa araç bu kadar km yapamaz o yataklarda ordan öyle çıkamaz bu krank sallanarak dönmüş yataklarada vurmuş sürterek sarmadığı ortada öyle kalkıp 2-3 milimetrelik bi boşluktan bahsetmiyoruz krankla yatakların arasına yeterli boşluk verilmemiş gayet net ortada ama yataklar farklı ölçüde ama blokta sorun var ama boşluklar iyi ayarlanmamış ama kepler sıkılmamış sonucta bu ana yatakların filmi tam net oluşmamış konu biraz daha uzasa paşaoğlunu korumak için adama sen yapmışsın kullanıcı hatası diyeceksiniz :) ben bu tür olayda sorunu toplayanda ararım rektifiyeciylede işim olmaz