User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: s2k da vsa nedir?kaç modelde başlar,tercih sebebimidir,nasıl anlaşılır..

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

s2k da vsa nedir?kaç modelde başlar,tercih sebebimidir,nasıl anlaşılır..

Arkadaşlar merhaba,
    Bu s2000 lerdeki vsa nedir,ne işe yarar,aracın üzerinde olup olmadığı nasıl anlaşılır,Aracın 2.eldeki değerini arttırırmı bunlarla ilgili bilgiye ihtiyacım var.Arama motorundan çokta istediğim konuya ulaşamadım bu yüzden sizden yardım talep ediyorum.

Konuyla alakama gelince de,ağır hasarlı 2005 model bir S2k nın kasko şirketinden hasarına bakıyorum,Aracın net raporunu çıkarmam için gün değeri bilgilerine ihtiyacım var.Aracın km bilgisi vs okunamadığından iş biraz zorlayıcı oluyor.

Nires - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2005 model s2kda vsa yok vsa 2006 yılının sonuna doğru olan araçlarda çıktı...

Tuşuda direksiyonun hemen sağ yan kısmında mevcut

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    denge kontrol sistemi

Vsa
    Vehicle stability control system kısaca Vsa ; Honda markasının otomobillerinde kullandığı Araç denge kontrol sistemine verdikleri isimdir.
    Vsa ne işe yarar ?
    Otomobilinizle dönüşlerde, hızlanmalarda ve ani manevralar esnasında gücü dengeli şekilde tüm tekerleklere dağıtarak, sürücünün zor durumlarda aracını güvenle kontrol etmesine olanak sağlamaktadır. Özellikle otomobil alırken bu aracınızda bu özelliğin olması sürücüler için oldukça yararlıdır.
    Vsa, Track Kontrol System ile birlikte çalışır sadece virajda kayma sorununu değil her koşulda aracınızın stabil bir şekilde ilerlerlemesi için tasarlanmıştır. Vsa diğer otomobil markalarında "Esp" diye geçmektedir. Temel işleyişi aynıdır sadece isimlendirme farklıdır. Örneğin: Toyota marka otomobillerdede bu sistem "VSC" diye tanımlanmaktadır. Honda'da 2007 yılı şubat ayı ve sonrası üretilen otomobillerinde Vsa bulunmaktadır. Vsa istenirse bir düğme yardımıyla kapatılabilemektedir.
    Vsa nasıl çalışıyor ?
    İşleyişi "ESP" ile ayndırı "VSA" sistemi temelde tekerleklere yerleştirilen bir kaç adet sensör, işletim bölümü ve müdahale bölümünden oluşmaktadır. Sensörler önden veya arkadan kayma durumundan boş dönen tekerleği tespit ediyor. Ardından bu bilgiyi sistemin kalbine gönderiyor. İşletim bölümü kaymanın düzeyini belirleyerek hangi tekerleklere ne miktarda fren basıncı uygulayacağını belirliyor. Sonra frenlemeyi yapacak üniteye bu bilgileri gönderip gerekli frenlemenin gerçekleşmesini sağlıyor. Fren uygulanan tekerlek yere tekrar güç iletmeye başlayarak, otomobilin tekrar izine dönmesini sağlıyor.
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

dzkul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vsa bildiğiniz esp

direksiyonun yan tarafında açma kapama tuşu vardır oradan anlarsınız ama tahminimce 2005 modelde olmasa gerek .

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 Eylül sonrası VSA devreye girdi.

DTC ESP ASR gibi bir sistem. ilave olarak VSA'sız araçların gaz kelebeği telli, VSA'da elektronik diye biliyorum..
    Hondacı arkadaşlarımız düzeltecektir yanlış varsa..
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

1.8 turbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s2000 lerde ıkıncıel degerını arttırır mı bılmıyorum ama cıvıclerde arttırmıyor. kımse ne oldugunu bıle vermıyor.ben araba ararken 1-2 fazla olsun vsa lı olsun dıye cırpınıyordum. onden cekıslı bır aracta bıle cokbuyuk faydası var vsa nın. vsa kapalı oldugu zaman kendımı guvensız hıssedıyorum.
    E30 M50 TURBO & F30 320i ED

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vsa tabiki piyasa değerini etkiliyor,hem vsalılar daha yeni model olduğu için hemde s2000 in bu sisteme ihtiyacı olduğu için.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)