Haber bekliyorum sizden :icon_tup:
Printable View
Çift lamine cam kullanmayı denesen.
Bahsettıgın malzemeden elımde var nerede satıldıgını da bılıyorum cok verımlı bı malzeme neredeyse pamuk yumusaklıgında.
Sızın yalıtkan bır malzemeye ıhtıyacınız var. Benım aklıma soyle bırsey geldı. Demir iletkenlik tablosunda cok geride neredeyse yalıtkan denebilir yine demirle cozmeniz lazım ama biraz kalın etli bisey olsun.
Resimdeki metal muhafazanın uzerıne yukarıda bahsettıgım ızalasyon malzemesını "2cm kalınlıgında yumusak" yerlestırın metal muhafazayı 2 basından delın kemik pul kullanarak en ust kısma da baska bir celik levha yerlestirin izalasyon malzemesini tost haline getirerek sıkıstırın sonrada ıstedıgınız boruyu o muhafazanın uzerıne monte edebılırsınız cıddı faydalı olacagını dusunuyorum.
Mevcut muhafazanızın onune manıfolda bakan kısmında aliminyum bir levha yerlestirip araya bır kat daha ızalasyon malzemesı sıkıstırabilirsenîz cozum cok daha garanti olur aliminyum mevcut ısıyı tamamen emecektir.
Bursadaki firmadan bişey lazim olursa çaliştiğimiz firma yardimci olurum abi.
Ama hakan abinin dediğini gibi onlar bence o derecelere cevap olmayacaktir.
Bu tek başına yeterli olurmu bilmiyorum.Koruma sacı manifoldun üzerine iki noktadan sabitleniyor (iki adet 8 mm lik civata) yani bu iki bağlantı noktası hariç sac ile manifold arasında 2 - 3 cm boşluk var.Bu boşluğu söylediğin şekilde izole ettik manifolddan gelen sıcaklığın koruma sacına çarpmasını engelledik peki bağlantı noktalarından ısı yürümezmi ? Bu noktalarıda ısıdan yalıtmak gerekir herhalde.
Teşekkür ederim sağolasın, sanırım o malzemeler işimizi görmeyecek delrin, teflon vs. yüksek sıcaklıklarda mukavemetini kaybediyor elastik bir hal alıyor.
2 basından 2 somunlu cıvatayla vıdalayın ıncecık vıdadan ne kadar ısı ıletebılır kı bence sorun olmaz onemlı olan levhanın tamamen ısınmaması. Alımınyum plaka parcasının ısıyı cekmesı.
Benım arabamın motoruna bakın satılıklarda ılanı var benım manıfold muhafazan alımınyum ve hemen yanından hortumlar gecıyor henuz bı sıkıntı yasamadım. Ayrıca 3 yerden cıvatalı ve cıvatalarıda demır.
Turbo battaniyesi ?