-
Kolay kolay hiçbir binek araçtaki macpherson denen süspansiyonda kamber ayarı yapılamaz. Araç daha tasarım aşamasındayken ön ayarlı üretilir.
Yabilabilen tek ayar rot koluyla oynamaktır oda toe denen ayar zaten.
Sadece bazı araçlarda (genelde performans için üretilenlerde) amortisör dibiyle taşıyıcı bağlantısından veya amortisör kulesinden kamber ayarı yapılabilir.
Sendeki değerler sınırlar içinde sayılır ama yinede tam anlamıyla sağlıklı değil. Bu süspansiyonda yapabileceğin birşey yok malesef.
-
Anladim sorun o zaman kamberi ayarlayamiyoruz,ayari yoktur tarzinda sizin gibi aciklama yapmasi gerekirken yok abi ayari iyi ayarlamamiza gerek yok demesinden kaynaklaniyornsanirim :) Fabrikasyon bir olaysa yapicak birsey yok tesekkur ederim bu cok aciklayici oldu cidden :)
-
Esnaf pek öyle demez zaten. Kafasından ''ayarlayamiyoruz desek, nasıl yani sen rotçu değilmisin para veriyoz lan sana derler'' diye düşünür. Altına inipte süspansiyon geometrisi anlatmaz sana ya da kendide fazla bilmiyordur.
Sağ koltuğa ağır birini oturt hoop o ayar yine değişir. Veya sen genelde tek kullanıyorsundur aracı azda olsa zaten ayar kaymış vaziyettedir yolda giderken. Kısaca kafaya takma :) Titreme, gezme, çekme yoksa, ayarlarda sıkıntı gözükmüyor yapabileceğini yapmış.
-
Anladim bende ayrintisini bilmeyince ufak bulaniklik olmustu kafamda :)
Cok tesekkur ediyorum aciklamaniz icin :)