İşi ustasına yaptırmalısın bunuda unutma tabi..
Printable View
İşi ustasına yaptırmalısın bunuda unutma tabi..
Ok sorununuz yazilimdan sonrami oldu diye sormaliydim kusura bakmayin...bende thp ile cok ugrastim...arkadasin yazdigi tum sikayetler bendede vardi..senteden tutta aklina neresi gelirse arabanin buji bobin selenoid elektrovana debriyaj vanos vs. Hepsini degistirttiler bana..sonrasinda yazilimi ismi sayilir baska bir kisiye yaptirdim aorunlarim devam etti..yine arabada bazi seyler degisti..tam satacakken son bir umutla 3. Yazilimi denedim tum sorunlarim bir anda yok oluverdi yani yazilimdanmis butun olay..boyle bir olay yasayincada atladim hemen ark. Yaziliminida kontrol ettirsin diye...
Gelişme varmı? Problem giderildimi? Bizimkide gazı bitmiş şahin doğan gibi gaz yemiyor pır pır yapıyor. genellikle ısınınca oluyor.
birde vvt sensörü varmış galiba ondan yapabilirmi? Motordaki yüksek basınç pompası değişti acaba depodaki pompa'dan yapabilirmi?
Oncelik sente gibi gorunuyor sonrasinda bobin,buji kontrolu sart.cozum icin 207 rc,gt konusunda oldukcu deneyimli arkadaslar var istersen bir danis derim thp ustasi mehmet turhat in bu konu hakkinda mutlaka bi görusu vardir.nicki m.turhat olmasi lazim.insallah cozulur.
Bursada yaşıyosun sanırım ya İstanbul paşaoğluna götür yada Antalya Mehmet ustaya başkasına elletme hem vaktine hem parana yazık olur başka yerlerde..
konuyu yeni gördüm..sorunlar devam ediyormu etmiyormu bilemiyorum ama bende bikaç ilave yapayım dedim..
thp motorlar yapıları gereği malesef çok fazla krum bağlıyor..emme subabları tıkanacak haddeye gelebiliyor.ilk etapta motor üst kapağı açıp subab temizliği,emme port temizliği(polish) yap.sonrasında bir daha krum ile uğraşmamak içinPCV iptali yap.
Aracın km si yazmamışsın.üst kapak söküldümü gerekli temizlik yapıldımı yazmamışsın.bu şekilde çözüme zor ulaşırsınız.
bobin ve bujilerde sıkıntı olsa kesme ve patırdama yapar..ayrıca ivmelenmeyi düşürür.
Turbo wg ayarı çok önemlidir.eğer ayararsızlık yada civatası gevşemişse P0299 (düşük basınç),P2263 yada P2262 hatası alırsın.. 2263 ve 2262 doklarının anlamı genelde elektronavana vvt 1922 v6 kodlu parça cortlamış demektir.
Kendi imkanların ile ucuz bir elm327 obd2 cihazı+ Torque pro programı ile araçın afr-boost-iat değerlerine rahatlıkla ulaşabilir hatta vuruntu kontrolü bile yapabilirsin..
stok yazılımda con 0.7 peak 1.0 bar basınç değerlerini görmen gerekir.bence ilk önce bu değerleri stok yazılımda gör.aracın temelinde sorun olmadığını anla akabınde yazılım yüklersin.
herşeyden önce THP motordan anlayan bi ustayla çalış..senin ve babanın bakmasıyla olacak işler değil.herşeyden önce thp motor tecrübe ve bilgi ister.
istanbulda güzel ustalarımız mevcut tabiki ama işin piri mehmet turhat dır.
Sorunu çözdüm ; sıkıntıyı çözmek için denemediğim yol kalmadı ;
benim sıkıntım aracımın gitmemesi yada gazı yememesi değildi ;
benim tek sıkıntım araç alt devirlerinde bir kerkinme bir gaz yememe yersede bir anda yeme gibi bi sıkıntı vardı ;
ilk yaptığım sey sprintboosterı soktum bi baktım düzeldi gibi oldu ama tam düzelmemişti ;
sonra yolda giderken biranda sangur sungur ses geldi üst devirlerde biseey yok alt devirlerde aracı kaldırırken falan cok ses yapıyodu metalin birbirine sürtmesi gibi ;
ustaya götürdüm oda bi baktı etti falan sesi ne duymak için dur kalk yaptık sürekli paldır güldür bisey oldu altta :D
lifte bi kaldırdık sanzuman orta takozu ortadan
ikiye kırılmış ; araçtaki butun o kerkmeler geçti;hazır lifte araç kaçak göçek bakarken ahanda ne görelim egzos manifoldunun olduğu yer is olmuş üstten yağ kurumuş gibi gözüken yer alttan baktığımızda bildiğin yanmış gibi gözüküyor hemen manifoldu çıkarıp hem saplamalarını hemde contasını değiştirdim ;+ olarak madem araç liftte turbonun hava emisiyle egzos housing kısmının birleştiği noktadada ufak bir siyah is vardı hemen orayada müdahale edelim diyerek egsoz housingin saplamalarına baktırdım zaten 3 adet saplama var adam gibi 1 tanesi hiç yok ne olduysa tutmuyor oynuyor :) hemen yeni saplamalarla sıfır hale getittirdim ;
Allah razı olsun "dr.ecu bursa Semih'ten" manifold ve turbo egh'ye dokunmama yardımcı oldu en azından fikirlerini esirgemedi saolsun fikirleride işe yaradı ;
En büyük sıkıntım aracın arıza vermediğiyle alakalıydı çünkü bi sıkıntı var ama nerde sorusu hakimdi allaha şükür sorunum kalmadı
aracım fişek gibi oldu ;
Buda herkese hem ders hem fikir olsun ; Rc'ciler kalkışta aracın gaz yememesi yada kerkme durumları varsa ve hata uyarısı yoksa luften sanzuman takozunuza bakın ah o takoz ah :)
Forum ahalisine fikirleri ve bilgilerini esirgemediği için teşekkür ederim..
Gozun aydin hocam, biraz bekletti seni ama degmistir umarim. Gule gule kullanirsin ins
Gözünaydın çok geçmiş olsun..:)Toplam maliyet ne kadar oldu peki..?
Eyv saolun , valla mahvetti beni ya ;) ara ara bulamadim biturlude sorunu oyaladi beni bayagi :) nazlandi biraz :)
Tesekkur ederim gecti gitti bidahada gelmesin boyle sorunlar :) toplam maliyet bana 1000 civari bi rakama malodu o parayla guzel mfic alirdim ;) gitti paralar :(