ben kanunların yalancısıyım :)
Printable View
http://c1202.hizliresim.com/u/6/2gq90.jpg
Doktor ECU nun Lakabı DEDESİNDEN GELİYOR . . .
DRAN DRAN DRAN
Deden araba yapmış neden söylemiyon DOKTOR :D
hemde NİNTENDO onayLı
Ozet olarak tuv sadece prestij veya kurumsal sirketlerin (almanya icin gecerli) tuv onayi (gonlunu) almalari gerekmekte. Yani tuvden alinan belgeler yazilimin icerigi, araca yan etkileri, aracin omrune etkisi vs ile bir alakasi yok. Kabaca 2 boy yavas olmasinin tuvle alakasi yok tamamen sirket politikasiyla alakasi var isteseler daha hizlisini yapabilirler ama gerek duymuyorlar. Benim anladigim bu yanlis miyim?
Okadar aciklama oldu,isin ozunde bu cikiyorsa bosuna yazilmis cizilmis :(
Tuv,tuketiciye mali alirken guven veriyor ve test edildiginin kaniti... Firma prestiji sozkonusu degil,musteri zorunlulugu. Zaten buyuk sirketler yazilim almaz sizden boyle olmasa...
Yani 2 boy ile alakasi yok ;)
Cok detayli yazildi,bir goz atin lutfen...
ben hiçbişey anlamadım açıkcası büyük şirket dediğin seçenek sunar ya ekonomi istersin ya güç .2 yada 3 çeşit yazılım yapmak çokmu zor her halukarda onayı alıyorsun zaten geçilince tüv onaylı demek saçma .bi insan nie yazılım yaptırırki limitlerini görmek için bnce hani ne kadar ekonomik olabilirim yada ne kadar hızlanabilirim bnce bu alman amca ile esnaf erayı tanıştırmak lazım güzel anlaşırlar.
TÜV ü herkez bosversin bunu anlatamadik demekki ...
Evotech yazılımlarına Garanti veriyor yazilimdan olabilecek Her turlu mekanik problemi karsiliyor fakat bunun teshisi belgeli olacak zaten yazilimin verebilecegi hasarlar belli varsa boyle firma ciksin bende veriyorum diye soylesin !!!
50€ ya baz yazilim alip üzerinde oynayip ben yazilimciyim diyen cok kisi var ulkede önemli olan sifirdan yazilim uretmek 1-2 kisi vardir Tr yede bu isi yapan artik kimse kimseyle oynamasin kimin ne yaptigi ortada Tr de 2 firma vardir biri kurumsal biri sahsi firma ortada 2 side ?!!
Secenek cok,olmadigini kim soyledi? ;)
Agir vasitadan-ticariye,pist aracindan-yolda ki standart araca kadar yazilim destegi veriyorlar.
Yada aracinda ne varsa,loglara gore yazilimi yolluyor. Dusunuldugu gibi hazir yazilim yok ;)
Tam tersi,damara gore serbet var...
İster custom yazilim yazilim,ister ekonomi agirlikli ister sinirlari zorliyan. Hatta bir kac resim yukleyimde,konu dagilsin...
Alperin dedigi gibi,isteyen istedigi anlamaya ozgur. Tuvu muvu isteyen sorar,isteyen sormaz. Onem verir,vermez...
Ya cok pardon da ben bir seyi anlayamadim, seni quote ettim ama lafim bu evotech'i savunan herkese, nedir yahu bu sifirdan yazilim yapmak? Her araba icin evotech'de biri var da , misal Ozgun gibi sifirdan mi yaziyor?
Bana biri evotech'in , endustri standardi olan mesela 1.4 tsi motor icin sifirdan yazdigi yazilimi gostersin de gorelim.
Vw fabrikasi zaten gerekli her seyi yapmistir, ancak avans haritasi , benzin haritasi , hadi oldum bittim coolant temp , intake air temp , knock vs'e gore correction ile oynansin. Bir de turbo araclarin olmazsa olmazi wastegate duty mapler ile oynasin. Gerisi ile neden oynasin? Neden sifirdan komple yazsin?
Cok mantiksiz geliyor soylenenler bana.
Bu arada evotechi tanimam etmem, ilk kez techturkey de duymustum.
