Bu forumu çok sevdim cidden herkes kardeş gibi burada çok saolun kendisine mesaj atıyorum şimdi umarım yardımcı olabilir .
Printable View
Bu forumu çok sevdim cidden herkes kardeş gibi burada çok saolun kendisine mesaj atıyorum şimdi umarım yardımcı olabilir .
Mesajı görür görmez yardımcı olacaktır emin olun. Bizde sizi sevdik, eyvallah :)
Teşekkür ederim :)
msj geldi :P anlatığına bakılırsa büyük ihtimalle şanzımanın keçelerinden kusmaya başlamış yağı eksilmeye başlayınca basınç yetersizliğindentork konvekötürü doldurma yapmıyordur ve yürümüyordur.... atf yağı alıp ekleme yap sorun kalmıyacaktır :) sızdırmayıda tork konvektörü keçesinden veya aks keçelerinden yapıyordur.. iyice baktırın o kısımlara...
Mesaj hoşgeldi :) hocam bilgisizliğimi mazur görün bu yağ çubuğuna aracı çalıştırdım baktım bu başlangıçtan az yukarıda tırtırlı bir kısım var onun üst bitiş yerine yakın bi yağ seviyesi vardı aceba yağ az mı şu anda yoksa yağ var da yine de yapıyor mu bunu ?
otomatik şanzuman içindede sanırım balatalar var belki balataları gitmiştir
en kötü ihtimal eğer sana yüksek maliyetli bir
masraf çıkarsa arabanı manuele çevir dostum
Tabi ki bu konuyu ben de çok düşündüm sanırım çevirmek revizyondan bile ucuz oluyor
şanzıman kutusunun içinde yağ olabilir ama tork konvektöründe yoksa basınç oluşmaz...
Peki hocam anlattığım çubukta yağ tam mı oluyor yoksa eksik mi ? Yukarıdan çubuğu çıkardığım yere ekleme yaparsam konvektör yağlanacak mıdır yoksa ayrı bir işlem gerektirir mi ?
bak, timucin cok başka bir açıdan bakarak teşhisi koydu, demiştim :) Sağolasın timucin :)
Abi vala ne diyim bilemedim asıl ben ikinize de çok teşekkür ederim :)
Yarın okuldan gelince o zaman aracı düz bir yere çekeyim önce P sonra R ye alıp bakayım şanzıman yağı fazla ise komple hepsini alttan boşaltayım sonra yağ siparişi vereyim onu ekleyeyim umarım düzelir , düzelmezse de nasibim derim artık yani :) Bu arada tork konvektörü bu işlemde yağlanır mı yoksa ayrı işlem gerektirir mi diye sorsam tekrardan ayıp olmaz herhalde :)
yağına 2 kişiyle bakın... yağ eklerken boşaltıktan sonra ekleyip aracı çaıştrın rolantide yağ bie dönsün şanzımanın içinde sonra eksiğini tamamlanyın 4 5 dk rolantide çalıştırıp yürütün aracı ;) bide kaçak varsa sakın yağı yenilemeyin kaçağı gideirn öyle ekleyin yağı boş yere yağ uçmasın
Abi zaten r'ye alıp inmem herhalde sadece el freni çekili gittim bi iki sefer o kadarcık yani :)
Tamam o zaman çok teşekkür ederim ilk işim yarın yağ siparişini vermek :) toplam 3 lt yağ istemek gerekiyor değil mi ? Bir de bunu internetten nasıl alabilirim yani Uşak'a nasıl getirtebilirim ?
3-4 litre alıyor ama akan yağlarda var.... :) yoksa komple sistem 7 litre alıyor
Peki hocam son bir soru daha fazla vaktinizden çalmayayım :) Şimdi bu keçe işini kaç paraya çözerler yani adam kalkıp bana 200 derse oha mı diyeyim yoksa ooo hemen mi diyeyim :) Ve bu honda atf yağının litresi ne kadardır ortalama sizce kaç litre sipariş geçeyim ?
aynı sorunu babamın aracında ben yaşadım.330.000 km deydi.geriye geçmedi gitmedi geç vites attı atmadı vs.bi tanıdığımız çok iyi bir otomatik şanzımancıdır hatta profudur.yağ deişti selenoitlere baktı ayarı falan vardır yaptı yemedi.sonuç 2.250 oda bana olan fiyatı.dedim ne alaka
yaşı km si yağ bakımı dedi.sende biraz hırpalamışsın dedi onu bile anladı nasıl anladı bilemedim,ki
bende gerçekten zorlamıştım.işallah sizinkininde ömrü bitmemiştir
Hadi ya umarım benim durum ekonomik olarak bu kadar üzücü olmaz ben yine bi yağını değiştireyim bi umut , peki sizinki yokuşlarda kaçırma yapıyor muydu ? Benimki kaçırma yapmıyor o yüzden sordum .