Öncelikle herkese kolay gelsin. Önce aracı tanıtayım sonra sıkıntımı arz edicem izninizle
Aracım E36 3.30i. Ön lastikler 215/50/17 Arka lastikler 225/45/17. Şansıman orjinal ve diferansiyel oranı 3.45 kilitsiz.
Seyir halindeyken göstergeden okuduğum hızı GPS'den kontrol ettiğimde %20 veya daha fazla hata payı görüyorum. Hız değerlerini aşağıda tabloda paylaşıyorum. Hatta öyle sanıyorum ki Devir saati de yanlış. kesiciye girdiginde takla atıp 0'a tekrar ulaşmış oluyor. Asıl kilit noktası ise km göstergesi düzgün çalışıyor. Örneğin GPS'den 200 km olarak gördüğüm yolu tamamladığımda gösterge saatinin km bölümünde de tam 200 km değer görüyorum. BMW hızı diferansiyelden okur diyorlar ama %20 hata payı çok fazla değil mi ?
ARAÇ GÖSTERGESİ - GPS GÖSTERGESİ
90 - 70
100 - 79
110 - 89
130 - 108
Sorun çözüldü arkadaşlar. Daha sonra bu problemi yaşayacak olan arkadaşlar için çözümü ilk mesajda paylaşıyorum. Sorun gösterge saati ile alakalıydı. İçini açtığımda ibrenin bağlı olduğu yay şeklindeki ince telin yapısının bozulduğunu farkettim. Birbirine karışmıştı. Biraz kurcaladım ve şükür ki değiştirmeye bile gerek kalmadan sorunu ortadan kaldırdım. E36'da aynı sorunu yaşayacaklara birebir uygulamalı olarak yardımcı olabilirim. 5 dk içinde göstergeyi söker, sorunu giderir ve geri toplarız. Hatta yanmayan gösterge ışığı varsa onları da arada hallediveririz.