User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Airbag isigim sonmuyor ? :@

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Question Airbag isigim sonmuyor ? :@

Selamlar mevcut problemim sudur ki bilgisayara *diagnostic* cihazina baglandigi zaman hicbir hata bulunamiyor airbag ile ilgili fakat aracin kadraninda ariza lambam yanmakta..

Alternatorde sorun yasiyodum araba sarj etmiyodu.Suan bir sikinti yok tamirati yapildi vsvs . Airbag beyni yeterli elektrik alamiyoda ondan dolayimi bir ariza mevcut yada airbag beyni bozulduysa gostermezmi *diagnostic* tespit cihazinda ?

Arac 2000 model Audi S6

aku kutup basi sok vs gibi bir cozum ise yaramamakta alternator sokuldugunde tamirat icin zaten yaklasik 1-2 saat kutup baslari sokuktu..
    - K -

________
    Dr.Ecu

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yeminle araba audimi diye girdim konuya audi olmasa yazmazdım

a5 im varken ben o ışıkdan ne çekdim.. en son kör ettirdim gene bir tümseğe giridm yandı.. audilerde kronikmiş o sorun..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koltuğun altındaki sensörlerden olmasın typerda genelde yolcu koltuk sensöründen yanar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Enes-x Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Koltuğun altındaki sensörlerden olmasın typerda genelde yolcu koltuk sensöründen yanar
    aynen tam orası..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ford Focus aracımızda da aynı sorun vardı. Yolcu koltuğunun altında airbag'lerin soketleri bulunuyor onları biraz sıkılaştırınca sönüyordu.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arızayı sildirince hemen tekrar yanıyor mu ?

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka direksiyondaki airbag kesme zımbırtısı var ondanda yapabiliyor soketi çıkıyor eccık onu kurcala
    bu arada başlığı görünce ozan - sönmüyor ateşimiz dinleyesim geldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok defa söndürdüm bende a5 varken en son elektrikçiye verdim adam yerinide gösterdi sol koltuk altında minnacık bir sensörmüş ona yanıltıcı falan takdı uzun bir süre götürdü bir gün çukura bir girdim gene yandı o ışık.. ben elektrikçideyken aynı dertten muzdarip bir a6 da vardı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ariza kaydi gostermiyoki siliyim silinsin vs arabada hata bulamiyo yani kisacasi bulsa ztn silme *geciciyse* kaliciysa tamirat yonune/degisime gidicem eyvallahta. lanet olasi pislik hatayi gostermiyo
    Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka direksiyondaki airbag kesme zımbırtısı var ondanda yapabiliyor soketi çıkıyor eccık onu kurcala
    bu arada başlığı görünce ozan - sönmüyor ateşimiz dinleyesim geldi
    direksiyondaki airbag kesme zimbirtisi ne kasap ? sonmuyor atesimiz benden sana gelsin ama sonmuyor airbagim olarak dinle

Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok defa söndürdüm bende a5 varken en son elektrikçiye verdim adam yerinide gösterdi sol koltuk altında minnacık bir sensörmüş ona yanıltıcı falan takdı uzun bir süre götürdü bir gün çukura bir girdim gene yandı o ışık.. ben elektrikçideyken aynı dertten muzdarip bir a6 da vardı..
    iyide bende hata kaydi bulunmuyo ki sildiriyim ah sildiriyim sonra isterse 10defa daha yansin beyinde hata gozukmuyo sorun orda zaten..

yeminle araba audimi diye girdim konuya audi olmasa yazmazdım

a5 im varken ben o ışıkdan ne çekdim.. en son kör ettirdim gene bir tümseğe giridm yandı.. audilerde kronikmiş o sorun..
    kronikse eyvallahta suan airbagler allah gostermesin bi kazada aktifmi benim icin en buyuk sorun bu..yoksa aktif olsun yansin umrumda degil kadrandaki airbag lambasi ben canimin derdindeyim kaba tabirle soylemek gerekirse..
    - K -

________
    Dr.Ecu

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfada cok ugrasmistim bu sorunla,kendiliginden söner kasise girince tekrar yanardi.en sonunda bi ozel servis bilgisayara baglayip söndurdu ve bi daha yanmadi.bildigim kadariyla ariza isigi yanarken airbag acilmaz...

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Soket vs kontrol ettiniz mi temassızlık falan olmasın

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

kanka şuna benzeyen birşey hemen netten buldum
    kornaya basıldığı için soketleri yıpranabiliyor. benim passatda da aynı sorun vardı soketi çıkıp duruyordu en son japonla yapıştırmıştım soketi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alfada cok ugrasmistim bu sorunla,kendiliginden söner kasise girince tekrar yanardi.en sonunda bi ozel servis bilgisayara baglayip söndurdu ve bi daha yanmadi.bildigim kadariyla ariza isigi yanarken airbag acilmaz...
    hangi tarafin sensorunde ariza varsa orasi acilmaz yani en azindan eski arabamda oyleydi spor direksiyon taktigim icin airbag ariza yakiyodu arkadan ufak lambayi sokmustum kadranda pert oldu araba sag airbag acildi ama iste benim sorunum acaba nerde derdim o zaten.. kisaca airbag aciliyo acilmasina isik yanarkende hangi airbagler deactive yada atiyorum kafadan airbag beynimi sorunlu flash falanmi yapilmasi lazim kendine gelmesi icin bilemiyorum.. hata vermiyo ariza tespit cihazlari verse zaten sorun cozulcek..

