Arkadaşlar Merhaba,
1990 Model Swift GTI'ım var. Aracım İzmir'de toplandı yaklaşık 8-9 ay önce ben aldım ve şuan İstanbul'da.
Aracım enjeksiyondan karbüratöre çevrilmiş. Weber Çift boğaz Mirafiori karbüratörü var. 4-2-1 Headers, 51lik boru, spor orta ve son susturucu var. Kapakta port polish işlemi var. MSD Bobin var. Şanzuman oranlarıyla oynanmış, 9000RPM dönüyor, 1. Vites-80Km - 2. Vites-140Km - 3. Vites-200Km henüz 4 ve 5. vites nasip olmadı. Araçta Atiker LPG var.
Aracı aldığımda her hangi bir sorun yoktu benzinde de gazda da çok iyi bir şekilde gidiyordu. Fakat bir gün umursamamazlık sonucu gaz bitti, Benzinde çalıştırırım dedim ve çalışmadı. Karbüratör şamandırası kırılmıştı. Tamir ettik fakat yine benzinde çalışmadı benzin pompası çalışmıyor dendi ve depoyu söktüm kabloları vs yeniledim taktım araba benzinde çalıştı.
100m gittim ve stop etti, biraz uğraş sonucu tekrar çalıştırdım bi 50m daha gittim yine stop etti ve o son çalışmasıydı. Yaklaşık 1.5 aydır aracım çalışmıyor. Ateşleme sistemindendir denildi test ettim bobinden ateşleme gelmiyordu. Bobin değiştim olmadı, ateşleme modülü değiştim olmadı, distribütör değiştim yine olmadı, beyin değiştim ve sonuç hala aynıydı çalışmadı.Ateşleme yok. Biraz uğraş sonucu bulduğum arıza şuydu, ateşleme modülü soketi 3 kablodan oluşuyor +.- ve tetikleyici veya zamanlayıcı artık ne deniyorsa. Tetikleyici kabloya direkt artıyı verdiğim zaman araç çalışmıyor, ama artıyı tetikleyici kabloya hızlı bir şekilde verip çekince arabaya ateşleme geliyor ve çalışıyor fakat hemen stop ediyor. O kabloyu takip ettim ve rolelerin oraya gittiğini gördüm. Roleyi değiştim bu seferde araç ilk marşta çalışıyor fakat saniyesinde stop ediyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Bu arada karbüratöre gaz da geliyor, benzinde. Bu arada Distribütör, Bobin, Ateşleme Modülü ve beyin başka bir Swift GTİ dan sökülüp takıldı. Çalışmayınca hepsini tekrar söktüm. Yani onlarda sorun olacağını düşünmüyorum.
Anlatımım biraz karışık olmuş olabilir, siz bana sorarsanız daha detaylı bir şekilde anlatırım.
Bu arada İstanbul/Kartal'da oturuyorum ve Kartal sanayide yapacak usta yok. Bir çok ustaya söledim kimse yapmıyor. Aracım Çekme belgeli olduğu için Bostancı Sanayiye götüremiyorum.
![]()