Çekip kullanmadım rolanti çok yükseliyor diye o şekilde kullanılır mı acaba birde valf devre dışı iken rolanti hepten sapıtmaz mı
Printable View
Çekip kullanmadım rolanti çok yükseliyor diye o şekilde kullanılır mı acaba birde valf devre dışı iken rolanti hepten sapıtmaz mı
Bilgisayara bağlamışsın gerçi olsaydı bilgisayarda çıkardı ama ben özellikle yağmurlu havalarda dediğin için söyleme ihtiyacı hissediyorum başıma gelen bi olayı. Benim ki radyatör borularını değiştirirken radyatör suyundan ıslanmıştı
Krank sensörü aşağılarda bi yerde yer alıyormuş. Ve bi şekilde ıslandığı zaman sensor kuruyana kadar araç saçmasapan dengesizleşiyor.
Bi normal gibi gözüküyor, bi gaz yemıyor gitmiyor, bi rölanti dalgalanıyor stop eder gibi oluyor vs.
Ama bu arıza bilgisayarda çıkıyor. Bilgisayarda kontrol edip arıza kaydında çıkmadıysa o değildir sanırım.
Araçta rolantideki titreme haricinde gram tekleme çekiş düşüklüğü gitmeme söz konusu değil grank sensörüyle ilgili bi sıkıntım olsa muhtemelen gidişide çekişide etkilemesi lazım benim tek sıkıntım rolantinin dalgalanması ve rolantide motorun titremesi
Eger step motorlu ise fisi cekince rolanti valfi sabit konumda kalacak.. Sicak motorda rolanti sabitken yani calisirken fisi cekince calismaya devam etmesi gerekir
O sekilde kullanmayi deneyebilirsin
Olasi problem ilk calistirmada sorun yasarsin motor zor calisir..
Bugün rolanti valfini değiştirdik, ne olur ne olmaz diye rolanti valfine extra kablo çektik kablolarda temassızlık vs vardır diye ama değişen hiçbirşey yok sorunum hala devam ediyor
Bilgisayara bağlandı detaylı incelendi hiçbir sorun görünmüyor
Lpg li bütün araçlarda görülen kronik vaka bu düzelmiyor bizde çekmiştik ceremesini.
Toyota Corolla e100 kasa vardı aynı senin dediğin gibi hiç bir usta çözemedi bizde sattık gitti dizele döndük kafa rahat oh miss =)
Bu lanet problem genelde alfa 156 larda oluyo ben de 98 model alfa var. artık pes ettim böyle kullanıyorum. boşta ara gazı veriyomuş gibi gidiyorum... valften kelebek temizliğine bujisine her şeyi ben de değiştim. lpg de ve araç sogukken daha fazla yapıyo... obd ye taktık sorun gözükmüyo. lpg yokken böle bi sorunum yoktu... kolay gelsin...
Belki yardımcı olur, krank pozisyon sensörü olan birisinden videolar:
1992 E36 325i - Rough idle at all times. Hesitates when cold. - Bimmerfest - BMW Forums
Değiştirdiğinde çözülmüş, çözülmüş halinin de videosu var linte aşağıda.
Arabanın ısınana kadar gaz yemediği, zor çalıştığı oluyor mu soğuk havalarda?
Sürekli birşeyler deneyip duruyodum dün sanki bi adım yaklaştım arızayı çözmeye :)
Arka stopların soketlerini çıkarttım dün akşam, araç aynı yağmur yağdığında olduğu gibi rolanti fazla sallanmaya başladı hatta stop etti
Durduğu yerde çalışırken rolantide sallanma yok dur kalk yaptığımda sallanıyor
Soluğu bostancıda aldım, elektrikçiye gittim derdimi anlattım usta bi baktı stopların ters yandığını tesisatta bi karışıklık olduğunu söyledi
Aracı bırakmam gerekiyormuş tesisatı komple gözden geçirecekler pazartesi yada salı bırakıcam bi aksilik olmazsa
Dur kalkta sallandığını düşününce frene bastığımda sallanıyor muhtemelen, eğer ordaki tesisatta problem varsa elektriği etkilediği için rolantinin sallanmasına sebep oluyor olabilir
Tabi bu sadece tahmin tesisat gözden geçirilip düzeltildiğinde belli olacak herşey.
İnşallah bulunur ama dediğim gibi lgp li araçlarda görünen kronik sorun bi araça lpg takılmasına karışıyım. Benzin de el yakıyor ***** bir tek dizel kalıyor geriye.
Evet arkadaşlar sorunumu net bir şekilde görebileceğiniz 2 tane video çektim
Farları açtığımda yol bilgisayarında Num Plate Light Fail diye bir hata veriyordu buna xenonların sebep olduğunu düşünmüştüm şimdiye kadar ve hiç önemsemedim
açıkcası hala da tam olarak ne hatası olduğunu bilmiyorum ama tesisatta problem olduğu ihtimali kafamda dahada güçlendi
Farlarım açıkken sürekli rolantim böyle değil videoyu çektiğim anda iyi denk geldi bazen farlar açıkken de rolantim gayet stabil olabiliyor
Bostancıda kime gittiniz abi?
Bostancı sanayide e36 elektronigi konusunda Gider Oto Ramazan abiye bi danıs istersen.
Dostum dükkan ismi inan aklımda yok Soner usta tavsiye etti zaten sadece bmw mini vs araçlara bakıyo gittiğim yer kısmet olursa pazartesi salı bırakıcam komple gözden geçirecekler tesisatı video da iyi denk geldi ustayada göstericem oda daha iyi anlar en azından sıkıntımı
tmmdır, eger cozulmezse sorun bir de dedigim yere bi ugra bakalım.
Bu elektriksel sıkıntı nereyi etkiliyorda rolantinin sallanmasına sebep oluyor acaba bi fikriniz var mı :)
num plate light fail plaka lambası arzası sanırsam.şarj dinamosuna baktırdınızmı hiç arabanın şarjını ölçtürmenizdede bir fayda var geçmiş olsun bu arada
hocam bagaj kapagından giden kablo demetine bak, ac kapa zamanla kopuyor birbirine degdikce arabanın sacmalamayan tarafı kalmıyor. Hatta bmw nin bunun ile ilgili yayınladıgı servis dokumanı bile mevcut yanlıs bilmyorsam.
http://i483.photobucket.com/albums/r...r/100_6405.jpg
Şarj defalarca kontrol edildi onunla ilgili sıkıntı yok
Valla bugün fırsat bulabilsem götürüp bırakıcam elektrikçiye iş yerim ümranyede elektrikçi bostancıda ters kalıyorum biraz
Bencede çok büyük ihtimal böyle bi sıkıntı var ama tam olarak orada mı başka yerde mi bilmiyorum
inşallah bıran once cozulur. üzüldüm böyle şeyler soğutuyor ınsanı :(
Bostancı Sarıtaş Oto Elektriğe aracı bıraktım Ustamız iddialı her türlü çözerim diyo inşallah yarın bu sıkıntı bitmiş olacak :)
Aracı az önce teslim aldım usta tesisatı komple elden geçirmiş hataları düzeltmiş herşeyi orjinal haline getirmiş gayet güzel olmuş
Bostancıdan Ümraniyeye kadar aracı test ettim benzinde hiçbir sorun görmedim çok güzel olmuş zaten aracın rolantideki çalışma sesi bile değişmiş :) lpg de milimetrik bi sallanma var sanki gözüm sürekli orda olduğundan her detayı inceliyorum :) belki lpg deki o milimetrik sallanma normal olabilir ama güzel bi lpg ayarına sokucam tekrar aracı
Şimdilik herşey yolunda çok şükür rahatladım
ALLAH kimseyi çözümsüz sorunla karşılaştırmasın...
maliyeti ne oldu bu isin size ?
sorunun çözüldüğüne çok sevindim temiz temiz bin inşallah :)
Yagmurlu havada atmosferk basinc artar..motora birim zamaninda giren hava arttigi icin bozuk maf sensorubbunu goremez ve motorda rolanti sapitir..rolanti niye sapitir beyinden aldigi verilerle maximum yakit oranini tutturamadigindan ..mafiniz bozuk yeniysede ben dorttane sifir maf aldim hepsinde senin sorunlarini yasadim bir daha degistirdim mafi hersey saat gibi oldu..cin mali cok sahtesi cok