bilgilendirme bekliyorum inşallah en kısa zamanda hallolur sorununuz. .
Printable View
bilgilendirme bekliyorum inşallah en kısa zamanda hallolur sorununuz. .
Atikerin,fabrikası Konyada'dır.Enjekseyiyonlu ve karburatörlü araçlara lpg beyni üretirler.
İtalyan markalarının yarı fiyatındadır.Fabrikasınıda bilirim,sahibinide.Atiker marka lpg beyninin ömrü 2 yıldır.Türkiye'de bulunan en adi lgp beynidir.Konya'da hiç kimse o beyni kullanmaz.100'lerce bayisi vardır,bayiler bile önermez.Ne hikmetse İstanbul,izmir,ankara vs şehirlerde çok tutuldu.
İmkanınız varsa Brc,landirenzo,lavoto vs italyan malı beyin almanızı tavsiye ederim.
Aynı sorun skoda fabiamızda(babamın arabası) oldu.Beyni taktırdık,1.5 yılı devirdi.Rolantide stop etme,ayağını gazdan çekince stop etme vs durumlarımız vardı.En aşağı 1000 tl masraf ettik.En sonunda beyni lavota ile değiştirdik sorunumuz kalttı.
arkadaşlar yeni konu açmamak için bu başlık altına yazıyorum ve atiker bayileri hakkındaki olumsuzlukları sizlerle paylaşmak istedim
olay şöyle subaru legacy marka aracımdaki lpg gösterge ışığı bitmeye yakın kırmızıya dönmemeye başladı herhalde şamandıra takılı kalıyor diye kendi servisimizde söküp baktık sorun görmedik yağlayıp taktık geri sistem garantili olduğu için fazlada kurcalamadan ankara baş bayiine gittim şamandırada sorun olmadığını anlattım ozaman sensör bozuktur dedi fakat çok yoğunuz şuanda takamam dedi parçayı alın kendiniz takın dedi ve bende hiç garanti lafı etmeden parsını ödeyip parçayı aldım yalnız yağmurun altında konuşuyoruz bütün bunları parçayı incelemeden attım cebime geldim servise taktım ve tahmin edebileceğiniz gibi çalışmadı çünkü çıkma parçayı saplamış bize
ikinci aşama bana yakın bir atikerciye gittim garanti kapsamında değişen parçanın yerine çıkma veya revizyonlu parça verebilirim mevzuat böyle dedi lanet olsun ver dedim elimde parça yok dedi
üçüncü aşama başka bir atikerci ifade aynen şu kardeşşş nerde daktırdıysan oraya gitcen okey dedim
dördüncü aşama konyayı aradım atiker fabrikasını çıkan beyfendi kibarca karşıladı ve bayi isimlerini aldı beni başka bir bayiye yönlendirdi
beşinci aşama bu bayiye gittim kapıdan girer girmez ustaları simit tanklı araçlarda bu böyle olur zaten dedi önceden böyle değildi dememe rağmen küfretmemek için orayı derhal terkettim
beşinci aşama herşeyden vazgeçtim bütün parçalarını satın alıp yenilemeye karar verdim kendi sanayi bölgemizde 4 tane atiker bayisi gezdim hiç birisinde yedek parça bulamadım kit halinde gelir ve takarız gider tek parça olmaz dediler
altıncı aşama servis ağı geniş diye çok tercih edilen atikeri en ufak bir vidası bile araçta kalmamak şartı ile söktüm attım ve ithalatçısı bana yakın olan bilindik bir marka taktım
bunu anlatma sebebim ben otomobil sektöründen olmama rağmen bunları yaşıyorsam dışarıdan amatör insanlara ne yapar bu bayiler demek için uyarıyorum mağdur olmayın