User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Egzoz için TUV onayı almak??

32FT430
    Misafir
    bende silencerli egzoz war corollama takmak istiyorum ama önce ki egzozum dtm stil idi polis tuttu ceza yemedik adam hemşeri çıktı diye şimdi terettütdeyim.silencerli aldığım bu yeni egzozcu corollama taksam acaba tuvtürk'te ve silenceri açıp gezmediğim sürece 1 sakınca olur mu ? antalya kumlucada oturuyorum

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ss lerde kutusunun içinden tüv sertifikası çıkıyor diye duydum nekadar doğrudur bilmiyorum
    Alıntı STeaM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende HKS in TUV ve ISO onayı var

o sertifikalar bunlardan onayı olduğu için caddede dolaşabilirler anlamında değil

tüv,,iso,,vs vs kriterlerinde ve kalitesinde üretim yaptıklarını belirten belgeler.aldığımız malın üretim kalitesi ve üretilen şirketin üretim koşulları ile ilgili bu kuruluşların şartlarını yerine getirdiğini gösteren belgeler

Onur typer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu yaptıgımız degısıklıkler bence dırek bırebır teknık degıl
    bız gıdıp lastık sayısını 5e cıkarısak mesela bu teknıktır motor degısıosa teknıktır bız varolanın yerıne baskasını takıoruz ama tabı hep 32den carpılıoruz kımseye laf anlatılmıyor polıs ben tuvu bılmem dıor
    e neden o zaman tuv geldı bana ıslı degıl dıe ceza yazıosan demekkı bu ıslenır e onada yok ısleyın vergısı neyse verelım onada yok ulkeye sokarken herseyın parasını legal alırken ne gusel uygulayınca ıllegal kanunlar cok ılgınc trde Bence ya bı twde bırlık olup program yapalım yada ayaklanalım artık yapcak bıse kalmadı cunkı

palios
    Misafir
    aynen haklısın onur bunlar ztn her gıren cıkandan vergı alıyorlar..napıcaz alıp eksozu duvara asıp bakacazmı.fatura kesılıo bu seylere.takınca ses cıkarıomus.ozmn yasakla ıthalatını kurtul dimi.işletmekte mantıksız yıne bıze gırıo alırken vergı tkarken vergı..kulak arkası bile kalmadı walla....

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vergisi ödenen malın yasak olması bir hayli saçma geliyor kulağa...
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüv türk araç muayene istasyonlarında headers olmadığı sürece bis orun çıkmıyor ama zaten subarı-evo vs gibi araçların orjinalinde headers olduğu için bi sorun çıkartmıyolar egzoz-cam filmi vs gibi şeyler birşey demiyolar.akdeniz bölgesinde tüv türk araç muayene istasyonlarının bilgisayar sistemleirni yaptığım için biliyorum.genellikle trafik seti vs gibi ve far ayarı araç amartisör yüksekliği gibi şeylerde çok tedbirli oluyolar.ha birde lastiklerin iyi olması şartı

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen far ayarı tam olan xenon lu bi arkımın aracı tüvtürk den geçmedi. .. Tr'de malesef herşey çok saçma... ithal edionuz madem vergisini de alıorsunuz nie kullanımını yasaklıyorsunuz.. ondan sonra tr gelişen ülke yok bilmem ne.. hükümetler yasalar kendi halkına anca eziyet etsin versin küsküyü... Kore'de herşey serbest sadece hız yasak (şehir içinde) kameralar olduğu için :S kasıntı bir durum ama kore'de millet şehirlerarası yollara çıkıyor yarışmak için ..tr'de de böyle olsa yaa
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Acaba hangi markalarin onayli ve TUv den geçebilir egsoz urunleri var...?
    :ramo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuv bıraz sacmalamaya basladı gecen hafta 94 model c180 mercedes goturdum şile istasyonuna sürekli gittiğim istasyon burası sol far hafif kusur derecesınden daha fazla bozukluk oldugu için muayne tekrarı ıstediler 2 gün sonra 98 model megane coupe götürdüm dalgınlığa geldi sagına soluna bakmadım sorun yok dıye orda bıraz ınceleme fırsatı buldum aracı sol aks körüğü yırtık camurlugun içi oldugu gibi yag olmus karter tapasından yag sızıyor sanzumanda ufak bır yag sızıntısı var basımdan assa kaynar sular döküldü muayneden gecmek gibi bir hayal kuramaz oldum o an bari içeri alsınlarda aracı en azından bir liste yaparlar bende eksikleri görmüş olurum diye aracı içeri aldılar başladım beklemeye 15 dk sonra aracı cıkardılar muayneden gectiniz diye bune pehriz bune lahana turşusu..
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    :s buyur burdan yak :/
    :ramo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o sertifikalar bunlardan onayı olduğu için caddede dolaşabilirler anlamında değil
    tüv,,iso,,vs vs kriterlerinde ve kalitesinde üretim yaptıklarını belirten belgeler.aldığımız malın üretim kalitesi ve üretilen şirketin üretim koşulları ile ilgili bu kuruluşların şartlarını yerine getirdiğini gösteren belgeler
    yanlışınız var.belgede aynen şöyle yazıyor;

T.C.
    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    Mühendislik Fakültesi
    Kimya Mühendisliği Bölümü

Benlioğlu otomotiv tarafından yapılan başvuru .........

