Wala ne bileyim bana normal gibi gelio :) havalar sicak olsa 35-36 krs yakar iste daha mi az yakmasi lazim ?
Printable View
sabahları ıllakı min 3 dak ısınmadan yola çıkmamak faydalı olur kısın ıster ıstemez soğuk motor fazla yakıyor.
1.5 Dci 65 hp kullanıyorum . 1-1.5 lt fazla yakıyor. Isınma çok geç
1.3multijet 1 lt fazla yakiyor ort.6.3
C2 1.4 HDI
yazın aracı aldığımda, eskı sahıbındeyken 4.8 ortalaması vardı (gunluk 50km gıbı bı yol yapıomuş)
benm ev-ış 5km mesafede, motor hep soğuk çalışıo tam ısınmaya başlıo kontağı kapıorm doğal olarak ortalamam 1lıtre arttı 5.8 oldu
yazılım yaptırdım + Shell nıtro almaya başladım 6-6.5 cıvarında dolaşmaya başladı
kış şartlarındada 7-7.5 cıvarına yukseldı, motor ısınana kadar her zmn yavaş kullanıorm ama kış aylarında ıster ıstemez 1 lıtre cıvarında bı artış oluo..
1.7 dti corsa 0.50 kr yakıyoo
Okul ev uzun mesafe oldugu ve evden ciktiktan sonra yolun 3/1i indigim icin tuketimim pek artmiyor
8.5Lt ortalama istikametim dikmen-cukurambar-ostim-sasmaz-cayyolu-cukurambar-dikmen
yazın 9.5-10 arasıydı, kışın 10.2 leri falan yakalamıştım ama -5 lerde kullanıp -10larda yatınca araç haliyle 11-11.2 arası geziyor
Sadece yazilim var bu kadar yakmamasi lazim
abi benim aracı biliyorsun zaten dizel c3 şehir içi ortalama 4.8 lerdeydi şimdi 5.2 oldu ama yakıt arttı 25 liraya 125 km yol yapıyordum bakalım şimdi 30 lira aldım ne kadar yapacak :)
Belki iiginç gelicek ama benim araba yazın 35-40 derecelerde çok yakıyor normal kullanımda.
Başka var mı aracı yazın fazla yakan?
Babam gecen akşam bu arabanin yazilimini mi değiştirdin gene cok yakmaya başladi dedi bi baktim 7.6 yakiyor.
Normalde yazin 6 litre yakiyordu klima hep açik deli gibi gazlamali
yarim saat yol gittik hararet göstergesi yariya bile gelmedi birak ortayi
yazın 4.9 ortalama ile gittiğin yolu(Çorlu-istanbul) şuanda 6.4 e indirebiliyorum min.:(
Ha bide güwen_ar sende biraz etki ediyosun yakıt konusunda :P :D:D
son kasa tdci focus yaz 5.0 di su an 5.5 yakiyorum 100 km.de tabi mersin en soguk hali +3-5 derece :)