User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tekrarlayan devirdaim arızası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tekrarlayan devirdaim arızası- 1.4Tfsi Caxa

Merhabalar
    Audi a1 122 stronic kullanıcısıyım, aracım yaklaşık 25bin km aracın termostatı 90 a geldikten sonra sag önden vızlama(kulak tırmalıcak kadar) sesi gelmeye başladı, yetkili servis başta mekatronik arızası dediler, daha sonrasında devirdaim pompasının arızalı olduğunu, pompayı değiştirdiklerini söylediler. Sadece pompa değişti.(kayış vs değişmedi).Ses kesildi sorun kalmadı. Araç 29-30bin km ye geldi ve eskisi kadar olmasada tekrar vızlama sesi gelmeye başladı.. Aracı tekrar yetkili servise bıraktım. Bunun sebebi ne olabilir? 5 bin km de devirdaim arızalanır mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu biraz acildir, sebebini çok merak ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu şekilde tanı koymak zor sesi duymak ve yorumlamak lazım başına gelen arkadaşlar yazacaktır.Siz iş bittikten sonra değişen parça aynısımı kontrol ederbilirsiniz. Farkı bir durumda olabilir.
    powered by MRÇ garage ekotech
    mapped Stage 5 Big turbo E-tuners by Stelios ALEXANDRAKIS

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanda elektrikli kavramalı tip su pompası var. 03C 121 004J
    Vızıltıyı genelde bozulan kavrama yapıyor.
    Maalesef gelişmekte olan henüz olgunlaşmamış bir teknoloji.
    Garanti devam ediyorsa ve parça numarası güncellenmişse, yani parçada bir iyileştirme yapılmışsa değiştirtmekte fayda var. Yok garanti bitmişse ben olsam eldekini sabite çevirir, sorundan kökten kurtulurdum. Az para değil.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabanda elektrikli kavramalı tip su pompası var. 03C 121 004J
    Vızıltıyı genelde bozulan kavrama yapıyor.
    Maalesef gelişmekte olan henüz olgunlaşmamış bir teknoloji.
    Garanti devam ediyorsa ve parça numarası güncellenmişse, yani parçada bir iyileştirme yapılmışsa değiştirtmekte fayda var. Yok garanti bitmişse ben olsam eldekini sabite çevirir, sorundan kökten kurtulurdum. Az para değil.
    Cevabınız için teşekkür ederim, garantisi devam etmekte, 1 kere devirdaim garantiden değişti, şimdi ne olacağı akşama belli olacak..
    Parça kodunun tam ne olduğunu bilmiyorum. Sabite çevirmek derken biraz daha detay verme şansınız varmı?

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golgeoyunu03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevabınız için teşekkür ederim, garantisi devam etmekte, 1 kere devirdaim garantiden değişti, şimdi ne olacağı akşama belli olacak..
    Parça kodunun tam ne olduğunu bilmiyorum. Sabite çevirmek derken biraz daha detay verme şansınız varmı?
    Kavrama bobini iptal edilir, sürekli kavrar pozisyonda sabitlenir. Ama bu sistemin avantajı olan motor ısınmadan boşa devirdaim dönmesinin engellenmesi ortadan kalkar, devirdaim standart diğer arabalardaki gibi sürekli ve sabit oranla döner.

Garantiniz varmış. Garantiden değiştirtmeye devam edin. Garanti bitmeden tekrar kontrol edersiniz parçada güncelleme olmuş mu diye. İyileştirme yapılmışsa garanti bitmeden son kez değiştirirsiniz.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kavrama bobini iptal edilir, sürekli kavrar pozisyonda sabitlenir. Ama bu sistemin avantajı olan motor ısınmadan boşa devirdaim dönmesinin engellenmesi ortadan kalkar, devirdaim standart diğer arabalardaki gibi sürekli ve sabit oranla döner.

Garantiniz varmış. Garantiden değiştirtmeye devam edin. Garanti bitmeden tekrar kontrol edersiniz parçada güncelleme olmuş mu diye. İyileştirme yapılmışsa garanti bitmeden son kez değiştirirsiniz.
    Cevabınız için tekrar teşekkür ederim, 1-2 ayda bir sürekli garantiden devirdaimin değişimiyle uğraşmakta açıkcası mide bulandırıcı.. İlk değişim 25binde daha sonrasında 29-30binde tekrar sorun nüks etti. Akşama servisten cevap bekliyorum ne yapmayı ön görmüşler diye..
    Bu devirdaimi sabite çevirme işleminin tek zararı sanırım motorun geç ısınması mı olur ? Yoksa başka bir dezavantajı var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Servisle görüştüm, herhangi bir sorun yok dediler.. Ses duymamışlar. Teste çıkılmış, üstüne 30dk araç çalışık bırakılmış ve buna rağmen duymamışlar.. Çok hayret, başlarında durmayınca sanırım böyle oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avrupa aracların oturtulmayan teknolojılerı..
    şimdi yerınde olsam .

Servısten kesın sonuc alana kadar elımden gelenı yaparım.... Garantılı aracta nıye bobın ıptalına gıdıllsın kı. Artı ılerıde bobın pitalıne gıttık dıyelım. Belkı termostanın esneklıgı yeterlı gelemeyecek devırdaımın sureklı donmesıne. Hem arac gec ısnınacak buda uzun vadede daha fazla asınma demek...

sonucta avrupa arac cok ta anaormal degıl bu durumlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sesin artması üzerine servise geri bıraktım aracı. V kayışını çıkardık ses kesildi yani devirdaim dönmesi durdu.. Şimdi merak ettiğim birşey var, devirdaimle beraber dönen kasnak balanslı dönüyordu, bu balans değişen devirdaimi 5bin km de bozar mı? Balansın düzelmesi için kasnağında değişmesi lazım değil mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devirdaimın ımpelerı surekli balanslı donecek .50000 km de bozulabılecegını sanmıyorum. Garantılı arac kasnak ve devırdaımle beraaber degısmeyı denesın servıs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu güncelliyorum,
    yaklaşık 28-29 binde devirdaim değişti, 31,5 binde gene ses gelmeye başladı,v kayışını değiştirdik ses ilk anlık geldi, daha sonra bir daha gelmedi..
    şuan araç 33,5 bin km oldu, ses gene başladı, uzun yol yaptıktan sonra gelmeye başlıyor, bir süre rolantide çalıştıktan sonra ses kesiliyor, gaz verince ses başlıyor sonra kesiliyor.. Bu konu hakkında fikri olan varmı? Yetkili servis 3.kere değiştirmemek için direnicekler muhtemelen.. Bakalım.

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 kez tekrarlanan aynı arızadan araç değişimi için uğraşabilirsin bence. bahsettiğin genel tanı devirdaim su pompası arızası 160lıklardada genellikle oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 kez tekrarlanan aynı arızadan araç değişimi için uğraşabilirsin bence. bahsettiğin genel tanı devirdaim su pompası arızası 160lıklardada genellikle oluyor.
    Araç değişimi yerine sorunu kökten çözseler daha çok işime gelir, sonuçta Türkiyede bu işler baya zor ve uğraştırıcı
    Merak ettiğim husus, araçtan çıkan devirdaim pompasının kodu takılan ile farklı. Servis danışmanım en son takılan pompanın yurtdışından gelmesini beklediklerini, Türkiyede parçanın olmadığından bahsetmişti. Acaba güncellenen yeni pompanın çalışma presipi bu şekilde mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel
    güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar fikri olan cevap yazarsa sevinirim,
    1.4tfsi 122'lik motorlarda devirdaim ile değişmesi gereken bir parça varmıdır? tekrarlamasını sebebi beraberinde değişmeyen parça olabilir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel çekeyim, bugun gene sesi duydum, rolantide bekledim ses kesilmedi, rolantide gaz verdim, 20-30sn geçince ses kesildi sonra bir daha da gelmedi. Bu konu hakkında en ufak bir fikir bile benim için değerli, paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
    İlk 26binde devirdaim
    İkinci 29-30 civarı devirdam değişti.
    Şuan yaşadığım, (31bin civarı) yani arada gelip gelmemesinden dolayı v kayışını değiştik.
    Şuan 34 bin oldu, gene ses arada gelip gidiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncelleyelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç 35,5 oldu, bugun 60 km lik uzun yol yaptım, hızım hep 120-130 du, park ederken sesi duydum sonrasında hemen kesildi..
    Ses ne sürekli geliyor nede artıyor, arada nabız yokluyor sadece.. Rolantide bekleyince ses kesiliyor bir süre sonra.
    Güncellenmiş yeni pompanın çalışma prensibinin bu şekilde olduğunu düşünmüyor değilim.. Havalarda ısındı, bolca sıkıştırıp ses geliyormu gelmiyormu bakacağım.

not: 25-26bin arası 1. devirdaim değişimi
    29-30bin 2.devirdaim değişimi
    31.binde vızlama seklinde ses çok çok nadir geliyor gelmiyordu, kayıştan şüphelenip v kayışı değiştik
    33.bine kadar ses gelmedi.
    33-35,5km arası geliyor gidiyor, nabız yoklamaya devam ediyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)