kardesimin arabasiyla ugrasiyorum bu ara..
arac mk2 golf 1.6 8v karburatorlu..
onceleri sadece uzun yolda ankaradan istanbula falan giderken birkac saat yol aldiktan sonra durursam eger, eksozda ara ara patlama gibi vuruntular oluyordu, tin tin falan diye eksoz icinde patlama oluyor gibi ses geliyordu ara ara ve bu sesle birlikte arac icinde sarsinti hissediyordum.
bu olay bu ara iyice artti, suan motor sicak yada sogukken farketmiyor surekli duyar ve hisseder oldum..
atesleme timing inden suphe edip distributorden avansla oynadim, avansi geciktirdigimde ses kesiliyor ama araba bariz yurumuyor..
erkene dogru aldigimda ise gidisi duzelmeye basliyor ama vuruntu artiyor..
aracta lpg var, ve bu olay hem benzinde hem de lpg de mevcut..
hatta benzindeyken daha fazla oluyor..
gecenlerde buji kablolarini cikarip, 4 buji kablosu ve bobinden distributore giden kablolarin hepsini avo metre ile kisa devre pozisyonunda olctum, butun kablolar acik devre gozukuyor, yani hepsi kopuk gozukuyor..
olcu aletine inanmayip manuel olarak kabloya enerji verip ufak bi ampul yakmayi denedigimde de yine gordum ki hepsi kopuk..
sanirim arac kablolardaki kopuklardan atlama yapa yapa atesliyor..
sizce sorun gercekten de buji kablosu olabilirmi?
bir de bu aracin sorununu cozdukten sonra atesleme timing ayarini kendim nasil saglikli bir sekilde yaparim?
bikac ustaya gittim, hepsi karambole yapiyor bu isi, yani distributoru saga sola oynatip gaz verip dinleyerek aha simdi oldu seklinde takiliyorlar..
bu da canimi skyor, sanki kulagi avans tabancasiymis gibi..
bu olayi kendim saglikli olarak nasil yaparim?