nerde ölçtürdün ??
Printable View
buradaki bi motorcu ustamıza ölçtürdüm bar olarak 12 12 12 10 die söledi ortalama değeri ne olmalı?
Değerler arasındaki fark %15 i geçememli servi sınırı bu. %15 üstü sıkıntılı olduğu anlamına geliyor. Ya kapak ya segman kaçırıyor.
dostum adam akıllı bir yere gidip tekrar ölçtür bence. Çıkan değerler kaideye alınmayacak değerler değil.
99 füme olan araç seninki dimi? makyajsız kasa panujuru olan hani
yok kardeşim eh vti kırmızı bnmki değerler bi daha baska yerde ölçüldü 185 180 180 170 her seferinde ayrı yağyakma yk eksiltme yok demekki hep farklı değer vericek
yani bar olarak 12.42 12.76 .12.42 11.73
10 40 her zike dermandır daya gitsin rahat ol :)
Tam varken neden yarı? Araştırmasını kendin yap, uzun uzadıya yazmak istemiyorum buraya ama yazık ediyorsun aracına başka birşey değil. 0-20sinden 10-60ına kadar yağ denemiş biri olarak söylüyorum bunları.
Sorun sadece itici değil. Belki şuan konusunu açtığın yatak sorunu.
yapmayın etmeyin, 10-60 performans yağı gibi geliyor kulağa ama detaylıca işin içine girince öyle değil
bp'den ziyade castrol 5w40 ideal seçim benim görüşüm
B16 Delsol sahibiyim, şu yazılanlardan halâ ne yağ koyacağıma karar veremedim düzmantık Mobil 10-40 alıyorum yarı sentetik.
Her telden baska calınca insanın kafası karısyor geldi şimdi doğru olanı bul
Vti in kitapciginda yagi yazmiyormu?
yazdığım konunun yada yağ incelik kalınlığının benim araçla bir alakası yokki ben zaten 5-30 kullanıyorum. Ama 10-40 ta koyabilirim 5-30 uygun bulduğum için koydum. 10-40 bence kaliteli bir marka ise her araca koyulabilir yarı sentetik tam sentetik olayı kalkıp aracı 500.000km kullanacaksan ozaman oturur düşünürüm. :icon_tup: bu sitede kalkıpta castrol 10-40 yarı sentetik yağ kulandım aracımda sorun oldu diyebilecek bir adam varmı soruyorum ? yada sen hayatında 10-40koyduğu için aracında zarar oluşan biri gördünmü ? ben gırtlak yüklü 10-40 yağ ile gezen sti biliyorum başka yağ kullanmıyor..
Yari sentetik yagi 500 bin kullanacaksam araci koymam dusunurum demissinde.bende sana sunu soyleyeyim ozaman senden 2.el arac alinmaz.nedenmi aracin uzun vadede saglikli bir arac olmayacak.gunu kurtarsin gibi dusunuyosun.arac kitapcigi ney oneriliyorsa o kullanilir stok motor ici. Kalkip her araca 10-40 koyamassin.
Benim aracada ilk 10-40 koydular sonra 5-40 la degistirdik motor sesi kendine geldi daha iyi ornegi varmi vereyimmi?