User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kamber ayarı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kamber ayarı

Arkadaslar merhaba bi arkadasim cruze sine kamber ayari yaptirmak istiyo normal bi rot balans ciya gittigimizde bunda dingil var salincak yok kamber olmaz diyolar ama internetten bakiyoruz yedek parcacilarda cruze salincak satiliyo gozukuyo . Yardim edebilcek bi bilgisi olan varmi bi yardim edebilirmisiniz

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resimlerden bakabildiğim kadar cruze arka süspansiyon tasarımına baktım, kamber ayarı yapılabilecek gibi durmuyor. Bence ustanız haklı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı empo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Resimlerden bakabildiğim kadar cruze arka süspansiyon tasarımına baktım, kamber ayarı yapılabilecek gibi durmuyor. Bence ustanız haklı.
    Tesekkur ederim ilgilendiğiniz icin

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fabrikasyon kamber değeriyle ilgili sıkıntımı var yoksa görünüş içinmi istiyorsunuz?
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fabrikasyon kamber değeriyle ilgili sıkıntımı var yoksa görünüş içinmi istiyorsunuz?
    Surtmuyosa sikinti var dedik ofset jant takdik eyupden edirne kapiya gidene kadar camurlugun boyasini kaldirdi dizel araba gibi girrr girrr surte surte gittik onun icin hafif kamber gerekiyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada ben direkt olarak arka tekerlere göre baktım. Mesajımı on tekerlekler için algılamayın..
    Ayrıca çok isteniyorsa arka tekerleklere de bir miktar kamber verilebilir ancak bunu buradan yazmıyorum zira aklımdaki yöntem ile yapmak çok çok tehlikeli. Görüntü için göze alınacak iş değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada ben direkt olarak arka tekerlere göre baktım. Mesajımı on tekerlekler için algılamayın..
    Ayrıca çok isteniyorsa arka tekerleklere de bir miktar kamber verilebilir ancak bunu buradan yazmıyorum zira aklımdaki yöntem ile yapmak çok çok tehlikeli. Görüntü için göze alınacak iş değil
    Dingil ısıtma isleminden mi bahsediyorsunuz

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke istanbula kadar gelmişken Sanko Sanayide Murat Ralliye uğrasaydınız bir şekilde halledilirdi.

Ben Puntonun kamber verilmez denen arkasına -3.5 kamberi orada verdirtmiştim.

Sonra Pro Ceedde de coilover vs olmamasına rağmen önlere kamber vermişlerdi.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaynağa, ısıtmaya göre benim söyleyeceğim 'belki nispeten' daha güvenli olabilir. Ancak kesinlikle tavsiye etmiyorum. İşlemden sonra hemen olmasa da ansızın vida/somun kesilebilir yada bükülebilir. İllaki yapacaksanız bile orjinal olandan daha uzun ve dayanıklı vida/somun kullanın.

Bu resimde yuvarlak içine aldıgım bölgedeki parçada 4 tane cıvata somun ikilisi var. Parçanın resminde ekliyorum;

Bu parçayı süspansiyon sistemine bağlayan 4 cıvatanın üstte kalan 2sini normal, alttaki ikisinide ihtiyaca göre gerekli sayıda pul vs koyarak daha uzun cıvata ile takarsanız kamber elde etmiş olursunuz.
    Dip not; eklenecek pul vs sayısına göre parçanın üst kısmında hafif eğme şeklinde tadilat gerekebilir. Ancak kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yaparsanız sizin sorumluluğunuzdadır.

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaynağa, ısıtmaya göre benim söyleyeceğim 'belki nispeten' daha güvenli olabilir. Ancak kesinlikle tavsiye etmiyorum. İşlemden sonra hemen olmasa da ansızın vida/somun kesilebilir yada bükülebilir. İllaki yapacaksanız bile orjinal olandan daha uzun ve dayanıklı vida/somun kullanın.

