Aracım suan stock 1.6 hdi 90 hp motor olan 207. Üzerinde ne marka turbo var vs onu bilmiyorum.Balans sorunundan dolayı ıslık calmaya basladı turbo.Sözün kısası eni sonu bi değişim gercekleşicek.Fakat ilerisi icin yazılım downpipe gibi işlemleride uygulamayı düşündüğüm icin turbo değiştirirken benim aracın üstündeki ile 110 luk modellerinkisi farklı sanırım 110 luklarda geometrik turbo olması lazım. hani diyorum onlardan takılabilirmi? takılabilirse artı ve eksileri ne olur? yada sizlerin bu işlerden anlayan arkadasların tavsiyesi olabilir mi?
işin acıkcası ilk hem turbolu hem dizel ilk aracım.Turbo işinde cok bilgim yok.Aracımıda uzun vadede kullanmayı düşündüğüm icin hem sorunsuz hemde daha performanslı bişiler yapmak istiyorum... Bu durum kafamda hep soru işareti hani diyorum sadece kulaktan dolma edindiğim bilgiler ile sadece turbo pallerini büyütüp icini tornalatıp dısı aynı icindeki palleri daha büyük bi turbomu daha mantıklı olur? yada diyorum bu 110 luklardaki geometrik olanı uyum saglarmı? geometrik ile bizimkiler arasında fark nedir mesela?
Öyle gırtlak dolusu bişi beklemiyorum zaten.yazılım sonrası 120-130 hp bana fazlası ile yeter... aslında yetmez ama olduğu kadarı ile
Başka bi turbo takıldıgında birde orjinal yazılıma dönüldüğünde sıkıntı cıkarmı?
bu işlerden anlayan arkadaslar yardımcı olurlarsa en azından fikir olması icin sevinirim..