User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: EGT sensör konumu ve montajı hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

EGT sensör konumu ve montajı hakkında

Herkese merhaba;
    Bir süredir sıralı sistem LPG ile ilgili amatör olarak aracımda kurcalamalar yapıyorum Bu bağlamda aracımın EGT ve AFR sini takip ederek avansa müdahele etmeyi planlıyorum. EGT ve AFR benim elim ayağım olacak tabi. EGT sensörüm geldi, wideband oksijen sensörüm ise yolda.

Şimdi aliexpressden bir adet thermocouple sipariş ettim ve elime ulaştı. Arduino ile de kontrolünü gerçekleştirip LCD ekran veya cep telefonuna değerleri aktaracağım.

Manifoldumuz:

Sensörümüz

Sorularım:
    1- EGT yi opel corsa d 1.4 aracımda nereye monte etmeliyim. Egzoz manifoldu çıkış noktasına, katalizör öncesine, fotoğrafa göre ise oksijen sensörü yanına monte etmek faydalı olur diye düşündüm.
    2- Manifolda kaynak yaptırmak istemiyorum. Matkapla delip diş açarak montaj yapabilirmiyiz. Egzoz gazı kaçağını önlemek için yüksek sıcaklığa dayanıklı silikonlar olduğunu öğrendim. Dişlere bu silikondan sıkarak montaj yaparsak sizce sızdırma, kaçak vs olur mu? Manifold oksijen sensörüne göre yüklenme durumlarında sıcaklık 950 C ye kadar yükseliyor.
    3- ve son soru probun içindeki zolasyon malzemesi biraz zayıf o sebeple gaz kaçağı yapacak gibi duruyor(***** çinliler o sebeple ince bir kısmı silikon ile doldurmak istiyorum. Piyasada bulduğum silikonlar aşağıdaki gibi, bunları daha önce kullanan oldu mu acaba? Bulduklarım:
    (1500C sıcaklığa dayanıklı)
    Soudal Calofer 1500 Derece Isıya Dayanıklı Mastik 310 ML. Fiyatı
    (700-800 C sıcaklığa dayanıklı
    Bosal Egzoz Tamir Dolgu Macunu-s2123 GittiGidiyor'da 324613565

Ve son olarak arduino ile yaptığım LCD ve cep telefonuprogramını teaser olarak paylaşıyorum. Proje bittiğinde DIY kısmına ayrıca başlık açacağım.
    Desteklerinizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Konu Symbol tarafından (11-01-2018 Saat 13:56 ) değiştirilmiştir.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her egt sensörü 1200 dereceyi ölçebilir ama sensör o sıcaklığa dayanırmı? asıl soru bu
    ucuz ali sensörleri genelde 300 derecelerin üzerinde pörtler, zaten satış linkinde bunu yazarlar
    sizinki ne kadar kaliteli bir sensör bilemiyorum
    silikonla falan olmaz o iş, dayanmaz yani silikon buhar olur

http://www.techturkey.com/forum/maka...ontaj-yer.html

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aliexpress deki sensörlerin 8 ay ömrü var. 3 kere değiştirdim oradan biliyorum yine gitti.. Ama aracımda orjinal aem wideband var var banamısın demedi 2 yıldır taş gibi.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam,
    Doğrudur ben çok kaliteli birşey beklemiyorum. Amacım arduino ile wideband sensörü okumak, belki bu sırada sensörü bozarım diye ucuzunu almaya karar verdim. İnternetten gördüğüm kadarıyla aem kitler 800 tl den başlıyor. controller-gösterge kısmı bana gereksiz pahalı geliyor, sonuç olarak opamp ile yükseltgenen bir veri okuyor işlemci. Bakalım denemelerim başarılı olursa uygun bütçeli bir tasarım ortaya çıkacak Sonrasında bosch lsu4.9 u kafam rahat alabilirim.

Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aliexpress deki sensörlerin 8 ay ömrü var. 3 kere değiştirdim oradan biliyorum yine gitti.. Ama aracımda orjinal aem wideband var var banamısın demedi 2 yıldır taş gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler için teşekkür ederim. Montaj için manifolda kaynak mı öneriyorsunuz yoksa manifoldu delip diş açıp kaynaksız montajı mı?
    Aldığım sensörün linkini ekliyorum 0-1200 C iddia ediyor, bakalım deneyip göreceğiz Bahsettiğiniz düşük sıcaklığa dayanıklı terhmocouple lardan da var elim, daha çok espresso makinamda ve kahve kavurma işlerinde kullanıyorum onu

CNSPEED Exhaust gas Temp sensor 2m EGT K Type Thermocouple Probe Exhaust Temperature Sensors Threads Exhaust Temp Sensor -in Exhaust Temperature Meter from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group

Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her egt sensörü 1200 dereceyi ölçebilir ama sensör o sıcaklığa dayanırmı? asıl soru bu
    ucuz ali sensörleri genelde 300 derecelerin üzerinde pörtler, zaten satış linkinde bunu yazarlar
    sizinki ne kadar kaliteli bir sensör bilemiyorum
    silikonla falan olmaz o iş, dayanmaz yani silikon buhar olur

http://www.techturkey.com/forum/maka...ontaj-yer.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Symbol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgiler için teşekkür ederim. Montaj için manifolda kaynak mı öneriyorsunuz yoksa manifoldu delip diş açıp kaynaksız montajı mı?
    Aldığım sensörün linkini ekliyorum 0-1200 C iddia ediyor, bakalım deneyip göreceğiz Bahsettiğiniz düşük sıcaklığa dayanıklı terhmocouple lardan da var elim, daha çok espresso makinamda ve kahve kavurma işlerinde kullanıyorum onu

CNSPEED Exhaust gas Temp sensor 2m EGT K Type Thermocouple Probe Exhaust Temperature Sensors Threads Exhaust Temp Sensor -in Exhaust Temperature Meter from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group
    valla ben olsam 8.5$ lık sensöre güvenmezdim
    bence turbodan sonraya takın, kopar falan başınıza bela olmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo yok araçta. 1.4 atmosferik stock araç.

valla ben olsam 8.5$ lık sensöre güvenmezdim
    bence turbodan sonraya takın, kopar falan başınıza bela olmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Symbol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turbo yok araçta. 1.4 atmosferik stock araç.
    aaa o zaman pek işe yaramazki atmosferikte egt?
    motora en yakın, manifoldun 4 çıkışın birleştiği bir yere takılabilir

hem yazılımda yapılsa güç alınmaz (dişe dokunur bişe çıkmaz)
    lpg de afr ayarı diyorsan onun faydası var işte, güzel olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim amacım zaten LPG de ayar yapmak LPGcilere inat kendim yapacağım. AFR ile open loop'u düzenleyeceğim. Birde EGT yi hem benzinde hemde LPG de aynı şartlarda takip edip gerçekten LPG nin sıcaklığı arttırıp arttırmadığını görmek istiyorum. Biraz deneysel bir çalışma olacak.

İkinci amacım ise LPGde avansı düşük devirlerde 5-8 derece kadar arttırmak üst devirlerde ise geciktirmek istiyorum. Daha verimli çalışması için. Bu değişiklikleri yaparken AFR ve EGT yi sürekli izleyeceğim başıma iş almamak için.

Opel euro5 motor supap hassas

aaa o zaman pek işe yaramazki atmosferikte egt?
    motora en yakın, manifoldun 4 çıkışın birleştiği bir yere takılabilir

hem yazılımda yapılsa güç alınmaz (dişe dokunur bişe çıkmaz)
    lpg de afr ayarı diyorsan onun faydası var işte, güzel olur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler