bu konuyu dün okuyup koyayım antifirizi dedim olmadı . dondu.
Printable View
bu konuyu dün okuyup koyayım antifirizi dedim olmadı . dondu.
20 yıl Alaska'da yaşadım.
Önce git bir bidon anti freeze al. En az 3 litre olsun, 4 daha iyi olur.
Evdeki sıcak su musluğuna hortum tak, sonra da radyatör kapağını açıp hortumun diğer ucunu içine sok.
Sıcak suya acıma. Radyatör hortumları ısınana kadar o su aksın.
Bu arada aküyü şarj et. Jumper cable olur, trickle charger olur, ama şarj et. (şarz etme)
Anahtarı "on" konumuna getir. Hararet göstergesi kımıldarsa motoru çalıştır. Sıcak su hala akıyor olsun.
Bu şeklide 15 dakika kadar çalışsın. (çalışırken aküyü şarj etme)
Ardından motoru kapat, suyu da kapat, radyatörün alt tapasını sök, iyice boşalana kadar bekle.
Radyatör tapasını yerine tak, elindeki anti freeze ile doldur. Üzerini su ile tamamla.
Radyatör kapağı bir kenarda dursun, motoru çalıştır, termostat açılana kadar bekle. kalorifer açık olsun, ama fan en düşük seviyede olsun. Termostat açıldığında radyatördeki seviye düşecektir. Üzerini su ile tamamla.
Sonra radyatör kapağını tak, hortumu topla, boş bidonu çöpe at, ellerini yıka, bir kahve koy, için rahat olsun.
valla bende bu konudan sonra indim baktım silecek suyu donmuş , motor suyundan emin olamadım borular yumuşaktı , bidon kapağı donuk olduğu için açamadım çağreyi sallamakta buldum ondada belli olmadı
bende 5 dk marş bastım stop edip eve çıktım :D
Dün akşam 1972 model pazar günden beri yatan mercedesimi havalar çok soğuk bira çalıştımak istedim.Tek marşta alarak beni ne kadar sevdiğini anladım.Aracımda -10 dereceye dayanıklı antifiriz var ve bakımlarını yaptıgım için beni üzmedi.
cok eskiden benimde başıma gelmişti. çekici ile arabayi sanayiiye goturup altına soba kurmuşlardı. işin kötü tarafı bende marşa basmıştım. ve radyotor catlamıştı sadece. blok tapaları vs.. duruyordu. ama donmuş bi şekilde bekletilmesi cok daha zarar verecektir. hemen çözülmesi gerekmekte.
antıfırız herzamna koyulmalıdır. sadece sogukken degıl. antıfırız hem paslanmayı engellıyor dıye bılıyorum cunku normal su camur gıbı cıktı arkadasın arabasından antıfırız koymamıs eskı sahıbı
Olay 2 gün önce başıma geldi aracımı kapalı bi yere çektim ve radyatör kapağını açtım 1 gün orda beklettim bu arada radyotör kapagını açmamın nedeni içerde eriyen buzun basınc yapmasını engellemekti.Ertesi gün 4 litre mavi antifirizle aracın yanına gittim kirkoyu vurdum radyotördeki suyu boşalttım ve antifirizi ekledim marşa bastım calıştı hiç bi sorunda yaşamadım ama kesinlikle radyotör kapagını açık bırakın.
Ortalama kac litre sivi aliyor binek araclar bilginiz varmi
İyi cevap :)
Benim de bir sorum var, yazın aracım su eksiltiyordu kapak açıldı taşlandı conta değişti vs sonrasında 5 bin km yaptım eksilme yoktu. Fakat geçen gün cam suyu koymak için açtım ve 1 parmak eksildiğini farkettim. Şimdi bu durum, antifrizin sıcakla genleşip soğukta büzüşmesiyle alakalı mıdır, yani antifrizim eksilmedi ama havalar aşırı soğuk olduğu için mi durum böyle, yoksa arabam eksiltti mi?