kedidir, kedi
Printable View
kedidir, kedi
Arac böyle zengine çektiğinde siyah duman atarmı bi arkadaşımın vtecdede anlık siyah duman atıyo gaza oturduğunda kesiyo ben ateşleme bobin dedim usta zengin çalışıyo demiş
Eskiye gore yavaslama varmiki arabada
Birde bilgisayara baglayin ariza veriyormu afr sensorude bozulmus olabilir
Araç şu an fazla yakıyor wideband sensörü bozuk olsa yakışa etki etmez yanlış ölçer sanırım ama fazla yakıyor O2 sensörünü de yeni değiştirdim düzelmedi sensörden sonra tekrar ayar ister mi yada wafc kendi kendine sapıtabîlir mi
Yıkama yabancı değil ve hep arabanın başında olurum hiç kimseye vermem benden başka kimse kullanmıyor arabayı avans ayarı ve subap aayarları 4000 km önce yapıldı yağı 6000 km önce değişti O2 sensörü yeni önümüzdeki hafta yağ ve yağ filtresi bujileri değiştirecem subap ve avans ayarlarına baktıracam boğaz kelebeği ve vtec selenoidini temizletecem umarım hallolur bi gün sapıttı afr 10 lara düştü o zamandan beri dikiş tutmadı değişik değişik yerlerden benzin denedim fazla yakıyor zaten dip gazda da zengine çekiyor
ateşleme ile sıkıntı olabilir mi peki ? bujiler vs kontrol etme fırsatın oldu mu?
Ateşlemeye bakmadım önümüzdeki hafta yağ değişimi yapacağım zaman bakacağım bugün bilgisayara bağlattım özel serviste hiç bir arıza yok maf tps o2 sensörü hepsi sağlam ve okudukları değerler normal avansın kısık dedi subap ayarına bak dedi 4000 km önce yapıldı ama yine subap ayarı kontrol edip avans ayarına bir daha baktıracam