Diger bir yandan birileri demis ki, winols ile 1-2 oynayip yazilim yapiliyor. E adam ne yapacakti ya? Evotech deki bahsedilen tuner'lar ne yapiyor siz binary dosyayi yolladiginizda? Her araca ozel yazilim yapildigini soylediginize gore sizin yolladiginiz binary file i alir, ya winols a yukler , driverlari varsa cikar ortaya ampul gibi, ayarlar. Veya acar tuner pro yu , bulur xdf dosyasini yazar gene.
Bu arada evotech'in sahibinin de Turkiye'yi kucumseyen tarzini hic sevmedim, resmen biz Almanlar herseyi cok iyi beceriyoruz, sizin ora bir garip demeye getirmis.
En son bu iso belgelerine geleyim, iso almak o kadar kolay ki. Ben bilisim sirketine bile haccp denen yemek uretim hijyen iso sunu almistim. Adam gibi iso dan anlayan bir danismani alirsiniz, elinizdeki malzeme , ofis vs. gereclerine gore de iso policylerinizi yazarsiniz, denetim de gecersiniz. 15er gun harcayip isteyen herkese iso 9000:2000 , iso 14001 , iso 20001 , iso 27001 alirim.
Şimdi bu garantiyi normal şartlarda bu işi profosyonelce yapan her firma verir
Ama biz şahsen bunu müşterimize söyleme gereği bile duymuyoruz
Çünkü yazılımsal bir sebepten motor kırma riski aklımızda yok
Ne yaptığımız bilerek yapıyoruz
Ben müşteriye HOŞGELDİNİZ YAZILIMDAN ARACINIZ KIRILIR SİZDE BUNU BİZE BELGELEYEBİLİRSENİZ SORUMLULUK BİZE AİT diyemem
Demem için yaptığım işten şüphe duyuyor olmam lazım . . . BENCE . . .
Birde bu güne kadar sorun yaşayan KAÇ MÜŞTERİNİZE ;
Belgelediği için ZARARINI KARŞILADINIZ ?
Belgeleyemediği için HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADINIZ ?
Aslında olayı çok dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.
tüm yazıları okudum, Burda EcuFast'in gocunacağı birşey yok.
Evet, adamlar doğru söylüyor, Türkiye'de çalma çırpma yazılım yapan onlarca adam var. yok mu ?
Ama bunlara EcuFast'in dahil olmadığını burdaki herkeste biliyor. Zaten @997TT'de söylüyor bunu(ismi bilmiyorum çok pardon)
Adamların haklı olduğu noktalar var, yani biraz "tarafsız" düşünmek lazım.
Benim 3. bir şahıs olarak anladığım bir konu da var; Evotech'in TUV belgesi alması zaten yazılımın MOTOR KIRMAYACAĞI anlamına gelmiyor. Belirli prosesler var zaten bunu kendileri de belirtmiş, bu prosesleri uyguladığını söylüyorlar. He yazılımda bir hata olursa, zararı karşılarız diyorlar bunda kötü birşey yok.
Ayrıca Alper'in söylediği de aslında "çok profesyonel değil" dışardan baktığımda. Tamam firmanın kendine GÜVENİ TAM. Çok güzel... Ama; "ben kullanıcıya yazılımsal bir problem olduğunda zararınızı karşılarız deme gereği duymam, kendimden şüphe duymam lazım bunun için" demek "bence" doğru değil. Bugün DÜNYADAKİ TÜM OTOMOTİV firmaları, hatta tüm ELEKTRONİK FİRMALARI, bunu diyebiliyorlar. sonuçta kul yapısı. Allah korusun bir sıkıntı olabilir. Bu çok normal. he siz 1000 araba yaparsını 1 inde problem olur, onu da karşılarsınız. Bunu kimse sorun yapmaz. piyasada da siz 1 araba kırdınız diye sizi kimse aşağılayamaz. yaptığınız işler ortada.
siz bence gocunmayın, "GARANTİ" vermek profesyonel bir gerekliliktir. "GARANTİ" veriyor olmanız zaten kullanıcıya ek güven sağlayacaktır. Asıl o zaman kullanıcı diyecektir ki bunlar bu yükümlülüğün altına girdiklerine göre, kendilerine gerçekten güveniyor diyecektir... yani Evotech'in garanti vermesi size antipatik gelmesin, o yüzden yazdım bunları (:
Her iki tarafın da haklı olduğu nokta var.
Türkiye'de çok antiprofesyonel işler de yapılıyor...
