User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
21 sonuçtan 20 ile 21 arası

Konu: Isı yalıtım boyası veya kaplaması ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Farklı görüşler mevcut. Isı farkı olarak adlandıralım. Yüksekten düşük noktaya doğru hareket eder. Yani transfer olmak zorundadır. Şimdi kaput altı sıcaklığı artar ısı yükselir, motor parçalarına devam eder. Bu parçalardanda belirli debilerde geçen havaya iletilmiyorsa ısı nerde kalır? parçadamı? eğer öyle ise sürekli olarak parçanında sıcaklığı artmaya devam eder. Bu süreç devamlı çalışma boyunca devam ederse? son noktası gelmez. Demekki ısı bir yere iletiliyor.

En güzeli ıat değeri alınabilen bir araçta 10 dk çalıştıktan sonra ve 1 saat sıkıştırıldıktan sonraki farka bakmak olur. IAT değeri artıyorsa demekki çekilen havaya ısı geçişi vardır.
    ısı daha çok emme hattının dışındaki havaya iletilir, içerideki havaya göre hareketlilik daha az, ısındıkçada hava yükseleceği için motor altına her daim dış ortamdan motor altına göre düşük sıcaklıkta yeni hava gelecektir.

bu da motor ekipmanlarının sonsuza kadar ısınamayacağını ifade etmenin bir diğer yolu..

Ha bu arada emilen havayada illaki ısının bir kısmı gider ama %1-2 belki o kadar bile değil dediğiniz gibi en güzeli ölçmek, maxi displayi olanlar bize söyleyebilir aslında yada OBD cihazı olanlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi ben iatı sürekli okuyorum ve değşim yaptıkçada test ediyorum örneğin trafikli yolda yada olduğu yerde çalıştığında yükselmesine ne yaparsam yapim engel olamıyorum normal bi durum bu gerçi havada akış olmadan içerde sürekli dolanmaya çalışıyor yolda ise 11ila 14 arasında geziniyor şuanki durumumda
    anlamak istediğimiz nokta yolda sürekli gazladığında yükseliyor mu?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)