User Tag List

18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Suzuki Swift GTI Arıza, Acil yardım

dkhuseyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Suzuki Swift GTI Arıza, Acil yardım

Arkadaşlar Merhaba,
    1990 Model Swift GTI'ım var. Aracım İzmir'de toplandı yaklaşık 8-9 ay önce ben aldım ve şuan İstanbul'da.
    Aracım enjeksiyondan karbüratöre çevrilmiş. Weber Çift boğaz Mirafiori karbüratörü var. 4-2-1 Headers, 51lik boru, spor orta ve son susturucu var. Kapakta port polish işlemi var. MSD Bobin var. Şanzuman oranlarıyla oynanmış, 9000RPM dönüyor, 1. Vites-80Km - 2. Vites-140Km - 3. Vites-200Km henüz 4 ve 5. vites nasip olmadı. Araçta Atiker LPG var.
    Aracı aldığımda her hangi bir sorun yoktu benzinde de gazda da çok iyi bir şekilde gidiyordu. Fakat bir gün umursamamazlık sonucu gaz bitti, Benzinde çalıştırırım dedim ve çalışmadı. Karbüratör şamandırası kırılmıştı. Tamir ettik fakat yine benzinde çalışmadı benzin pompası çalışmıyor dendi ve depoyu söktüm kabloları vs yeniledim taktım araba benzinde çalıştı.
    100m gittim ve stop etti, biraz uğraş sonucu tekrar çalıştırdım bi 50m daha gittim yine stop etti ve o son çalışmasıydı. Yaklaşık 1.5 aydır aracım çalışmıyor. Ateşleme sistemindendir denildi test ettim bobinden ateşleme gelmiyordu. Bobin değiştim olmadı, ateşleme modülü değiştim olmadı, distribütör değiştim yine olmadı, beyin değiştim ve sonuç hala aynıydı çalışmadı.Ateşleme yok. Biraz uğraş sonucu bulduğum arıza şuydu, ateşleme modülü soketi 3 kablodan oluşuyor +.- ve tetikleyici veya zamanlayıcı artık ne deniyorsa. Tetikleyici kabloya direkt artıyı verdiğim zaman araç çalışmıyor, ama artıyı tetikleyici kabloya hızlı bir şekilde verip çekince arabaya ateşleme geliyor ve çalışıyor fakat hemen stop ediyor. O kabloyu takip ettim ve rolelerin oraya gittiğini gördüm. Roleyi değiştim bu seferde araç ilk marşta çalışıyor fakat saniyesinde stop ediyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Bu arada karbüratöre gaz da geliyor, benzinde. Bu arada Distribütör, Bobin, Ateşleme Modülü ve beyin başka bir Swift GTİ dan sökülüp takıldı. Çalışmayınca hepsini tekrar söktüm. Yani onlarda sorun olacağını düşünmüyorum.

Anlatımım biraz karışık olmuş olabilir, siz bana sorarsanız daha detaylı bir şekilde anlatırım.
    Bu arada İstanbul/Kartal'da oturuyorum ve Kartal sanayide yapacak usta yok. Bir çok ustaya söledim kimse yapmıyor. Aracım Çekme belgeli olduğu için Bostancı Sanayiye götüremiyorum.

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle selamlar,
    konuyla ilgili bilgim ya da fikrim yok fakat merak ettigim konular var.
    1.si o şanzuman oranları nedir öyle? turbo s2k ya da turbo m3ler bile anca dolduruyor o kadar uzun oranları.
    2.si 9000 rpm için egzantrik, volan hafifletme ya da farklı yağ pompası gibi uygulamalarınız oldu mu? yatak vs problemi olmuyor mu o kadar fazla devir dönerken?
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle selamlar,
    konuyla ilgili bilgim ya da fikrim yok fakat merak ettigim konular var.
    1.si o şanzuman oranları nedir öyle? turbo s2k ya da turbo m3ler bile anca dolduruyor o kadar uzun oranları.
    2.si 9000 rpm için egzantrik, volan hafifletme ya da farklı yağ pompası gibi uygulamalarınız oldu mu? yatak vs problemi olmuyor mu o kadar fazla devir dönerken?
    Şanzuman hakkında tam anlamıyla bilgim yok ama zannedersem 1.6 şanzumanı koyulmuş araca.
    Motor içi tamamen stock. Sadece polish var. Fazla devir dönerken her hangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fabrikasyon 7000de kesen aracı 9000 devire kadar yürütmek nekadar mantıklı.hemde lpg li.zaten standart 6500-7000 gibi vites buyutulse şanzıman oranları gayet normal.
    yani 7000 de.
    1de 60
    2de 105
    3te 155
    yapar araç.
    bence bostancı sanayiye gitmeli.bu araçtan anlayanlar orda.

