XSi Nickli Üyeden Alıntı
Selam, internette baktim sanziman icin (gm 5l50e) dexron 3 standardi ongorulmus. Atf 320 uygun gorunuyor.
Rengin degismesi her otomatik sanziman icin normal deniyor, onemli olan yagda cok partikul varmi (parmak ile hissedilen) ve yanik kokusu varmi?
Yanik kokusu varsa balatalar bitmis demek sanziman acilip asinan parcalar yenilenmeli.
Yoksa atf320 ye gore 1 tik daha yuksek koruma ve genis vizkosite araligina sahip "multivehicle atf" grubu yaglardan kullanabilirsin. Bu yaglar geriye donuk dex2 ve dex3 yerine kullanimi oneriliyor.
Ben 2003 hyundai sonata icin uygun fiyatli gulf multivehicle atf ile yagini yeniledim, sanziman yag sogutucu hortumlari sokup 9 lt yag degisimi ile yagi tamamen yeniledim.
Birde sanziman filtresini degistirebiliyormusun senin sanzimanda? Benim filtre degismeyen sanziman icinde degismiyor o yuzden hortumun ustune hat tipi sanziman filtresi ekledim. Ozellikle filtreyi ekleyince benim sanziman baya iyilesti.
Geri vites vuruntulu ve gecikmeli gecerdi yag degisimi ve filtreden sonra geri vites gecisi dahi duzeldi.