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://resim.yedekparca.com/ilan/561/0c098adf8aa42f252b8da3ffbfc8e043.jpg[/IMG]

kanka şuna benzeyen birşey hemen netten buldum
    kornaya basıldığı için soketleri yıpranabiliyor. benim passatda da aynı sorun vardı soketi çıkıp duruyordu en son japonla yapıştırmıştım soketi
    he tamam kankacim bu direksiyonu sokunce arkasinda bulunuyo direksiyonu sokerken vs ama soyle soyliyim korna cok kullanmam onuda gectim araba 1senedir satilikta ztn durdugu yerde duruyo zaten ne zamanki elektriksel problem yasadim*sarj etmiyomus alternator* ondan sonra belli bi sure sonra airbag isigi kendiliginden yandi..

Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Soket vs kontrol ettiniz mi temassızlık falan olmasın
    hangi birini ediyim ozgur 10tane var..koltuklarin altindakilere bakabilirim sadece o akdar.. dukkandayim ztn simdi bahceye cikip bakcam..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sizde hata kaydı yoksa yani beyinde eror olarak görümüyorsa o zaman sizin olay başka.. soket ise ne yapsanız boş o temassızlık gitmiyor en kral işçilikde yapdık diyorlar 3 ay sonra bir çukura sert bir yere girmeye görün gene yanıyor.. bazen yanmaz yolda giderken bir anda yanar bazen arabayı çalıştırır çalıştırmaz yanar..

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Audide farkli bir sistem olmasin airbag icin? Bu yuzden CEL vermeden AIR BAG isigi yaniyor olabilir. Bizim evolarda misal CEL yanmadanda ACD sistemi hata verebiliyor. Bunun gibi birseyse direk AIR BAG beynine mudahale edip en azindan calistigina emin olunan bir kontrolcu ile degistirilebilir denemek adina.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sizde hata kaydı yoksa yani beyinde eror olarak görümüyorsa o zaman sizin olay başka.. soket ise ne yapsanız boş o temassızlık gitmiyor en kral işçilikde yapdık diyorlar 3 ay sonra bir çukura sert bir yere girmeye görün gene yanıyor.. bazen yanmaz yolda giderken bir anda yanar bazen arabayı çalıştırır çalıştırmaz yanar..
    hata kaydi yok hicbisekilde iste olay baskada olay ne benim czemedigimde o zaten.. ah temassizlik olsn hata versin hic dert degil
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Audide farkli bir sistem olmasin airbag icin? Bu yuzden CEL vermeden AIR BAG isigi yaniyor olabilir. Bizim evolarda misal CEL yanmadanda ACD sistemi hata verebiliyor. Bunun gibi birseyse direk AIR BAG beynine mudahale edip en azindan calistigina emin olunan bir kontrolcu ile degistirilebilir denemek adina.
    lanet olsun farkli sistemide varsa gunes heryerimden ter damladi soketleri kontrol etcem diye,hepside yerli yerinde duruyo.pofff

o zmn beyni baska beyinle degisip yada aktifmi pasifmi(lafa bak ) calisiyomu vs kontrolunu yaptiriyim ..baska sekilde cozulcek gibi degil sensorden kablodan ivirzivirdan olsa eyv diycemde hata kaydi kodu vs hicbisey vermiyoki araba..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşın fotosunu paylaştığı roll connectordendir büyük ihtimalle. Soketlerden olması şart değil yassı film şeklinde iletkenler mevcut bunlar ortalardan biryerlerdende kırılabilir, en garanti soket uçlarını ölçmek yada serviste aynı model bir aracın sargısını takıp kontrol etmek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı semprimena Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşın fotosunu paylaştığı roll connectordendir büyük ihtimalle. Soketlerden olması şart değil yassı film şeklinde iletkenler mevcut bunlar ortalardan biryerlerdende kırılabilir, en garanti soket uçlarını ölçmek yada serviste aynı model bir aracın sargısını takıp kontrol etmek.
    valla servise gidip kontrol ettiricem ama yabanci forumlarda okudugum alternator arizasindan sonra yakanlar alternator tamir edildikten sonra/yada degistikten sonra sondugunu soylemisler hep..

acaba ben suanda sar ediyorum (attim kafadan) 13.45 ama 14.3 gerekli falan bunlami alakali acaba.. cunku durduk yerde sarj etmeme sorunundan sonra bu sorun ortaya cikti..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soketler iptal edilip güzelce sıcak leyim ile düzltile bilinir

denemekte fayda var
    Dr.Ecu AntaLya

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)