User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: 99-01 Honda civic motor seçenekleri

Muzaffer
    Misafir

99-01 Honda civic motor seçenekleri

Ailecek binebilecek bir araç almak istiyoruz ama hondanın motor seçenekleri arasında kararsız kaldık.Forumda honda civic yakıt tüketimi ile ilgili konuların bir çoğunu okudum ve fazla bilgi sahibi olamadıgım için tekrar konu açmak istedim buraya.
    Ailem aracı 1.4 Almak istiyor yakıt tüketimi ve fiyatlar yüzünden.
    Ben ise 1.6 Almalarını istiyorum gaza dokununca biraz gitsin diye .

Forumda okudugum konularda 1.4 İS Lerin agresif kullanımda 1.6 lar kadar yaktıgını okudum. Bu ne kadar dogrudur bilmiyorum ama gerçekten kafam karıştı.
    Buraya honda kullanıcısı abilerimizi kardeşlerimizin değerli yorumlarını yazmalarını istiyorum.
    1.4 mü almak daha mantıklı 1.6 Almak mı ?
    Alacagımız araç kesinlikle LPG li olucak

mur_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 ies al kesinlikle LPG ile kullanıyorum gayet keyifli gücüne göre..

1.4 is ailece binilecekse yetersiz gelir..
    Asıl sancı uyandığında..

kkursat01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 iesler kasayı daha güzel çeviriyor sonuçta kasa aynı motor farklı ama 1.4 is kesinlikle zayıf ve çekmeyen bir motora sahip değil 90 beygirlik motor o kasayı gayet güzel taşıyor ancak araca 2-3 kişi bindiğin zaman işte aradaki hacim farkını hissedersin ayrıca seninde dediğin gibi 1.6 lar hafif yürüyor 1.4 lere göre aralarında çok fazla fiyat farkı kalmadı zaten 1-2 oynuyor bence biraz bekleyip 1.6 almak mantıklı...

Muzaffer
    Misafir
    Alıntı mur_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 ies al kesinlikle LPG ile kullanıyorum gayet keyifli gücüne göre..

1.4 is ailece binilecekse yetersiz gelir..
    Peki yakıt aralığı nedir ne kadar yakıyorsunuz ? Biz sadece sağa sola gitmek için yada arada kafa dağıtmak ve gezmek için alıyoruz.
    Uzun yol yapacak bir durumumuz yok.

Muzaffer
    Misafir
    Alıntı kkursat01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 iesler kasayı daha güzel çeviriyor sonuçta kasa aynı motor farklı ama 1.4 is kesinlikle zayıf ve çekmeyen bir motora sahip değil 90 beygirlik motor o kasayı gayet güzel taşıyor ancak araca 2-3 kişi bindiğin zaman işte aradaki hacim farkını hissedersin ayrıca seninde dediğin gibi 1.6 lar hafif yürüyor 1.4 lere göre aralarında çok fazla fiyat farkı kalmadı zaten 1-2 oynuyor bence biraz bekleyip 1.6 almak mantıklı...
    Şuanlık zaten bakıyoruz yaz sonlarına doğru alma niyetimiz var. Sadece kafamıza takılan husus motor seçenekleri bizim peder bey 1.6 yakıt düşmanıdır diyor ben aksini iddia ediyorum. Bizim tek sıkıntımız YAKIT !!!!
    Dediğiniz gibi turşu 1.4 ler 17 bin lira 1-2 bin lira daha koyulup Güzel güvenlik paketli araçlar düşürülebilir.

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende ies bakıyordum. Forumda ortalama kullanımda vti ies'den ies de 1.4 'den daha az yaktığını söyleyenler vardı

Muzaffer
    Misafir
    Alıntı fkocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende ies bakıyordum. Forumda ortalama kullanımda vti ies'den ies de 1.4 'den daha az yaktığını söyleyenler vardı
    Evet bende okudum sıralama şu şekilde gidiyor VTİ > İes > İS Motor gücü düştükçe yakıt artıyor anlamadım ben hayırlısı .
    Elbet açıklayıcı bir yazı yazıcaktır anlayan forum üyeleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muzaffer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet bende okudum sıralama şu şekilde gidiyor VTİ > İes > İS Motor gücü düştükçe yakıt artıyor anlamadım ben hayırlısı .
    Elbet açıklayıcı bir yazı yazıcaktır anlayan forum üyeleri
    mantıklı aslında, daha güçlü motor daha az zorlanarak o kasayı taşıyacak. pratikte de öyleymiş demekki böyle söylemişler