Şunda hem fikir olunması lazım, TÜV belgesi olması demek o yazılımın FAYDA/FİYAT olarak en iyi olduğu anlamına gelmez. Bu basit bir örnek verecek olursak, "Marka bir egzoz ile" "custom bir egzoz" arasındaki fark gibi düşünebilirsiniz. Marka'nın kalitesi, kullandığı malzeme, işçiliği bir standarttır, onu bilirsiniz gözünüz kapalı alırsınız.
Custom bir egzoz yaptıracaksanız da, yapan kişiyi bilirsiniz, yaptığı işleri bilirsiniz, sizin coğrafyanızda sizin istediğiniz ölçütlere göre iş yaptırabilirsiniz. yine gözünüz kapalı alırsınız.
Custom bir egzoz, marka bir egzoz'dan çok daha iyi iş yapabilir veya tam tersi...
he işin özü sanırım, TÜV belgemiz var diye 2 boy geride olması yazılımın... benim de mantığıma aykırı geldi okuduklarımdan sonra ama Evotech'in yazılımını geliştirmesi veya 2 boy daha hızlandırması da zor olmasa gerek (:
kullanıcılar zaten kullandıkça ve feedback'lerle neyin ne olduğunu görüyor er ya da geç. Sıkıntı yok (:
Yahu yine alevlenmis ortalik,bi sakin olun artik...
Kisaca yaziyim,konu netkessin yada kapansin.
Kimse "Turkiyeyi kucumsemedi" olani yazdi hatta 2. Yazisinda acikladi,dejenere etmeyin,bende Turkum!
İso belgesi almak Turkiyede kolay malesef,sirketime hemen verdiler,gerci sorunumuz yoktu,bir cok konuda standartlarimiz cok yuksek ama cok daha dandikleri İso belgesi aldi ama Almanyada isi hakkiyla yapiyorlar...
Alper,simdiye kadar yazilim kaynakli bir olay basimiza gelmedi cok sukur. İlk yillarda bizden kaynaklanan sorun oldu,hemen tanzim ettik derhal, "Olursa yine oderim"
Turkiyede dediginiz gibi hersey yolunda degil,zamanla ortaya cikiyor bircok sey.
2 boy geride isi slogan oldu ;)
Sorun yok,onde olmak isteyene yada ucmak isteyene yada pistte ucmak isteyene yazilim var ;)
Pardon sıkıntı yok ;)
2-3 saat sonra resim yukliyecegim,konu dagilsin biraz
uzun zamandır yazılım olayının takibindeyim neticede iki aracımada yaptırmayı düşünüyorum ama hep kafamı kuracalayan çevremde motoru kucağına alırsın yapsa zaten fabrikalar bu ayarları yapar işde bunu yapan insanlar mühendislerden dahamı zeki v.b gibi bir çok şey duyduğumdan hep bir adım geri kaldım.. şimdi yazılanları okudukçada kafam çorba kazan oldu :)
neden karman corman oldu ?
olayı kavradımda şu yazılım olayını farkını çözemedim evotech ilk ısındım gibi sonradan sanki yapdıkları yanlış anlaşılmasın lütfen hani biraz bizde bir terim vardırya köylü kurnazı deriz öyle geldi yani tüvü arkasına alıp aslında tüvlük bir olayıda yokmuş gibime geldi. ama işde hani tüvde bizi onaylıyor gibisinden sanki öyle bir hava sezdim..
bir yandan yazılım çeşidi fazla varmı yokmu onuda anlamadım ama anladığım bir araç yazılımla top limitede çıkarılıyor standart limitlerdede tutuluyor peki bunun kararını kim veriyor ben aracıma yazılım yaptırmak istiyorum peki tamam?? sizleri tenzih ediyorum adam yapdı benim 177 lik bmw yi 250 beygir 6 ay sonrada aldım motoru elime çünkü araştırırken bilhassa isim vermiycem ama bir kaç yerde böyle şeyler okudum adam hatta savsaklamış başından
ne kadar garanti veriyoruzda deseler kullanıcı hatası falan filan deyip çıkarlar işin içinden servise götürsen kardeşim banamı sordun chip yaptırırken garanti dışı der.. neyse işde ben okıyım en iyisi okudukça aydınlanıyorum :)
Sorun yok,Ozgun halleder. Evotech de halleder...
Yeterli iciniz rahat olsun...
Yazilan hicbir seyde Kurnazlik yok.
Turkiyede yabanciyiz bu uygulamaya ancak bizde yavas yavas standartlari bulacagiz.
Buarada 250 hp iyimis ;)
Eger aldiginiz garanti varsa ve bu maldan dolayi olduysa,kimse kimsenin para kaybini savsakliyamaz! İzin veren enayidir... Herkes hakkini savunmali...
yok o 250 yi misalen örnek verdim.. salladım yani :)
[QUOTE=KA®ANLIK;3059116]
"GARANTİ" vermek profesyonel bir gerekliliktir. "GARANTİ" veriyor olmanız zaten kullanıcıya ek güven sağlayacaktır. Asıl o zaman kullanıcı diyecektir ki bunlar bu yükümlülüğün altına girdiklerine göre, kendilerine gerçekten güveniyor diyecektir... yani Evotech'in garanti vermesi size antipatik gelmesin, o yüzden yazdım bunları (:
QUOTE]
yazdıklarınız çok doğru ancak x bir kişi aracını y bir firmaya bırakıyor.firma araç sahibine aracınız 'garantilidir' diyor.araç sahibi sanki araç başkasınınmış gibi arabayı viteslerde son gaz kesiciye gire gire kullanıyor.mantalite aynı''garantili''2,3 ay sonra motor kırılıyor.x kişi yanına bir arkadaşını alıp bir video ile servise geliyor.bu video'dan sonra motorum kırıldı.kırılma anı yok ama :D alper abiler bir yerde çok iyi yapıyorlar aslında araç sahibine teslim edilmeden önce araç garantilidir denmiyor.araç sahibi garantili demedi. ben bu motoru kırarsam 'yediremem'.diyip aracını daha bilinçli kullanıyor.ısıtmadan gazlamıyor.
2.viteste kesiciye girmiyor motoru,şanzumanı,difransiyeli risk etmemek için.ama araçtan çok memnun daha iyi gidiyor.tork yüksek beygir daha fazla.
x kişi aracını satıp yeni bir araç alıyor.önceki yazılımdan çok memnundu.araba daha iyi gidiyordu.hiç birşey olmamıştı.yeni aracını da oraya teslim ediyor.alper abilerin yaptığı bir yerde de işyeri politikası... ve onların yaptığı işleri herkes biliyor.arabalarının kırılmadan daha hızlı hale geldiğini de.
Modifiyeli arac zaten risk altindadir.
Onemli olan yazilimdan dogan sikintiyi bertaraf etmek.
Kesiciye girerek kullanan kisinin araci yada efendi gibi kullananinda aracinda priblem cikabilir.
Duruma hakim olup yorum yaparsaniz iyi olur.
Al yazilimi,bitsin hersey. E ozaman Tuv varsa 24 saat gazla,bursey olmaz demek degil...
Burada yazilimi Evotech-Ozgun yada kim yaparsa yapsin,yazilimdan dolayi cikucak problemleri halletmek gerek.
Yazılım sektöründe TUV onayının alınması anlaşılan o ki sadece reklam odaklı ve firmaya karşı güveni arttırıcı bir husus. Emission normlarına uyulmasını dikte eden bir uygulama mevcutmudur?
Şahsi yorumum her zaman erişibilecek bir tunerle çalışmaktan iyisi yok.
başka bi konuya değinmek istiyorum
her yazılımcının elinden cıkan araçta sıkıntı cıkabilir.hangi aracın neye,nasıl tepki vereceğini yüzde 100 kestirmek mantıksız,x tuner a da gitsen o adam da sıfır mercedes e250 cgi alıp herşeyini deneyip test etmiyor,y tuner a da gitsen bu böyle.biraz da müşteriler denek olarak kullanılıyor.ama bunun sonucunda benden sıfır hata çıkar kesinlikle baska bişeydendir demek doğru değil.yapılan işin arkasında olmak lazımdır her zaman.müşteriyi başından savmak veya savar gibi davranmak doğru değil.surada benim aracımda bi sıkıntı varsa bunun üzerine yogunlasılsın merkezi nerdedir beni bağlamaz basındaki adam bu işleri takip etmeli.benim aracımda bişey bozuluyorsa bu adam bunu sorgulamalı kardeşim ne oldu ne bitti,neyin değişti,bunlar neden olur bi bakmalı.herkes hata yapabilir,yaptıgı 100 arabadan 5 in de de sorun olabilir ama bu onun hatasız olduğunu göstermez.Kimsenin sıkıntı yasamadığı bi hususta senin yaptıgın aracta bişey oluyorsa bunun üzerine bi yogunlasmak gerekir eğer işini Kaliteli yapmaya çalışıyorsan.ama basit olanı şudur 67 tane araba yaptım hiçbirinde sorun yok geziyorlar denilir işin içinden çıkılır..Müşteri bunun peşinde dolanmak zorunda değil,bilgisi prof düzeyde olması da gerekmiyor,kendisi artık bişeyleri öğrenmek zorunda da kalmak zorunda değil eline vagcom alıp log peşinde koşup nerede ne var bilenlere sorup arastırmak zorunda da değil.
