Değen sürten hiç bir yer yok iki kez bunun kontrolünü yaptım bahsettiğiniz yerlerede baktım herhangi bir noktadan şaseye değen bir yer yok yani.Zaten öyle olsa seste olur herhangi bir titreşim sesi vs. yok sadece kasada titreşim oluyor.
Printable View
Değen sürten hiç bir yer yok iki kez bunun kontrolünü yaptım bahsettiğiniz yerlerede baktım herhangi bir noktadan şaseye değen bir yer yok yani.Zaten öyle olsa seste olur herhangi bir titreşim sesi vs. yok sadece kasada titreşim oluyor.
bende egzozda ki problem boru çapında değildide hiç dikkat etmediğim egzozun askı kolundaydı azcık sola gitmiş arabanın egzoz tüneline değiyomuş ses yapmıyodu hiç ama belli devirlerde titreşim yapıyodu bide rolantide vardı aynı titreşim :D
Bence büyük ihtimal volant corollada baskı dğiştirdiğimde volant taşlanmamıştı o nedenle titreşim yapıyordu taşlandıktan sonra herhangi bir titreşim kalmadı bence volanta bi bakın...
Az önce garajdan çıkardım aracı.Şanzıman tofaş şanzımanı olduğu için şanzıman takozunuda kendisininkini kullanmıştım.Ama yaptığım günden bu yana içime sinmediği için ve belki sorun bundan kaynaklanıyordur diye düşündüğüm için şanzıman takoz bağlantısını yeniden ele aldım.İki adet biraz daha sert üniversal takoz buldum yeniden custom ayak yaparak montajını yaptım.Titreşimde azalma oldu ama hala var.Sanırım bu olay volanttan kaynaklanıyor.Taşlatma değilde direk yenisi ile değiştirme yolunda gidecem.
Bu gün bir kez daha baktım motor olsun şanzıman olsun egsoz sistemi olsun herhangi bir yere değer sürten vs. bir şey yok.
egzoz diyorum :) hatta kanala yanas o bellı devır arasıegzoz borun sallanıyodur buuk ıhtımalle:D kardesımın eskı arabasında olmustu :) egzoz kasmıstır kısacası :)
İyi ama bu akşam yine kontrol ettim egsoz sistemi olması gerektiği gibi lastik askılar ile gerekli yerlerden monte edilmiş metal metale değen hiçbir yer yok egsozdan nasıl olabilirki ?
ömer abi peki arabayı lifte yada kanala alsanız arabanın içine gaza basacak biri otursa sende eline uzun bi metal alsan ilk önce titreşim gelen bölgeyi saptasan daha sonra gelen yere metali değdirip kulağınla yada elinle titreşimi hissedip sorunun eksozmu volantmı kulakmı kasamı oldugunu bence öyle anlayabilirsiniz şimdi biz ne desek bi fayda etmez arabanın yanında olup duymamız lazım bir çok nedeni olabilir çünkü, en kısa zamanda çözersin inş.
Yarın fırsat bulabilirsem dediğin şekilde kontrol etmeye çalışırım çağrım egsozdan olacağına hiç ihtimal veremiyorum ama çünkü kontrolünü yaptım.Ama umarım atladığım bir nokta vardır egsozdandır yoksa motor inecek gibi görünüyor :(