User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Kalorifer Rezistansı (kalorifer motor direnci)

MehmetOrkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kalorifer Rezistansı (kalorifer motor direnci)

Konuyu nereye açayım bilemedim, yanlış yerde ise yönetici arkadaşlar taşırsa sevinirim.

Arkadaşlar dün 2006 corollamızın kaloriferi çalışmadı sadece 4. seviye çalışıyor.

Abimle sigortaları, anahtarı ve kalorifere giren kabloları tek tek kontrol ettik şase ve güç geliyor arada ki röle de tık tık ediyor çalışıyor. En son kalorifer fanına giren aşağıdaki parçayı söktük ve ucundaki (direnç,diyot,sigorta gibi birşeye benzeyen ) parça çalışmadığını anladık ayaklardan kısa devre verdiğimizde tüm seviye güzelce çalıştı. Bizde şimdilik kısa devre yaptırarak çalıştırıyoruz. Acil bir şekilde bu parçayı bulup geri takmamız gerekiyor tesisata zarar vermemek için. Bilen birisi var mı ? veya muadil olarak ne takılabilir. Son soru bu parça nedir ?.

RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arızalı parça tespiti gibi adını da soğru tespit etmişsiniz

Toyota yedek parça satıcılarında Kalorifer rezistansı diyerek o parçayı satın alıp değiştirebilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eren abi parçayı tamir etmek istiyorum boşuna masraf olmasın diye . Bu ucundaki parça nedir anlamış değilim, biriside ısı direnci diyor buzdolabı tamircisinde bulabilirsin dedi oraya da bakacağım.
    RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üzerindeki değer okunuyormu?

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer malzeme bulursunda sağlamındaki ohmajın ne olduğunu bilmeden o işe girişmen pek sağlıklı olmayabilir. Parça pahalı bir parça değil. Toyota özel tarife uyguluoyrsa o ayrı tabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üzerindeki değer okunuyormu?
    172KR1
    54301 veya 51301

2 satır yazı yazıyor bu şekilde. Eğer istersen orjinal fotoğrafınıda koyabilirim abicim

Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzer malzeme bulursunda sağlamındaki ohmajın ne olduğunu bilmeden o işe girişmen pek sağlıklı olmayabilir. Parça pahalı bir parça değil. Toyota özel tarife uyguluoyrsa o ayrı tabi
    Aynı değeri bulmak için uğraşıyorum olmazsa alacağım zaten mecburen.

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektrıkcı halleder 5 dk işi var o tamirin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çevrenizde elektronik parça satan biryer var ise 170-180 derecelik termal sigorta diye isterseniz verirler. 1 TL lik basit bir sigorta uzun süreli çalıştırmalarda bozuluyor genelde iki ayrı polo da değiştirmiştim aynı parçayı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 34btr1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektrıkcı halleder 5 dk işi var o tamirin
    Abicim düzce de usta bulmak zor, adamlar bu nedir diye bakıyor anlamıyorlar. Ben bu ürünün ne olduğunu bulabilirsem kendim lehimleyeceğim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mega Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çevrenizde elektronik parça satan biryer var ise 170-180 derecelik termal sigorta diye isterseniz verirler. 1 TL lik basit bir sigorta uzun süreli çalıştırmalarda bozuluyor genelde iki ayrı polo da değiştirmiştim aynı parçayı.
    Dediğin gibiymiş ve tam adı TERMİSTÖR SİGORTA mış. Bizim arabalara 170 derece yeterlimi acaba amper işlemi de varmı ?

170 derecelik termistör sigorta arayacağım şimdi.

Benim numalalar
    172KR1
    54301 veya 51301

Bunun açılımı nedir acaba ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MehmetOrkun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğin gibiymiş ve tam adı TERMİSTÖR SİGORTA mış. Bizim arabalara 170 derece yeterlimi acaba amper işlemi de varmı ?

170 derecelik termistör sigorta arayacağım şimdi.

Benim numalalar
    172KR1
    54301 veya 51301

Bunun açılımı nedir acaba ?
    Tahminimce başındaki koda göre 172 derecelik fakat 180 yada 200 e kadar takılabilir sorun olmaz çünkü dediğim gibi ordaki dirençleri fazla ısınmaktan korumak için koyulmuş bir sigorta.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mega teşekkür ederim , artık bunun üzerine araştırma yapayım inşallah düzce de bulurum.

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hondalarda o dedigin parcayi biliyorum bobin gibi oluyor kalorifer motorunun bulundugu haznede siyah 4 pinli bir parca toyotada da farkli olacagini sanmam kocaeline gelirsen yardimci olurum

SNCKTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende cok ugrasmıstım musterı aracları ıle buyuk elektrık elektronık satan yerlerde vardır dırenc kendın lehımle degıstırebılırsın sakın kalın tel koyup helımleme tesısatta yanmalar olur arac bıle yanabılır elektrık yangını cok kotu bırsey yada sıfırını al

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pcvirus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hondalarda o dedigin parcayi biliyorum bobin gibi oluyor kalorifer motorunun bulundugu haznede siyah 4 pinli bir parca toyotada da farkli olacagini sanmam kocaeline gelirsen yardimci olurum
    Teşekkür ederim abicim oraya gelme şansım yok, kaç derecelik takmalıyım sizce ?

Alıntı SNCKTR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende cok ugrasmıstım musterı aracları ıle buyuk elektrık elektronık satan yerlerde vardır dırenc kendın lehımle degıstırebılırsın sakın kalın tel koyup helımleme tesısatta yanmalar olur arac bıle yanabılır elektrık yangını cok kotu bırsey yada sıfırını al
    Direnç değilmiş bu termik sigortaymış, ama kaç derece onu bilmiyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)