Murat bey doğru söylüyor Türkiye de onun anlattığı gibi düzgün iş yapmayan kopya işlerle uğraşan kişilerde var.Kastettiği kimse yok zaten belli.
örnek veriyorum
ben bi araca yazılım yaptırdım vaat edilen şeyler olmadı.ben hukuken ne yapabilirim elimde ne kanıt vardır veya yaptırımı nedir bilen varmı?tüketici mahk.mi başvuracağım?
Evotech e her zaman ulasabilirsiniz,Yilda sorumlusudur...
Reklamdan ote gereklilik ve zorunluluk diyelim.
Adamlar buyuk sirketlere sattigi icin,bu sirketler istiyorlar Tuv u...
istemedim,aradan da belirli bi süre geçti setup değişti arac bone stoktu memnunsuzluğum yoktu,bi zaman sonra dp takıldı yazılım değişti ekstra bi ücret vermedim o sebepten.istesem sonuc alırmıydım almazdım bana denilenler sanki arac motor kırdı,arıza yaktı o da kat arızası değil tarzında oldu
Alper,bugun bu Reklamdan sonra,Gforce un telefonları kıtlenmıs.
Yazılım ve Kıt almak ısteyenler kuyruk olmus.
Orta dogu ve balkanlar hucum etmısler dukkana...
Baktıkı olmuyor,24 saat durucak 14 eleman aldık.
Yakın zamanda TUV u satın alıyorum.Evotech i hımayeme gecırıp,tum MTM-AMS-FVD-AA-ABC-XYZ- gıbı sırketlerı tek catı altına topluyorum.
Kalan paraylada ISo mıso belgelerını alıp,rahata erıcem ve senden gelıcek alakalı-alakasız TUM sorulara cevap vermesı ıcın 7 ksısı tutup,Reklam yapmadan sorulara yanıtlamasını ıstıcem ;)
Parayı koyucak yer bulamıyoruz bugunden berı :cool::cool::eek::eek:
Abi bizde para 2. planda olduğu için olanı yiyoruz
çok paramız yok ama şükür yetiyor
yurdum insanının araçlarını makul fiyatlara yapıyoruz
şu euro bu dolar diye katı kurallarımız yok
belki de ondan çok paramız yok ama olsun
hala 4 kişiyiz ama birbirimize yeteriz
hepimiz birimiz birimiz hepimiz için ;)
TUV ümüz olmadığı için senin TUV ü alman bizi pek bağlamıyor :)
Ama onca firmayı bir çatı altında toplaman hoşuma gitti
bu kadar maLzemeyle arabaların biraz daha hızlanır ve arkamızdan gelir artık :D
7 kişi almışsın ya cevap vermek için bana
sakın çocuklara kızma
HİÇ ŞANSLARI YOK :hahaha:
Yok yok,500 euro olan yazılımları surumden kazanmak ıcın 152 euro ya cektık.Ordunun plakası olsun dıye ;)
Ama yınede yagıyor ıste,damlaya damlaya gol oluyor.Asıl ısımı kapatıp,buraya agırlık verıcem.Bugun bunun kararını aldım! ;)
Katı kurallarımız yoktu ama olmayanı bıle kaldırdık,gelen para bıle vermedıgı oluyor(Bak bu gercek ;) )
Bız cok kalabalık olduk,26. sokagın tumunu yakında alıyorum,e yer yetmıyor ;)
TUV u kafana takma,ınan satın alımak ıcın teklıf verdım,tum sevdıklerıme TUV bedava olucak,mazot da 1TL olucak!
