Lambada durduğumda saçma bir şekilde stop ettikten sonra debriyaja bastığımda ( her zaman değil ama birkaç kere oldu ) bir silkeleme olup çalıştı sonra stop etti sonra tekrar çalıştı :D
Printable View
Lambada durduğumda saçma bir şekilde stop ettikten sonra debriyaja bastığımda ( her zaman değil ama birkaç kere oldu ) bir silkeleme olup çalıştı sonra stop etti sonra tekrar çalıştı :D
Cevaplar için teşekkürler beyler, bi halta derman olmayacak bi sistem oldugunu biliyordum zaten :) Titiz adama göre degil, Allahtan kapatabiliyorum, ki keşke komple kapatabilsem.
Bazen sinir edebilir insanı.
Geçen gün evin orda akşam kadının biri C4'ü kaldırıma çıkarmak için uğraştı. Araç kaldırıma çıkarana kadar 4 kere stop etti. Her gaza asılıp frene sert bastığında durdu araç. Ben izlerken sinir oldum :D
Ya turbo bekleme olayı yalan yada ss..
Yetkiliden bende ss'nin motoru tam durdurmadığına dair bilgi aldım.Artık umrumda da değil gittiği yere kadar..
Daha önce de yazıldı çizildi;
http://www.techturkey.com/forum/asir...ml#post7588818
Alıntı:
Stop&Start sistemli turboşarjlı araçların neredeyse tamamında turbo ball-bearing'dir. Yani mil yatakta klasik journal-bearing turbolar gibi yağ filmi üzerinde değil, ufacık bilyalar dizisi üzerinde döner. Bu yüzden yağ besleme rakoru da journal-bearing turboların yarısı çaptadır zaten. Yağlama ihtiyacı çok daha azdır. Bu sebeple yağ akışı kesildiğinde de bir süre daha sorunsuz döner.
Isı blokajından kilitlenmeyi önlemek için de çoğu Stop&Start sistemli araçta stop halinde bir süre daha ilave devirdaim sağlayan elektrikli su pompası da mevcuttur.
Aküsü özeldir, daha yüksek CCA değerine sahiptir.
Marş motoru özeldir, ısıya ve yüke daha uzun süre dayanıklıdır.
Alternatörü özeldir, aküyü hızla şarj eder.
Yani düşünüyorlar, es geçmiyorlar üreticiler.
arabayı her çalıştırdığımda s&s iptal tuşuna basıyorum ...
bence sistem araç çalıştığında deaktif olsa kullanıcı istediği zaman açsa daha güzel olur ...