Frequency_48 Nickli Üyeden Alıntı
Doğrudur. internette çok fazla modlanmış araba var. Subarı STİ pistonları ve kolları OEM olduğu için pahalıdır. Fakat ondan da kaliteli ve daha güçlü setuplar için kaliteli forged parçalarla daha ucuza daha sağlam motor yapılabilir. 11000 tl ye komple yarım motor var zaten subarunun Buna tirger seti pompa conta işçilik v.s eklediğinde zaten 15000 tl yi rahat bulur. geçer de ilaveten subaplarıda unutmamak lazım Ama ben sıkıştırmayı yükseltip daha sağlam parçalarla toplatmak istedim..
Daha öncede yazdığım gibi bu araçlarda bir yeri yapar diğer yeri yapmazsan ilerde sorun çıkarma ihtimali yüksek.
Örneğin subapları ve karteri değiştirmeyi ben istedim. Ustaya soruyorum örneğin Subapları da değiştirelim nasıl olur? İyi olur diyor..Altını yapacaksın bir süre sonra üstü bırakacak diyor. Ama teklif ondan gelmiyor ayrı mesele. Bu konuda bilinçlenip setupu kendin belirlenem gerekir.
Kullandığım parçaları referans alabilirsin.
CP piston çok sesli çalışır Mahle nin 2 çeşidi var. daha sessiz ve yol ve cadde araçları için üretilmiş forded piston daha uygun olacaktır. Diğeride yarışlarda kullanılacak olan daha fazla boşluklu pistonu mevcut. Metaryalin adını hatırlamıyorum.
Ben benım arabayı toplayan adı sanı ünlü bir garajla bu konuda bile düşünce olarak ikileme düştüm. Ama sonunda istediğim speclerde parçalarla arabayı toplattım. Birtek turbo kaldı sanırım değişmemiş:-) Şu anda devir sonu 0,76 barda yürüyen TD04 turbo aracımla 100-200 üm 15,4 sn Basıncı 1 bar cont. açıp silencer i çıkartsam sanırım 14,5 sn lere rahat düşer..
Benım arabada specler;
Komple orjinal blok
8,5:1 cr Mahle forged cadde tipi sessiz piston ( 500 bg e kadar setup)
Manley I beam kol Kol başına 250 bg lik ( H beam da var yarı yarıya ucuz bir koldur )
ACL Race tipi ana, kol yatak ( standart OEM boşluklu )
Subaru OEM 11 mm lik Orjinale göre %35 daha güçlü bir pompa
Ferrea subab takımı
Yağ soğutucusu OEM
Karter değişimi
Buji
Buji kabloları
Artı, kasnağı hortumu triger seti v.s