User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Getrag 6 ileri 6DCT450

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Getrag 6 ileri 6DCT450

Baslikta belirttigim sanzimanli bir volvo almak istiyorum, fakat ozellikleri neymis diye google a yazinca hep repair videosu cikiyor, islak cift kavrama sanzimanlar icin sorunsuz denilir ama bu sanziman icin gecerli degil galiba? Bu konu hakkinda tecrubelerini aktarabilecek birileri varsa sevinirim.

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pek sorunlu bir şanzıman değil, kavraması uzun yıllar hizmet verir. Dikkat etmeniz gereken konu yağ değişimlerinin düzgün şekilde ve periyodik olarak yapılmış olması.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pek sorunlu bir şanzıman değil, kavraması uzun yıllar hizmet verir. Dikkat etmeniz gereken konu yağ değişimlerinin düzgün şekilde ve periyodik olarak yapılmış olması.
    Hmmm, kontrol edeyim, peki ne siklikla degismesi gerekiyor?

Ahmetfikri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keyifli bi şanzıman ama çok km yapılacaksa masrafı 45.000 yada 3 yılda bir yağ değişimi

alacağın arabanın şanzımanı daha önce açılmamış olsun kasaba denk geldiyse uğraştırır

düzeltme: aramalarda repair çok çıkmasının sebebi herkez başına bi arıza gelince yada sorunlu olup olmadığın öğrenmek istediğinde arattığı için üstlerde çıkıyor bence
    Konu Ahmetfikri tarafından (12-01-2018 Saat 15:19 ) değiştirilmiştir.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Getrag her zaman ilk 5 sıralamasında yer bulacak kaliteli bir markadır.
    Jatco
    Aisin
    Getrag
    ZF
    ...
    Yukarıda Ömer'in de dediği gibi dikkat edilmesi gereken önemli nokta, doğru şanzıman yağının doğru zamanlarda konulmuş olmasıdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz konu disina cikacagim ama, 50-80 bin km arasi 1.6 dizel v40 veya s60 mi alirdiniz(biraz kazalarida var elbet), yoksa 10-20 bin km arasi full+full bluehdi eat6(aisin) 308 mi(kazasiz)?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Getrag her zaman ilk 5 sıralamasında yer bulacak kaliteli bir markadır.
    Jatco
    Aisin
    Getrag
    ZF
    ...
    Yukarıda Ömer'in de dediği gibi dikkat edilmesi gereken önemli nokta, doğru şanzıman yağının doğru zamanlarda konulmuş olmasıdır.
    Ben şunu merak ediyorum. Şanzıman ustalarında neden "şanzıman yağı ömürlüktür, değişmez" gibi yanlış bir bilgi var?
    Ek olarak; Benim araçta ZF 6 ileri (Tiptronik) var. Kitapçıkta Multitronik için 60bin km de değişir ifadesi var ama Tiptronik yağ değişimi kutusu boş..
    Ama ZF'in sitesinde 80-100K kullanım sonrasında değişmeli ifadesi de var bu şanzıman için.

Zıt bilgiler var ama ZF'in bilgisini görünce değiştirmeye karar verdim açıkçası.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben şunu merak ediyorum. Şanzıman ustalarında neden "şanzıman yağı ömürlüktür, değişmez" gibi yanlış bir bilgi var?
    Ek olarak; Benim araçta ZF 6 ileri (Tiptronik) var. Kitapçıkta Multitronik için 60bin km de değişir ifadesi var ama Tiptronik yağ değişimi kutusu boş..
    Ama ZF'in sitesinde 80-100K kullanım sonrasında değişmeli ifadesi de var bu şanzıman için.

Zıt bilgiler var ama ZF'in bilgisini görünce değiştirmeye karar verdim açıkçası.
    Eğer ortada bir sıvı varsa, zaman içinde muhteviyatını yitirecek ve mutlaka değişmesi gerekecektir.
    Çoğu Usta(hatta buna Yetkili servisler de dahil) değişim konusunu tecrübe etmediği için buna yanaşmak istemiyor.
    Örneğin Ford Mondeo MK3'de kullanılan Jatco şanzıman mükemmel bir mekanizmadır. Zaman içinde yağı değişmesi gerekirken tam da dediğiniz gibi yağı değişmez gibi bir algısı var piyasada.
    Yağı değişmiş ve değişmemiş iki aracı kullandığınızda aradaki farkı bariz şekilde gözlemleyebiliyorsunuz.
    Sonuç, ortada bir yağ varsa o zamanla değişmelidir

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Özgür Güneş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz konu disina cikacagim ama, 50-80 bin km arasi 1.6 dizel v40 veya s60 mi alirdiniz(biraz kazalarida var elbet), yoksa 10-20 bin km arasi full+full bluehdi eat6(aisin) 308 mi(kazasiz)?
    BlueHDI EAT6.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorumlarınız için teşekkür ederim, şimdilik araba alma mevzusunu erteledim.

Yeni konu açmayayım dedim. ZF8HP45(13' 116i) deki yağ değişim aralığı nedir? Borusan ömürlük diyor da elbette değil, uğraşmak istemediklerinden yapmıyorlar ayrıca, o maliyeti duyan tüketici arabayı almaktan bile vazgeçebilir(3000-3500 tl arası borusan da). ZF'in sitesinde 7 yıl veya 80 bin km diyor, değişim için özel aparatlar gerekiyor galiba. Bu aparatlara sahip olan(içerdeki yağı boşaltacak vakum cihazı mesela) Ankara'da billinen bir yer var mıdır? Aracım 73 binde, bir dahaki bakımda değiştirmeyi düşünüyorum. Malzeme kiti 1000 lira civarı galiba birde.
    Konu Özgür Güneş tarafından (24-01-2018 Saat 12:57 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler