Şükrü abi, alacağın şeyler;
Bagaj acma fonksiyonlu alarm
Sanayi dilinde tabir edilen, Marş Taşağı
birde usta :D
Printable View
Şükrü abi, alacağın şeyler;
Bagaj acma fonksiyonlu alarm
Sanayi dilinde tabir edilen, Marş Taşağı
birde usta :D
aynen öyle.2. bir kumanda tşaımanız gerekecek.bunu göze alıyorsanız işlem cok bsit.
Alarm aldıktan sonra arabanın orjinalin de gelen kumandayı kullanmam zaten :)
Abicim benim aracımda özellik olarak içeriden bagaj açma var. Ben sadece taktırdığım merkezi kilide bunu bağladım.
Eğer orijinal kumandadan kullanmak istiyorsanaklıma gelen ilk şey bir elektronikçinin ya ikinci düğmeye bastığında devreyi açacak bir sistem yada düğmeye basılı tuttuğunda sistemi devreeye sokacak bir devre hazırlaması gerekli. Eğer bunu yapabilirse işini görür. Olmadı bendeki gibi sustalı kumandalı bir merkezi kilit alırsın işini çok iyi görür
Bu arada Protonda hemşerimmiş :)
bn şöyle düşündüm açma tuşuna 2 saniye içinde 2 yada 3 kez basıldığında bagaj motoru enerjilenebilir en mantıklısı zaman şartı bunun içinde bir pic kullanılabilir. he zaman şartı olmasın derseniz 2 yada3 tane çift kontak röle ile 2 kez açma tuşuna basarak açtırma yapılabilir ama en güzeli basit bir pic programı ile kontağın kapalı olduğu durumlarda kapı motoruna 2 saniye içinde 2 kez aç sinyali gelirse bagajı aç mantığı olur ...
o zaman bir pic ile yapılabilir ama eğer sinyal kapı motorundan alınacak ise en pratik olanı 2sn içinde ikinci sinyali beklemesi için bir timer ve kontak sinyali kullanılmalıdır böylece kontak açıkken düğmelere bassanızda bagaj açılmaz ve kapı kilidini manuel olarak 2 sn içinde açıp kapasanız bile bagaj açılmasını engellersiniz . anck kontak kapalı iken 2sn içinde iki kez kapı aç sinyali gelirse bagaj açılır...
konuyu hortlatayım barı. ARka kapılardan ust uste alınacak 2 sefer acma sınyali ile uygun role enerjılaendırılerek yapılır. Yada kucuk bır piç ile de yapılır.