Abiler, arkadaşlar merhaba,
Günlerden beri düşünüp durduğum bir olay var, bana mantıklı gibi geliyor ama akıl akıldan üstün bir de size sormak istiyorum; cevaplarsanız sevinirim.
Araç 2015 model i10, orjinalden sadece sesli ikaz sistemli bir park sensörü var üzerinde. Ancak aracı bayan kullandığı için daha gelişmiş bir sistem kurmak istiyorum.
Şöyle ki amacım, ön-arka park sensörü ve kamera sistemi kurmak. Ancak orjinal gibi görünmesi en büyük takıntım. Sizlere belki gereksiz ve pahalı gelebilir, daha malzemeleri siparişte vermedim zaten, sizlerin de düşünceleri ve tavsiyeleri doğrultusunda hareket edeceğim.
Şimdi ilk olarak
şu ilandaki 8 sensörlü park sensörünü alıyorum. LCD ekranlı ve ışıklandırmasının da klasik hyundai iç mavisine yakıştığını düşündüğümden bunu seçtim.
Şimdi biliyorsunuz ki, ön-arka park sensörlerinde, arka park sensörü geri vitese geçildiği zaman, ön park sensörleri de bir engel algıladığında otomatik çalışıyor.
Şimdi ben
şu aynayı alsam, ön arkaya kamera taksam, arka kameranın elektriğini geri vitesten, ön kameranın elektiriğini de park sensöründen versem, geri vitese takıldığında arka kamerayı, ön tarafta engel tanıdığında da ön kamerayı açar diye düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum?
Şöyle bir ayna çeşidi de mevcut, diğerinden daha orjinal ve şık duruyor. Tek ekranlı ancak buna da iki kamera bağlanabiliyor + olarak üzerinde güç tuşu dahi var. Ancak buna iki kamera bağladığımda öndeki kameraya elektiriği nereden verebilirim? Arka tamam geri vitesten, ancak ileri geri park yaparken öndeki kameranın nasıl çalışmasını sağlarım diğeriyle çakışmadan?
Biliyorum biraz uzun oldu, ama tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim.