Benim arabam dizel ilk çalıştırdığımda bende de var pis bir kokuyla beraber
Printable View
Benim arabam dizel ilk çalıştırdığımda bende de var pis bir kokuyla beraber
özellikle kat iptali varsa çok duman atıyor kışın ilk çalışmada. benim 206da düz boru ve kat iptali vardı. Soba bacası gibi egzozunun hakkını veriyordu kış sabahları ahaha :hahaha:
Benim Proton 315 imdede öle kat olmadığı için bayağı bir atıyor :D
Aynıı sorun soğuk havada motor ısınana kadar pis koku ve ilk duman benim dizeldede var. karbiratörlü eski arabamda arkada bulut bırakıyordu,onun motorunun soğuk sıcak farketmiyordu.
Bugün hava soğuk iken biraz beyaz duman atınca merak edip google yazdım. burdaki konuyuda gördüm benimkide buhardan dolayı ozaman. yalnız koku olayı dizelde hep var herhalde shell dende alsam bp dende alsam ilk çalıştırınca kapım açıksa kokusu geliyor. yada kapalı bir ortamda isede kokuyu alıyosun
Bende de soğuk havalarda özellikle gaza oturunca beyaz duman atıyor, yazın öyle bir şey yok. Ustaya sorduğumda 'Kışın beyaz duman atan motor sağlıklıdır.' diye özlü sözü yapıştırdı.
bende geçen egzosu değiştirdim 70 liralık slincerli egzos taktırdım bendede duman çıkıyor, orjinal egzos varken hiç dikkatimi çekmedi yada çıkmıyordu, araç palio benzinli 1.2 yağ eksilme durumu falan yok, bi kaç tamirci arkadaşa sordum buhar dedi
motor ısınıyoda egzos hemen ısınmıyo. içinde nem oluyo. oda yapar
eksozun içindeki soğuk su buharı ısınıncaya kadar bu dumanı atar