Son 2 saatte yazılanları cıddıye alıyorsanız,oto sansur getırelım ozaman.
Mazot 1 TL olucak ;)
Printable View
Son 2 saatte yazılanları cıddıye alıyorsanız,oto sansur getırelım ozaman.
Mazot 1 TL olucak ;)
Yahu bunca yıllır bu ısın ıcındeyız ama hıc sormak aklıma gelmedı??
Iyı soru.Istasyonların ınsaatında kullandıgımız bır cok malzemede TUV arıyoruz.
Getırdıgımız Gazın teknık analızı yapılıyor ve onay gelınce devam edıyoruz ama TUV var mı yok mu bılemıyecegım. Guzel soru valla...
Gercı Turkıyedekı yakıt,Tuv testınden 1970 model olarak gecer.
Ah su OTV dusse,en azından %6-8 arası,belkı 98 oktan tekrar gırer :(
Özgün - Alper TUV Lazımsa ;
TUV alırız,kesın,sorun yok,bu işe hatırı sayılır parayada gerek yok hatır yeter ;) . en son 5 ayrı sınıf 11 model ağır iş makinasına (Yalnız bizim dandik Tüv TÜRK değil Hansların ünlü TUV ü ) 8.000 eu para vermişti şirket Benim danışmanlık ucretim hariç ki, pahalı olan emek ama hatırınız ona yetiyor sadece biraz uçaklarla az ilgilenmem gerekicek o kadar :D
Evet arkadaş bu konuda haklı herkesi o kadar Aptal bellemişlerki üzerinde muhafaza olan 11.000 devirle dönen kesim bıçağına eline sokma dıye işaret istiyor Hansın TUV ü e dıyorum ona el girmez zaten muhafazası var yok dio sen işareti koy pratikte müşteriyi aptal olarak düşünüp her önlemi alacaksın !!!!
İso 9002 ile ilgili bi kaç şey yazmıştım cevap gelmedı Tüv konusunda da söylediklerimi destekleyecek yazıları okudum TÜV ünüz var da rica etsem çok zor olmayacaksa belgeyi bi yayınlarmısınız Belge alınan sınıfı merak ettim yoksa CE mi?
Birde işin garibi konu Tüv ve İso belgeleri bi Düzgün cevap alamadım acaba meslek yazmadığımdanmı ?
bu konuyu özgün e danısmak gerek . site icin tüv belgesi alsın . sonra siteye girmek isteyen kullanıcılar icinde tek tek boyuna kilosuna sac rengine göz rengine ve bilumum özelliklerine göre ayrı ayrı tüv belgesi istesin :) en azından daha tüv bir ortamda tüv tüv insanlar ile tüve tüve konusuruz :))
Nereden bahsetmemı ısterdın?
Avusturya?Yenı zelanda?Kore?
Tabıkı Turkıyedekı olan seylerden bahsedıcem....
Elımdekı ıle yetınmek zorundamıyız?Bıze empoze edılenı kabul etmek zorundamıyım?
Tabıkı daha ıyısını ve kalıtesını ıstemelıyızkı,calısıp,ugrasıp elde edebılelım...
Adımız Hıdır,elımızden gelen bu degıl ;)
abi kusura bakma da ; konunun basından beri hans öle dedi ; almanyada böle ; almanlar şöle ; biz almanyadayken ; almanya bize gelmisken ; hepimiz almanyadayken bi muhabbet dönüp duruyo . ki biz madem burdayız ; madem empoze edileni kabul etmicez ; elin almanyalısının tüv belgesinden bize ne yahu ? biz ona tüv verelim de yaptıgı arabaları gelsin burda satsın . onların empoze ettigi tüv belgesini baz alıpta burda niye sayfalarca roman yazdınız ben simdi onu da anlamadım ??? konu bi oraya bi buraya kayıyo ; tüvlerim dökülücek yani sizi anlıcam diye :icon_tup:
Yine bir cevap alamadım sayın 997 (kusura bakma ismini bilmediğimden boyle hıtap ediyorum)
En azından yayınlıycaz yayınlamıycaz diyin ?
Dogru olani almakla yukumluyuz.
Ozaman kendi icimizde yasiyacaksak bu otomobil endustrisini,dunyada en saygin ve muhendisligi ileri ulke olan Alamandan yada japondan,baska bir ulkeden,hic bir standarti almiyalim.
Konu iyice sapiyor boyle yazinca.
Onlarca sayfa yazi yazdi bu alamanlar,her konuda tuv un farkli oldugu defalarca anlatildi,yine ismakinasi ornegine geldiyse,tekrar okuyun,olmuyorsa ve deniyorsa goster tuyleriNi kardesim;
Yok,dokuldu onlar ;)
abi şimdi senin bu yazdıgın icin rahmetli dedemin ( topragı bol olsun ) dedigi bi deyim vardı . o aklıma geldi . Marula gelince kıtır kıtır ; pırasaya gelince ben yemem :))
konuya baska bir yorum getirmek istemiyorum ; gercekten bu tüv belgesi depitak gibi tüyleri döker yani . sonra takke de düşer kel görünür .
Kelim usudu ;)
Sanayide esnaf,hedefi 26. Sokagi almak...
Yazilanlara biraz saygi gosterip,okuyun. Tum sorularin cevabi yazildi 3 gundur.
abi saygısızlık varsa 3 gündür bize bunları okutupta su isin aslı nedir fotokopisi nedir ortaya catır catır belgeleri ile evrakları ile resmiyet kazandırılmıs halleri ile ve en önemlisi detayları ile acıklayamayan şahsınızı tenzi ediyorum evotech yapıyo gibi geldi bana saygısızlıgı .
bak okuyan herkes hemen hemen sizin bu belgelerin sıfatını gecerliligini detaylarını soruyo ; soruyoki ögrensin bilincli tüketici olsun .
biz emege saygı duyduk 3 gündür okuyoruz ; konunun muhattabı artık almanyadaki hans abimidir helga ablamıdır orda bu belgeyi size veren yada vericek olan yetkili her kimse ondan mı ögrenicez gecerliligini ne oldugunu ? mustafa beyin sordugu tam olarak bu olsa gerek anladıgım kadarıyla ?
belge ne ? nerden geldi ? detay ve kapsamı ne ? gecerliligi ne ?
Yani simdi benim gibi kafası basmayan diye söze gireyim ; düz mantıkla bakan biri oldugunu varsayalım . ben aldım geldim sıfır kilometre arabamı ; senin tüv belgene istinaden yazılım yaptırdım . sonra oldu da arabam kırıldı bozuldu catladı patladı .
teknolojisine kurban oldugum almanlarından aldıgım belge ile bizim yetkili servislere gittigim zaman diyalog bölemi olucak ?
-abi hosgeldin
-hosbulduk
-sorun ne abi?
-yazılımdan sonra arabam kırıldı
-tüv ün varmı abi ?
-var abi
-otur abi cayını ic ; biz hallediyoruz keyfine bak
yoksa böyle bir diyalogu göremezmiyiz ? nedir yani tüv ün bana saglayacagı ARTI ?