Bu resimde yuvarlak içine aldıgım bölgedeki parçada 4 tane cıvata somun ikilisi var. Parçanın resminde ekliyorum;

Bu parçayı süspansiyon sistemine bağlayan 4 cıvatanın üstte kalan 2sini normal, alttaki ikisinide ihtiyaca göre gerekli sayıda pul vs koyarak daha uzun cıvata ile takarsanız kamber elde etmiş olursunuz.
    Dip not; eklenecek pul vs sayısına göre parçanın üst kısmında hafif eğme şeklinde tadilat gerekebilir. Ancak kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yaparsanız sizin sorumluluğunuzdadır.
    porya kafasının altına pul koyulursa yüzde 99 o vidalar keser bencede denemek bile sakıncalı...

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende kesme yapmamıştı, hem de gülle gibi 9 offset keskin jantlarla...

Ama nolmuştu, ayda bir porya bilya dağıtıyordu araba

Sıkıntılı işler kısacası kamber kiti falan olmayınca.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde sağ arka dağanık bilya bakıyodum tam =)

https://www.ucuzyedekparcam.com/ARKA...J,PR-8907.html

yavuz abi taşıyıcıya düzgün basmayacağı için allahtan birşey olmamış yani..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende kesme yapmamıştı, hem de gülle gibi 9 offset keskin jantlarla...

Ama nolmuştu, ayda bir porya bilya dağıtıyordu araba

Sıkıntılı işler kısacası kamber kiti falan olmayınca.

Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    porya kafasının altına pul koyulursa yüzde 99 o vidalar keser bencede denemek bile sakıncalı...

Daha önce denemedim, bizzat deneyen de görmedim. Süspansiyon tasarımının resimlerine baktım. En kolay söylediğim gibi yapılır. Ha değer mi o riski almaya, değmez.

Benim canım tatlı ben yapmam almam öyle bi riski. Yapmayın risk almayın diye tavsiyede ederim.

Büyük ihtimalle ya bilye falan dağıtıcak ya cıvatayı eğecek yada direkt kesecektir bana göre. 3 5 günde olacağını sanmam ama bi araba hergünde diken üstünde kullanılmaz ki Mazallah yolda yüksek süratte falan keser cıvatayı abartmıyorum direkt olarak tekerleksiz kalırsınız (ne jant ne lastik ) Sonrasını düşünmek bile istemiyorum.

Bu söylediklerimden sonra da görsellik için yapan olursa suç benden gitmiştir yani ne diyeyim.

@Tayfun-E30 istenilirse pul yerine farklı şeyler de kullanılabilir (spacer gibi cnc'de açılı şekilde üretilip taşıyıcıya düz bastırılır) ama kişisel olarak, uzman bi makine mühendisi hesabını yapmadığı sürece, hiçbir şekilde güvenemem yani.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Cruze'a vossenler takılırken ordaydım bende.. Jantın içinden aldırma payı yok mu hiç?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Keşke istanbula kadar gelmişken Sanko Sanayide Murat Ralliye uğrasaydınız bir şekilde halledilirdi.

Ben Puntonun kamber verilmez denen arkasına -3.5 kamberi orada verdirtmiştim.

Sonra Pro Ceedde de coilover vs olmamasına rağmen önlere kamber vermişlerdi.
    Zaten istanbuldaki amacimiz murat ralliydi ama olmuyo dediler verilmez dediler yolladilar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklı olarak sorumluluk almak istememişlerdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aile arabasi oldugu icin bole bi riske degmez diye dusunuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cruze'a vossenler takılırken ordaydım bende.. Jantın içinden aldırma payı yok mu hiç?
    O arac bizim hatta balansciya gitmisdik o degil baska bi cruze bu icine hic bakdirmadik dogrusu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklı olarak sorumluluk almak istememişlerdir.
    Olmuyosa olmaz fazlasina gerek yok zaten

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)