Ozgunun yaptıgı otomobıllerı satın alarak,beyın sırlarını cozucek bu ABC ve XYZ ekıbı,malzemelerı arabadan atıcagız kı hafıflıyelım. Neysı 112 oktanbenzınde koyucagız.Ozgun,oktan kactı yaw,unuttum :(
7 kısı aldım,baktım olmuyor,senın yanına cırak gonderırımiısı mutfagından ogrenır,mıllete estırır ;)
Tüm sevdiklerine TUV bedava olacaksa BANA BAYA bi PAHALI oLacak sanırım :D
artık bi arabaya 2 sene biner muaynesi bitince satarım :hahaha:
26. sokağı alma kararına da çok sevindim abi
bu azimLe esen rüzgarLara hastayım ben
PARANIN satın alabileceği ne varsa AL ;)
PARANIN SATIN ALAMADIĞI geri kaLAN kısım BANA yeter de artar bile :heyoo:
Alper,paranın satın aldıklarını bos ver kardesım,gonuller bır olsun ;)
Olur mu yahu,en buyuk arkadaslıklar tartısarak olurmus. Oyuzden TUV un kasesını sana verıcem,artık ucan kusa bıle TUV verırsın ;)
Muayene ıstasyonları Holdıng e aıt,artık,yazılım ve kıt satıslarından kazandıgım parayla,o holdıng(Dogus)i de alırız....
26. sokak yetmeyınce,artık bır Plaza falan yaparız,Her kata bılmem bır sey Tuning kurup,bınanın karsısına gecıp,Ihlamur ıcerız(Mıdem hasta,ancak ıhlamur).
Sonra para mara hıkaye olur,kalan kısımla ılgılenırız ;)
yazılım işi ile ugraşan X Y Z FİRMALARI 500 euroluk yazılımı 152 euroya da yapabiliyosa ; bu zamana kadar 500 eurodan yaptıgı her araç müsterisinden aradaki her 1 euro fark icin ; peak 2 bar ; contınuos 1.6 bar sövme gücünde bir tepkime ile karsılaşılabilir .
fiyatları yazarken ŞAKA yollu dahi oLsa potansiyel müsterilerinde okudugunu unutmamak lazım ...
Son 2 saatte yazılanları cıddıye alıyorsanız,oto sansur getırelım ozaman.
Mazot 1 TL olucak ;)
Yahu bunca yıllır bu ısın ıcındeyız ama hıc sormak aklıma gelmedı??
Iyı soru.Istasyonların ınsaatında kullandıgımız bır cok malzemede TUV arıyoruz.
Getırdıgımız Gazın teknık analızı yapılıyor ve onay gelınce devam edıyoruz ama TUV var mı yok mu bılemıyecegım. Guzel soru valla...
Gercı Turkıyedekı yakıt,Tuv testınden 1970 model olarak gecer.
Ah su OTV dusse,en azından %6-8 arası,belkı 98 oktan tekrar gırer :(
Özgün - Alper TUV Lazımsa ;
TUV alırız,kesın,sorun yok,bu işe hatırı sayılır parayada gerek yok hatır yeter ;) . en son 5 ayrı sınıf 11 model ağır iş makinasına (Yalnız bizim dandik Tüv TÜRK değil Hansların ünlü TUV ü ) 8.000 eu para vermişti şirket Benim danışmanlık ucretim hariç ki, pahalı olan emek ama hatırınız ona yetiyor sadece biraz uçaklarla az ilgilenmem gerekicek o kadar :D
Evet arkadaş bu konuda haklı herkesi o kadar Aptal bellemişlerki üzerinde muhafaza olan 11.000 devirle dönen kesim bıçağına eline sokma dıye işaret istiyor Hansın TUV ü e dıyorum ona el girmez zaten muhafazası var yok dio sen işareti koy pratikte müşteriyi aptal olarak düşünüp her önlemi alacaksın !!!!
İso 9002 ile ilgili bi kaç şey yazmıştım cevap gelmedı Tüv konusunda da söylediklerimi destekleyecek yazıları okudum TÜV ünüz var da rica etsem çok zor olmayacaksa belgeyi bi yayınlarmısınız Belge alınan sınıfı merak ettim yoksa CE mi?
Birde işin garibi konu Tüv ve İso belgeleri bi Düzgün cevap alamadım acaba meslek yazmadığımdanmı ?