Muzaffer
    Misafir
    Alıntı fkocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mantıklı aslında, daha güçlü motor daha az zorlanarak o kasayı taşıyacak. pratikte de öyleymiş demekki böyle söylemişler
    O zaman şu şekil bir sonuc cıkıyor karşımıza motor büyüdükçe yakıt azalıyor ? Yada bu sadece hondalar için mi geçerli ?
    Motor büyüdükçe yakıt artıyorsa neden insanlar küçük motorlara yöneliyorlar ? bu soru çıkıyor meydana ? Civic kullanıcalarının el atması gereken bir durum bence

eren53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 1.6 dan daha fazla yakıyor özellikle şehir içinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman şu şekil bir sonuc cıkıyor karşımıza motor büyüdükçe yakıt azalıyor ? Yada bu sadece hondalar için mi geçerli ?
    Motor büyüdükçe yakıt artıyorsa neden insanlar küçük motorlara yöneliyorlar ? bu soru çıkıyor meydana ? Civic kullanıcalarının el atması gereken bir durum bence
    böyle bir düz mantık hep çalışmıyor işte öyle düşünmemek lazım. motorun karakteristiğiyle ilgili. mesela dip gaz basarsan da vti hepsinden fazla yakıp fazla gidecektir muhtemelen

mur_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki yakıt aralığı nedir ne kadar yakıyorsunuz ? Biz sadece sağa sola gitmek için yada arada kafa dağıtmak ve gezmek için alıyoruz.
    Uzun yol yapacak bir durumumuz yok.
    LPG de 1 depo ile 300-350 km arası değişiyor kullanıma göre.. 90-95 tllik gaz ile..
    Asıl sancı uyandığında..

Muzaffer
    Misafir
    1 Depo ile 300-350 Km iyi bir rakam gibi gözüküyor ama hiç hondam olmadıgı için bilemiyorum tabi ne kadar iyi. Bir kaç forumda daha inceledim. 1.6 ies ler agresif kullanılmadıgı sürece 1.4 ten daha az yaktıgı söyleniyor. Herkes 1.6 tavsiye ediyor.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kendi düşüncelerimi söyleyeyim en azından,
    1.4is kullanıcısıyım, şehiriçinde basmadığın sürece 1.6ies'lerden daha az yakıyorum, şehirdışında 1.6ies'lerden daha fazla yakıyorum. (Benim 3k devirdeki hızımı 2.5k devirde bulduğundan dolayı) Ama bu farklılıklar 10-15 kuruşluk bir fark. Civic'ler bu kadar piyasaya düştükçe doğru düzgün bakımını yapan araçların sayısı azalıyor, böyle olunca da yakıt farklılıkları oluşuyor arada.

hasan genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşım forumlarda 1.6 ieslerin fabrika verisi yakıt tüketimi 100 km de 10.08 lt dir der

ben bugün sabah depo fulledim ve aracım benzinli elindeki fişe göre bilgi verim ;

322 km yol alınan benzin litre olarak 27,890 lt 134.99 tl 135 de . benzin fiyatı 97 oktan 4840 tl buna göre kullanım karışık olarak

135 tl / 322 km = 0,419 krş litre olarak da 28 lt de / 300 km de = 9.3 e gelmiş ince teferuatları saymıyorum .

sonuç olarak 100 km de 9.3 lt benzin yakmış ve aracımda ss magnum replika egzos ,d16A9
    4-2-1 Sİ headers , 51 lik düz boru ( iç capı 48 dir) lastiklerim 195-50-15 ve katalizörüm de takılı havalar biraz daha ısınsın onuda iptaledecem .Kaldıki orjinal olarak kullanırsan en az 1 lt de düşer yakıt . Ancak!!! kısa mesafede 5 km lik işe gidiş de
    kışın 12.5 lt görmüştür bu araç şimdi de böle yani hava sartları kendimiz cok etkeniz bu yakıt işine . NOT : Bu ölcümler hep full depo 100 km yol esasına göre ölcülmüştür . Hadi hayırlı olsun sen 1.6 ies i aldırmaya bak beni referans göster.
    beyaz 99 1.6 ies

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önceki aracım 1.4is'ti benzinde 0.40 kuruş civarı yakıyordu

şimdiki ise 1.6ies lpg li uzun yolda denedim 0.23 kurus yaktı şehir içi ne kadar yakar bilmiyorum

düşünceniz gayet mantıklı ailecek köye veya uzun yola çıkmanız gerekir rampada vs de agır kalır yakıt çok tüketir şehir içi rolantide kullanımda az yakabilir lpg ile ama 1.6 ies ile arasında aşırı fark çıkacagını sanmıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ailecek binilcekse 1.6 olmalı bence bizim 1.4 iyi giidiyodu ama genç arabasıydı aile değil 1.6 almak mantıklı olur gibi rampada bayırda 1.4 e daha cok yuklenırsın daha cok yakar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)