2.5 STI dan devlet vergi alıyor. Sen ucuza o gücü alıyorsun. Yok böyle birşey. Bunu sana kim söylemiş ise yalan yanlış söylemiş arkadaşım. Seni vergi kaçırıyorsun diye bağlamıyorlar. Aracındaki teknik değişilik sebebiyle bağlanıyorsun.
Printable View
2.5 STI dan devlet vergi alıyor. Sen ucuza o gücü alıyorsun. Yok böyle birşey. Bunu sana kim söylemiş ise yalan yanlış söylemiş arkadaşım. Seni vergi kaçırıyorsun diye bağlamıyorlar. Aracındaki teknik değişilik sebebiyle bağlanıyorsun.
benim bildiğim; desibelmetre ile ölçüm yapamadıkları için teknik değişiklikten bağlıyorlar.itü'den teknik çizim bile alsan bu sefer başka birşeyden bağlar.her türlü bağlar işte ya :D yeterki canı istesin
Benim eski arabamda Supersprint e laf edince polis. Çağır zabıtayı gelsin test cihazı ile sınırı geçerse arabayı sana devredicem dedim. Sonra sustu adam. Bu sefer cam filmi dedi :)
yapmayın arkadaslar dunya kadar arac var filimli sana bana gelince bağlıyor git işlet ruhsata öde parasını devlete diyor yaptığımız teknik değişiklikten tek kasıtları bu olaylardan mali kazanc elde etmeleri bari bi halt edicekler tam acsalar su işin önünüde hepimiz işletsek parasını verip
Aracında üçüncü stop lambasını söksen bile aynı maddeye giriyor. O ayrı birşey. Ama ben bu güne kadar hiçbir aracımı bağlatmadım. Sadece bir gün bi baktım arabayı yanlış parktan çekmişler. Muayne yüzünden trafikten mendi. O yüzden bağlamışlar. İşi bilirsen konuşmayıda biliyorsan araba bağlatılmaz. Tabi pavyon arabaları ile 1 km den sesi duyulan araçlar hariç.
nasıl konuşmak gerekli peki? kibar konuşuyorum üstüme çıkıyor, tersleniyorum dahada kötü oluyor.. her seferinde arkadaşımı arayıpta babasına telsizden anons geçtirtmesini isteyemem..
bende HKS in TUV ve ISO onayı var :D
Evren her aracın desibel sınırı marka ve modeline göre değişiyor. 3000dd de su ses sınırı denmişse ve aracında bu sınırı %bilmemkac gecmediği sürece muaynen oluyor. Filmlere hafif kusur yazıyorlar ve gene geciyorsun ama polis bağlayabiliyor. Cünki camın özelliğini bozmuş oluyormussun ve bu yüzden muayneden hafif kusurlu olarak görünüyormus. Ama egzoz bi aksesuardır ve aksesuarlarda bi teknik cizim istenmiyor. Ama polis seni her geri muayneye yolladığında 110 lira ödüyeyerek muayneye sadece egzozdan giriyorsun ve tekrar salıyorlar. Ama bunun için emsal dava acmaya hazırlanıyorum. Öncelikli olarak bi polisin bu yüzden durdurması gerekicek. Ve davayı acıcam
Enteresan bir durum olmuş.
Yani ben gürültü çıkarıyorum diye ( bir diğer deyişle belirlenmiş desibelin üzerinde ses çıkarıyorum diye ) bağlanırken yanımdan bir chopperın benden kat ve kat fazla sesle legal olarak geçmesi mantıksız.
Peki muayene istasyonlarında her aracın ölçüm yapılan devirde çıkardığı ses değerleri mevcut mu?
Yanlış anlama seni yermek için yazmıyorum, konu hakkında bilgin var ve öğrenmek için yazıyorum ;)
Valla bende bölge müdürü gelince aklıma gelen her soruyu sormaya calıstım ama son sorunu sormadım aklıma gelmedi yani :) Vardırki ona göre bi limit belirlemişler. Ama içiniz rahat olsun burda sierra cosworth 76 lık düz boru ve sonra 76 lık hks ile silencer takıp gecti. GT35 turbo bi alet öyle düşünün. Ha birde SS egzozlu bi peugeot hiç silencer bile takmadan gecti. Bunları yazmıstım zaten yani limitler oldukca makul değerdeler. Rahatlıkla gecebilirsiniz.
Şimdi muaynedeki tek sorun Türkiyeyi kuzey ve güney olarak ikiye bölmüşler . 07 plaka bir araba istanbulkda muayne olamıyor. Aşağılara inmesi gerekiyor. Onuda düzeltymeye ugrasıyorlar. Devletin ihaleye cıkarırken ki salak sözleşmesi yüzünden böyle bi durum oluşmuş. Şimdide toparlayamıyorlar...
Sırf bu saçma(göreceli) kurallar yüzünden eksoz almaktan vaz geçtim.Yok polisi yok muayenesi.Konu bir teknik değişime,bir de ses olayına bağlanmış.
"Evrenoz" çok mantıklı yaklaşmış.Ben de motor kullanıyorum.Side'den Antalya'ya gidip geldiğimde chopperın eksoz sesi benim bile beynimi oyuyor.Polislerin önünden de 10larca kez geçtim.Hiç problem yok.
Ama aracıma son susturucu taksam 2. geçişte dikkatlerini çekeceğine ve eksozu taktığıma beni pişman edeceklerine eminim :Deli:
Teknik açıdan sakıncası olduğunu düşünürsek.Gidip chip yazdırıyım araca bakalım farkına varabiliyorlar mı?!?
iyiki arabamı satmışım ya..
Ses sınırı 79 desibel o antalyada tüv den geçen sierada silencer varmış.
ya adamlar yurtdısında askeri kargo helikopterini kamyon şasesine oturtup vıp arac yapıyor birde buna ruhsat alıyor bizse hala yok ses cıktı yok teknik oldu bunlarla uğrasıyoruz ya biz hepmi geriden gidicez anlamıyorumki koyun bi kanun ekstra aksesuara sukadar harç ödiceksiniz bizde belge vericez rahat rahat gezin diye hem devlet kazansın hem biz rahatlıyalım