Nokian. Su an arabada takili tek gecerim.
Printable View
Nokian. Su an arabada takili tek gecerim.
Nokian da hangi modeli?
nokian kış lastiği konusunda iyidir bilginize
arkadaşlar kış lastiğini 2 tane alsak olur mu acaba illa 4 tane mi almak gerekiyor
2 lastikle yerinden kalkarsın kalkmasına. Ama ne durabilirsin, ne de viraj alıp manevra yapabilirsin. Ani bir manevrada direkt spin atarsın. Ön lastiklerin kontrolü direksiyon sayesinde bir nebze elinde iken arkaların kontrolünü hepten kaybedersin.
Pahalı iki kışlık lastik almaktansa ucuz bile olsa 4 kışlık lastik almak daha mantıklı olur.
Lassa, Nokian, Michelin, Goodyear, Kumho,Brigstone kullandım. Hepsinden de memnun kaldım ne hikmetse...
Ama Goodyear UG8 ayrı bir lastik.
Nokian Hakkapeliitta 7 bu sene hiç getirilmemiş. temsilcisi öyle diyor.
kumho kw22 alıcam sanırım 150 tl.
buradan devam edeyim..
195 65 15 aracımın lastik boyutu.. 195 60 15 fulda buldum kıs lastği 2.el.. fiyatı uygun.. 60 yanaga düşmek bana nasıl bir dezavantaj getirir ?
Hiçbir dezavantaj getirmek. Yaklaşık yarım cm 1 cm kadar alçalmaktan başka.
İki kıştır Continental WinterContact TS830 P kullanıyoruz. Kuru - ıslak - kar - buz en ufak bir sıkıntı yaşatmadı. Ayrıca çok da sessiz uğultusuz bir lastik...
İnternetteki testlerde okuduğum ve izlediğim kadarı ile 2 tekerlek yerine 4 tekerleğe de aynı tip lastik takmak en doğrusu.
arkadaşlar....
kışlık lastiklere ihtiyacım var fakat para çok büyük sıkıntı... kalite bölü fiyat oranında en iyi önerebileceğiniz lastik markası hangisidir...
16'' elımde mevcut istiyosan..
kumho kv19 takılı karda guzel tutunuyor ama kuruda uğultusu barız duyuluyor daha once kullandığım good yearın kışlıkları bence 10 numara
Kar lastiği değil kış lastiğidir doğrusu... Her kış lastiği ayrıca mükemmel bir yağmur lastiğidir. 2-3 cm suda bile direksiyona tepki verdirtmez.
Bu yüzden 2-3 aylık lastik değil 5-6 aylık lastiktir bunlar.
M+S'ler de kış lastiği değildir bu arada bazısı bunları kış lastiği diye satıyor kanmayın.
ben kumho aldım.
bayırda millet sararken yanlarından geçip gitmenin hazzı paha biçilemez :D
Michelin Alpin A4 kullaniyorum 2 yildir Delta'da. Fiyati piyasaya gore yuksek kaliyordur tahmin ediyorum (ben karli bir sabah panikle pazarlik bile yapmadan almistim), ama inanilmaz tavsiye ederim. Cekis ile ilgili cok cok cok extreme durumlar olmadikca (yolun komple buz olmasi gibi) bir sikintiniz kalmiyor. Fren mesafesi tabi ki normal lastiklere gore daha uzun, ama sonucta kis lastigi ve bu lastikler takili iken atraksiyona girmemek gerek. Ses olarak 150 alti pek sorun olmuyor. Naman abinin dedigi gibi, gercekten fazla aquaplanning probleminizde kalmiyor.
Sonuc olarak, %100 tavsiye ederim. Su anda oturdugum 6 evlik sitede 5 ev ayni lastigi kullaniyoruz, sikayeti olan yok. 4 yildir Alpin serisi kullanan var.