Egzost gazı emisyon ölçümlerinde İngiliz yapımı standart Sun Engine Analyser ölçüm cihazı,gürültü ölçümlerinde ise ISO 9001 belgeli Almak yapımı Testo 816 marka,fabrika kalibrasyonlu ve 30-130 leq dBA duyarlı standart test cihazı kullanılmıştır.

TABLO.... (limit değerlerin hepsi altında hatta bazı değerlerde orjinal egzosdan bile daha iyi değerleri Supersprint'in)

(Yukardaki tabloda sonuçlar yazıyor)
    Yapılan ölçümlerin sonuçları gözönüne alındığında gerek standart gerekse Supersprint marka egzost takılmış arabalarda emisyon ve gürültü sınır değerlerini aşan bir durum tespit edilememiştir.Bulunan değerler 2872 sayılı Çevre kanununun 8. maddesindeki kirletme yasağı ile ilgili hususlara ve ayrıca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30. maddesinin (b) bendindeki hükümlere uyumluluk göstermektedir.

Ayrıca italyan Supersprint marka egzost aksamlarının kataloglarının ve Alman Motorlu Taşıtlar Birim(German Motor Vehicle Department)-KBA in Flensburg tarafından verilen onay belgelerinin incelenmesi sonucunda söz konusu egzost aksamlarının uygunluk belgesinde listesi verilen araçların orijinal aksamı mahiyetinde olduğu ve Teknik değişiklik Sınıfına dahil olmadığı görüşünde olduğumuzu saygılarımızla arzederiz.

Uzman Ülkü Yazgıç
    Çevre Mühendislik Bölümü

Prof. ilker Kayadeniz
    Kimya Mühendisliği Bölümü

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerçekten saçmalamaya başladı tüv aracımın herşeyini yaptırdım sorun yok bana göre.aracı muayeneye soktum diğer taraftan alıcam dediler aracınızı kaldı,tabi apışıp kaldım.daha sonra sordum neden dolayı kaldı kornadan dolayı(bu arada kornam orjinal stabel)ahengi bozukmuş kağıdı aldım baktım.korna ağır kusur motor no okunamaması hafif kusur buyur burdan yak......

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakında onlarda pes eder iş eski sisteme döner

aca-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerçekten saçmalamaya başladı tüv aracımın herşeyini yaptırdım sorun yok bana göre.aracı muayeneye soktum diğer taraftan alıcam dediler aracınızı kaldı,tabi apışıp kaldım.daha sonra sordum neden dolayı kaldı kornadan dolayı(bu arada kornam orjinal stabel)ahengi bozukmuş kağıdı aldım baktım.korna ağır kusur motor no okunamaması hafif kusur buyur burdan yak......
    Kornadan arkadasımda kaldı sadece Ankara'ya özgü deil stabeldi oda geçmedi

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STeaM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende HKS in TUV ve ISO onayı var
    Pdf olarak paylaşsak ne güzel olurdu

99-2000 senesinde BTG süper sprint için yazı veriyordu 2 sayfa, ama sonra vermemeye başladırlar.

Net ve ksein bir şekilde biliyorum. Kulaktan duyma filan değil, bir arkadaşımız, aracın üzerindeki egzozun aynısından sıfır alıp arabada egzoz takılı iken teknik üni. ye gitti sıfır üzerinde ve araç üzerinde birkaç test sonuçunda gerekli yazıyı aldı.

enfazla 500TL gibi birşey tutu,
    Modifiye işlenmesi yasak ama poliste abartı egzoz diye ceza kesen bir zihniyet, aracın teknik çizimini resmi şekilde yapabilen biri olsa hiçbir sorun olmaz.

Ama muamelecilerin %90nın bildiği iş nasıl muaneden geçer ve alım satım, egzoz ve teknik çizim 600-700TL arası bir şey tutar.

Net bir şekilde yazıyorum eğer bu işlerden anlayan ve hakkını vererek takip edecek biri var ise hemen numarasını bana pm atsın.

Teknik çizim %100 resmi bir sonuç çıkarmaz ama polis görünce çekinir....

Sonuçta geçen ceza yedim. EHLİYET VE RUHSATI MOTORLU POLİSE VERDİM VE ADIMI SOYADIMI EHLİYETE BAKMASINA RAĞMEN SAÇMA SAPAN YANLIŞ YAZDI, bunlara emanetiz...........

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aca-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kornadan arkadasımda kaldı sadece Ankara'ya özgü deil stabeldi oda geçmedi
    çift stabel korna bağlı aracta baya gectim muayneden..
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence ana sorun turkiyede yasıyor olmamız devlet zıhnıyetı ve uygulama her olayda oldugu gıbı modifiye olayındada tam turklere özgu daha neler var bılmedıgımız basımıza geldikce sasırıp kalıyoz ha tabi birde işini bilen memur zihniyeti ...

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herşeyim tam aracım yere basık fa korna xenon far arkalar cam filmi herşey var sadece egzosdan kaldım 60mm düz boru otto silencer takılı olduğu halde gurulduyordu