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arbayı yapan kimse onu bulup yaptırman lazım, çok çorba yapmışlar

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor içi stock 9k rpm dönmesi garip geldi bana.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devir ve hız gostergen hatalı olmasın? 9000 devir ve 3. Viteste 200 km. Bana da garip geldi hemde lpgde. Sorunun sıkıntısının tesısatta olduğunu düşünüyorum, bir yerde kablolar birbirine şase veriyor yada kontak gibi bişey var sanırım. Bi çekici ile bostancıya goturebılırsın, öncesinde tabi bostancıda kime yaptıracagını bulman lazım.
    bbm pin :2B244451

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çekici ile ya bostancıya ya da maslak sanayiye götür bence. Üst kapağa dokunmadan 9000 rpm nasıl çeviriyor merak ettim. Bi de enjektör gibi teknolojik bişey varken karbüratöre neden geçilir onu hiç anlayamadım. Beyinin zaten arabanın çalışmasında ki tek hükmü ateşleme olarak kalmış. Çok karmaşık.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    enjeksiyon da karbüratöre geçmek çok ilginç bir yaklaşım hangi akla yapıldı bilinmez.
    araba uzun süredir benzinde çalışmıyorsa. eski araçlarda olduğu gibi yakıt tesisatında tıkanma-yırtık vs olabilir.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun. Aracı en iyi o aracı toplayan bilebilir.Baya bir değişiklik yapılmış zira enjeksiyondan karb a geçirilmiş.Zamanında bu araçları sıkı takip ederdim ama korkup alamamıştım.

Bu arada o motor stok 7-8k çevirebilen bir motor.9k abartı değil gibi.Gti hala orta avrupada ralli slalom koşturulan potansiyeli olan bir araç. Umarım sorunu çözer zevkini alırsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fabrikasyon 7000de kesen aracı 9000 devire kadar yürütmek nekadar mantıklı.hemde lpg li.zaten standart 6500-7000 gibi vites buyutulse şanzıman oranları gayet normal.
    yani 7000 de.
    1de 60
    2de 105
    3te 155
    yapar araç.
    bence bostancı sanayiye gitmeli.bu araçtan anlayanlar orda.
    Araç çekme belgeli olduğu için bostancıya götüremiyorum.
    Teşekkürler yinede.
    9000 devir çok rahat bir şekilde dönüyor, Her hangi bir zararı yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor içi stock 9k rpm dönmesi garip geldi bana.
    Dışardan bakınca garipsenicek bir durum evet ama suzukiyi araştırınca öyle olmuyor.
    İzmirde Motor içi komple stock turbo gti yapıldı. sadece araca saplama ve conta koyup stock bir halde turbo takıldı. Yanlış hatırlamıyosam 250 veya 270 gibi bir güç çıkarmıştı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devir ve hız gostergen hatalı olmasın? 9000 devir ve 3. Viteste 200 km. Bana da garip geldi hemde lpgde. Sorunun sıkıntısının tesısatta olduğunu düşünüyorum, bir yerde kablolar birbirine şase veriyor yada kontak gibi bişey var sanırım. Bi çekici ile bostancıya goturebılırsın, öncesinde tabi bostancıda kime yaptıracagını bulman lazım.
    İlkte banada öyle geldi onlarda hata olabilir dedim ama bir kaç navigosyonla vs ölçtüm km 4-5km/h oynuyor.
    Evet sorunu bulduk tesisatta elektrikçi bakıcak bugün. Teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çekici ile ya bostancıya ya da maslak sanayiye götür bence. Üst kapağa dokunmadan 9000 rpm nasıl çeviriyor merak ettim. Bi de enjektör gibi teknolojik bişey varken karbüratöre neden geçilir onu hiç anlayamadım. Beyinin zaten arabanın çalışmasında ki tek hükmü ateşleme olarak kalmış. Çok karmaşık.
    Valla bende anlamadım yavaş yavaş mantığı çözebiliyorum. Ama hangi akılla yapıldı bilinmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim Erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Aracı en iyi o aracı toplayan bilebilir.Baya bir değişiklik yapılmış zira enjeksiyondan karb a geçirilmiş.Zamanında bu araçları sıkı takip ederdim ama korkup alamamıştım.

Bu arada o motor stok 7-8k çevirebilen bir motor.9k abartı değil gibi.Gti hala orta avrupada ralli slalom koşturulan potansiyeli olan bir araç. Umarım sorunu çözer zevkini alırsınız.
    Toplayanın dünyadan haberi yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enjeksiyon da karbüratöre geçmek çok ilginç bir yaklaşım hangi akla yapıldı bilinmez.
    araba uzun süredir benzinde çalışmıyorsa. eski araçlarda olduğu gibi yakıt tesisatında tıkanma-yırtık vs olabilir.
    Yakıt tesisatıyla alakası yok. Arabada ateşleme bi geliyor bi gidiyor. Sorunun büyük bi ihtimal tesisattaki kablolardan olduğunu düşünüyoruz. Bakıcaz bugün.

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç satilikmi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç satilikmi ?
    Evet satılık.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)